Sari la conținut

Afla totul despre Quick Step Parchet – Pareri Pro si Contra

  Afla totul despre Quick Step Parchet, de ce acest parchet laminat este unul dintre cele mai bune 10 marci de parchet din lume!

  Daca vrei sa cunosti pe cineva cat mai bine trebuie sa te uiti in trecutul acestuia si vei descoperii de ce este astazi unul dintre cei mai buni.
  Prestigiul si notorietatea se castiga foarte greu in timp prin inovatie si multa munca.

  1960: ESTE ÎNFIINȚATĂ FIRMA UNILIN

  Câteva familii din sud-vestul Flandrei, care lucrau în industria inului, încep producția de plăci aglomerate de in la Ooigem, în Belgia. Acestea dau companiei numele „UNILIN”. În anii 1970, compania începe să crească rapid. Cu toate acestea, inul este din ce în ce mai puțin disponibil, astfel încât în curând se decide utilizarea lemnului ca materie primă.

  1990: QUICK-STEP APARE PE PIAȚĂ

  Cu Quick-Step, UNILIN este prima companie care lansează pardoselile laminate pe piața din Belgia – și primul producător de laminate care apare pe piață cu propria sa marcă.

  1997: ESTE INVENTAT SISTEMUL DE ÎMBINARE UNICLIC

  Cum ar fi dacă montarea unei pardoseli laminate ar fi atât de simplă ca îmbinarea plăcilor, fără nevoie de adeziv? Ideea duce la inventarea sistemului Uniclic al Quick-Step: un sistem revoluționar, brevetat internațional, cu clic, care garantează montarea rapidă și ușoară a pardoselilor laminate în orice situație.

  2001: ESTE LANSATĂ PRIMA PARDOSEALĂ QUICK-STEP LAMINATĂ CU O CANELURĂ ÎN FORMĂ DE V

  Quick-Step aduce, la modul propriu, o nouă perspectivă în pardoselile laminate: gama inspirat denumită Perspective este prima pardoseală laminată din lume care are o canelură în formă de V între plăci.

  2001: SUNT LANSATE STRUCTURI CARE SE POTRIVESC CU MODELUL NATURAL

  În cele din urmă, ceea ce simți corespunde cu ceea ce vezi. Ca o premieră în domeniu, Quick-Step a reușit să potrivească perfect structura suprafeței plăcilor sale laminate cu modelul lor natural.

  2005: ESTE PREZENTATĂ PRIMA PARDOSEALĂ LAMINATĂ PERMANENT ANTISTATICĂ

  Pentru a împiedica încărcările electrostatice neplăcute, Quick-Step începe tratarea tuturor pardoselilor sale laminate cu un strat antistatic permanent.

  2006: LA OFERTĂ SE ADAUGĂ PLINTE DE PARCHET ASORTATE

  Quick-Step prezintă plinte de parchet rezistente la impact și la zgârieturi, care se potrivesc perfect cu culoarea și structura suprafeței pardoselii corespondente.

  2006: ESTE LANSAT PRIMUL PROFIL MULTIFUNCȚIONAL INCIZO

  Cu Incizo, Quick-Step prezintă primul profil multifuncțional care poate fi utilizat ca profil de finisare pentru pardoseli și scări.

  2007: QUICK-STEP LANSEAZĂ PARDOSELILE LAMINATE PENTRU BĂI

  Quick-Step creează „Lagune” – o colecție de pardoseli laminate perfect potrivite pentru zonele umede, ca de exemplu băi.

  2009: PARCHETUL QUICK-STEP SE ALĂTURĂ FAMILIEI

  Quick-Step își lărgește oferta prin lansarea parchetului. Suprafața constă dintr-un strat superior de lemn solid.

  2009: ESTE LANSAT SISTEMUL DE ÎMBINARE UNICLIC MULTIFIT

  Sistemul Uniclic Multifit are la bază sistemul „Uniclic” original lansat în 1997, și prezintă a treia metodă de montare: glisare și îmbinare.

  2013: QUICK-STEP LANSEAZĂ PARDOSELILE DIN VINIL

  Quick-Step lansează „Livyn”, o pardoseală confortabilă de calitate, cu aspectul și senzația naturală a lemnului și avantajele practice ale unei pardoseli sintetice.

  2014: NOU PUNCT DE PRODUCȚIE ÎN REPUBLICA CEHĂ

  Pentru a crea o capacitate suplimentară pentru o piață în creștere rapidă și pentru a permite o producție mai bună, mai rapidă și mai prietenoasă cu mediul, UNILIN deschide o nouă fabrică în Vyskov, Republica Cehă.

  2014: PARDOSEALA LAMINATĂ REZISTENTĂ LA APĂ IMPRESSIVE

  Impressive și Impressive Ultra aduc noi niveluri de rezistență la apă a pardoselilor laminate – fără să necesite strat de protecție suplimentar. O altă premieră în domeniu pentru Quick-Step!

  2015: VINIL FABRICAT ÎN BELGIA

  UNILIN începe producerea de pardoseli din vinil în Belgia, în fabrica sa nouă, cu tehnologie avansată din Wielsbeke, Belgia.

  Ca si istorie vedem mai sus de ce Quick Step este atat de cunoscut insa sa vedem si practica:

  Parchet Quick-Step Pereri Pro

  Pardoseala laminată rapidă, realizată de o companie belgiană, Unilin, a fost primul podea care folosește un design ingineresc care a fost copiat de toți producătorii majori: sistemul click-and-lock. Acest sistem prietenos cu DIY a făcut parchetul laminat mai practic pentru proprietarii de case care doresc să facă lucrul în sine.

  Click-and-Lock Podele

  Există un număr de sisteme diferite de clic și blocare disponibile, dar toate utilizează un design care poate fi cel mai bine descris ca un limbaj modificat și groove. În locul unei limbi drepte care se montează direct în canelura de pe o placă adiacentă, piesele trebuie să fie înclinate și filetate astfel încât o formă de limbă să se potrivească într-o canelură de potrivire în piesa adiacentă. Plăcile se potrivesc împreună într-o blocare strânsă, care poate fi separată numai dacă plăcile sunt înclinate înapoi în sens invers. Stratul de pardoseală „plutește” pe substrat, fără adeziv sau lipire. Este un sistem remarcabil de ușor de instalat. Pardoseala „clic-și-blocare” a fost folosită pentru scândurile laminate, dar acum se găsește și în pardoseli din lemn și pardoseli de vinil de lux.

  Podele Unilin Click-and-Lock

  Pardoselile din lemn laminat cu un sistem de închidere cu clic și închidere se spune că au fost inventate în 1996 de către Välinge Aluminium sub numele Alloc și Foboloc, dar un sistem similar a fost dezvoltat simultan de compania Unilin din Belgia, lansată în 1997 sub numele de marcă Quick Step . Sistemul dezvoltat de Unilin este cunoscut sub numele de Uniclic . Aproape toate produsele de parchet laminat lipite fără cusătură vândute astăzi sunt fabricate sub licență uneia dintre aceste două companii.

  Astăzi, Unilin face clic și blocare sub trei diviziuni: versiunea originală Quick-Step, Balterio și Pergo – probabil cea mai cunoscută dintre toate brandurile de pardoseală și de blocare. Unilin este puternic implicat în fabricarea tuturor materialelor care alcătuiesc podele laminate : MDF, PAL, melamină și așa mai departe.

  Avantajele pardoselii rapide

  Pardoseala rapidă vine de la aceeași companie care face Pergo, cea mai cunoscută marcă de parchet laminat din lume, și compania licențează procesul său de fabricație și pentru mulți alți producători majori. Nu ar trebui sa fie o surpriza, atunci, faptul ca pardoseala Quick-Step nu este cu adevarat diferita de alte tipuri de pardoseli laminate click-and-lock. În afară de distincția istorică de a fi primul brand, Quick-Step nu este mult diferit de alte pardoseli laminate vândute sub nume de marcă de top. Pardoseala rapidă se spune că are câteva avantaje, deși acestea nu sunt neapărat unice pentru acest brand.

  Mai multe linii de produse ale lui Quick-Step au plăci extra-lungi, extra-laterale, unele cu o lățime de până la 90 de inci și 9 inci, decât plăcile standard de 48 inchi. Avantajul este că o instalație poate utiliza mai puține cusături, în special cusăturile de capăt, care, uneori, nu se prindă atât de strâns ca cusăturile laterale. Cusăturile, în general, nu sunt favorabile pentru orice tip de pardoseală și pot fi deosebit de dificile cu parchetul laminat. Plăcile mai lungi și mai largi ale unor linii de produse Quick-Step înseamnă mai puține cusături.
  De asemenea, parchetul laminat poate construi electricitate statică – un șoc incomod pe acele dimineața de iarnă. Quick-Step are un tratament anti-static care pretinde că controlează statica. Sau puteți utiliza alte măsuri care reduc staticul la parchet laminat .
  Majoritatea produselor Quick-Step sunt fabricate în Statele Unite, cu câteva produse produse în Belgia. Nu sunt produse în China.

  Garanția rapidă

  Cele mai multe pardoseli din laminat au garanția producătorului. Ca majoritatea pardoselilor, garanția pentru pardoselile laminate Quick-Step acoperă doar materialele, nu forța de muncă, și este proporționată în funcție de vârsta instalației de podele. Cu alte cuvinte, un podea nou-nouț care nu reușește din cauza defecțiunilor de fabricație va plăti aproape în întregime prețul de achiziție integral al pardoselii, suma de restituire scăzând progresiv în timp. Acest tip de garanție este destul de comun cu podelele și alte materiale de construcție grele, cum ar fi acoperișurile și siding. Garanția Unilin prevede:

  Perioadele de garanție Uniclic® și Unilink® sunt proporționale cu 33 de ani pentru podele și 25 de ani pentru accesorii. O garanție pro-rată este cea care oferă o rambursare sau un credit care scade conform unei formule stabilite pe măsură ce perioada de garanție progresează.
  Garanția Quick-Step este compatibilă cu cea a tuturor marilor mărci premium ale pardoselilor laminate cu click-and-lock. Ca și în cazul oricărui produs, pentru ca garanția să fie onorată, instalația pentru podele trebuie să respecte instrucțiunile și instrucțiunile producătorului.

  Parchet Quick-Step Pereri Contra

  Calitatea produselor Quick-Step sunt recunoscute la nivel mondial dar acest lucru aduce si un cost, astfel ca parerea contra unanim exprimata de catre cleinti este pretul ridicat de achizitie.
  Sigur ca acest pret exprima un raport calitate – pret foarte bun si chiar acest lucru este dovedit de catre mii si mii de clienti multumiti.

  Vezi aici oferta completa de parchet Quick-Step

   

  Lasă un răspuns