Sari la conținut

Tipuri de parchet stratificat. Raschetare parchet

  avantaje parchet stratificat si parchet triplustratificat

  Doresti sa schimbi podeaua veche cu una noua? Laminat-parchet.ro este aici pentru a incerca sa-ti ofere sprijinul necesar in alegerea parchet stratificat potrivit dorintelor tale.

  In continuare vom incerca sa prezentam cateva lucuri esentiale ce trebuie luate in considerare daca doresti sa cumperi cel mai bun parchet stratificat pentru casa ta.

  Parchet stratificat pareri

  Stim cu totii cat de greu este sa te hotarasti asupra parchetului. Sunt situatii in care am opta pentru cate un model in fiecare camera, atat de frumos poate fi un parchet stratificat. De aceea este recomandat sa ne gandim foarte bine inainte de achizitie. Luati in calcul ca-i recomandat ca pardoseala sa fie unitara pe un etaj intreg, nu sa difere de la camera la camera. De exemplu la parter putem opta pentru un parchet stratificat Tarkett stoc permanent, iar la etaj pentru un parchet stratificat stejar natural periat.

  Parchet stratificat hol trebuie sa fie rezistent si usor de ingrijit, fiti precaturi cand alegeti culoarea. Este important sa absoarba zgomotul din aceasta incapere intens circulata. Dupa cum bine stim, parchet stratificat izolare fonica este o alegere buna, lemnul natural absoarbe zgomotul destul de bine.

  Parchet stratificat rezistent la apa?

  Atentie cand selectati modelul de parchet stratificat, acesta nu rezista la apa precum un parchet laminat rezistent la apa sau pardoseala SPC. Totusi, daca-i ingrijit corespunzator si curatat cu mop bine stors sau cel mai bine un mop tip T, orice parchet stratificat se va potrivi in dormitor sau sufragerie.

  Sufrageria este locul in care ne petrecem o mare parte din timpul petrecut acasa. Astfel, este important ca parchet stratificat din aceasta camera sa creeze o stare de comfort si sentiment de caldura. Iar pentru aceste lucruri, poti opta pentru un parchet stratificat lacuit. 

  Dormitorul este una dintre cele mai importante camere, asta datorita faptului ca aici iti reincarci bateriile. Modul in care este decorat este esential pentru odihna. Parchet stratificat ofera dormitorului un aspect primitor si relaxant. Un parchet stratificat stejar va crea o oaza de liniste si ne vom bucura cu adevarat de aspectul calduros din dormitorul nostru.

   

  In functie de ce alegi cel mai bun parchet triplustratificat?

  cel mai bun parchet triplustratificat
  • TIPUL LEMNULUI
   

  Stejarul este cel des folosit tip de lemn pentru parchet stratificat. Stejarul reprezinta o specie de lemn rezistenta, cu structura placuta si culoare deosebita. Parchet stratificat stejar este cel mai vandut parchet deoarece se apropie de natura cel mai mult si nu conditioneaza in alegerea culorilor.

  Parchet stratificat fag are un aspect armonios si relaxant, nuantele bazandu-se pe galben. Lemn de fag este cel mai folosit in industria mobilei. Ca si nuanta, parchet stratificat fag poate varian de la culoarea naturala a lemnului pana la nuante de rosiatic inchis.

  Pe laminat-parchet.ro gasiti si variante de parchet stratificat lemn exotic, precum jatoba. Acest tip de lemn se caracterizeaza prin rigiditate, durata de viata prelungita si rezistenta extrem de ridicata. Este un lemn foarte apreciat in constructii inca din cele mai vechi timpuri. Nuanta lemnului din aceasta specie este portocaliu-roscata. Structura armonioasa si eleganta deosebita sunt printre caracteristicile de baza.

  • CULOAREA PARCHETULUI STRATIFICAT
   
  Legat de culoare, stilul scandinav este in trend de ceva timp datorita aspectului placut pe care-l creaza. Daca optezi pentru acest stil, recomandam un parchet cat mai deschis, in tonuri de alb. Iar daca se alege si o varianta de parchet stratificat lucios, cu atat mai bine, va arata asemenea unei zapezi imaculate care acopera intreg peisajul.

   

  parchet stratificat scandinav

  Parchet stratificat clasic de culoare inchisa creaza un contrast foarte bun. De principiu, parchet stratificat inchis este fabricat din diferite specii de lemn exotic. Astfel, acestea constituie contrastul de care vorbeam, interesant si placut in comparativ cu stilul scandinav care se bazeaza pe monocormie.

  parchet stratificat inchis

  Indrazneste si creaza-ti propriul stil, oricare din variantele prezentate sunt perfecte atat timp cat completeaza designul pe care ti l-ai imaginat.

  Parchet stratificat tratat termic

  Prin tratamentul termic se confera parchetului stratificat un aspect complet nou si deosebit pentru un parchet triplustratificat. Este o caracteristica ce ajuta parchet stratificat sa nu mai aiba contractii si dilatatatii aproape deloc. Ajuta parchetul sa reziste la diferentele mari de temperatura din ultima perioada.

  Parchet stratificat tratat termic este o podea mai stabila si care nu este influentata atat de usor de schimbarile de temperatura ori umiditate din camera in care este montat..

  Clasificare parchet stratificat lemn

  Lemnul este un material natural, viu si care este unic ca structura. Pentru a usura luarea deciziei, parchet stratificat a fost impartit in mai multe subcategorii.

  • SELECT

  Este un stic de parchet stratificat cu variatii foarte mici de culoare si structura a lemnului. Parchet stratificat din aceasta subcategorie se gaseste pe laminat-parchet.ro. Este o gama „curata”, neutra si indeamna la o atmosfera prietenoasa. Corpul si mintea ni se relaxeaza de cum intram intr-o incapere unde s-a montat parchet stratificat.

  • NATURE

  Aceasta subcategorie poate avea modele de parchet stratificat cu noduri mici, suprafete mai lucioase si variatii mari de culoare sau structura, mai pronuntate.

  • RUSTIC

  Aceasta varianta de parchet stratificat are mai multe noduri in structura lemnului si o abundenta de variatii, atat coloristice, cat si structurale.

  Bineinteles, preferintele difera si pot fi alese dupa bunul plac. In mod cert, nu vei da gres cu niciuna din aceste subcategorii. Parchet stratificat nu se va demoda niciodata, alege un model si bucura-te de acesta pe viata.

  Particularitati raschetare parchet

  Dupa cum bine stim, in cazul parchet stratificat, acesta poate fi raschetat de mai multe ori de-a lungul anilor, pastrandu-si aspectul initial. Pe scurt, parchet stratificat poate fi utilizat si in camere cu trafic intens casnic.

  diferente raschetare parchet stratificat

  Varianta de parchet stratificat marcata cu rosu isi pastreaza aceeasi culoare dupa raschetare pentru ca-i baituit in masa, nu doar la suprafata precum varianta marcata cu galben. Aceasta-i o particularitate a parchet stratificat de care foarte putini stiu.

  Baituirea parchetului stratificat este un proces ce ii reda culoarea parchetului dupa raschetare, aici se poate opta pe mai multe nuante in functie de bait. Baitul este un colorant folosit in industria lemnului si nu numai.

  pareri parchet triplustratificat

  Parchet triplustratificat pareri si intrebari

  Ce este un parchet stratificat? Parchet stratificat este o podea compusa in intregime din lemn. Exista deosebiri intre parchet masiv si parchet stratificat, vom incerca sa le expunem pe scurt.…
  parchet stratificat si lemn stratificat

  Despre parchet stratificat si lemn stratificat

  Cuvantul „parchet” face de obicei referire la conceptul de podea gata de instalat. Placile de parchet stratificat sau laminat, nu mai necesita alte procese, se pot monta direct dupa achizitie.…
  Parchet stratificat incalzire pardoseala

  Parchet stratificat incalzire pardoseala

  In general, parchet stratificat se potriveste cu incalzirea in pardoseala. Rezistenta termica reprezinta cel mai important aspect, mai ales in cazul parchet stratificat unde materialul este lemn natural 100%. In cazul parchet…
  montaj parchet triplustratificat

  Montaj parchet triplustratificat

  Ca parchet stratificat sa aiba o durata de viata cat mai indelungata, sapa peste care se monteza ar trebui sa indeplineasca anumite criterii. Trebuie sa fie o sapa solida si…

  Lasă un răspuns