Sari la conținut

Care este cea mai potrivita pardoseala?

  Care este cea mai potrivita pardoseala

  Când vine vorba de decorarea casei tale, unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea podelei potrivite. Alegerea celei mai bune podele pentru casa ta poate fi o decizie dificilă, deoarece există multe tipuri și stiluri diferite disponibile pe piață. În acest articol, vom explora toate opțiunile, de la parchet masiv si parchet triplustratificat pana la covoare de lux sau pardoseala SPC pentru a vă ajuta să luați o decizie informată cu privire la ceea ce este cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

   

  Tipuri de pardoseli

  • Gresie

  Pardoseala cu gresie este unul dintre cele mai populare tipuri de pardoseli. Este durabil, rezistent la apă și ușor de curățat. Placile vin într-o gamă largă de culori și modele, astfel încât să poată fi folosite pentru a crea un design atractiv. Placile au, de asemenea, o întreținere foarte redusă și pot dura zeci de ani cu îngrijirea corespunzătoare. Dezavantajul este că plăcile pot fi alunecoase când sunt umede, așa că ar putea să nu fie potrivite pentru băi sau bucătării. Si de asemenea, tin rece la picioare.

  • Mocheta

  Mocheta este un alt tip popular de pardoseală care adaugă căldură și confort casei tale. Vine într-o varietate de culori, texturi și stiluri, astfel încât să puteți găsi ceva care se potrivește cu stilul dvs. de decorare. Mocheta este moale sub picioare, ceea ce o face confortabil de mers pe acestea, dar tind și să absoarbă umezeala, ceea ce o face dificil de curățat în timp.

  Mocheta pufoasa Tarkett Dragon 10231 2

  Mocheta pufoasa Tarkett Dragon 10231 

  • Parchet laminat

  Parchetul laminat oferă aspectul lemnului de esență tare real, fără costurile ridicate sau întreținerea asociate cu podelele din lemn natural. Acest tip de pardoseală vine într-o varietate de culori și modele, inclusiv aspectul lemnului, aspectul piatră și chiar aspectul unor decoruri unice. Parchetul laminat este ușor de întreținut, deoarece nu necesită refinisare regulată.

  Parchet laminat Kronotex Robusto Jalon Oak D 4685 2

  Parchet laminat Kronotex Robusto Jalon Oak D 4685 

  • Parchet stratificat

  Parchetul triplustratificat este o alegere excelentă pentru mulți proprietari. Are un aspect atractiv care adaugă caracter și rafinament oricărei încăperi, fiind în același timp durabil și ușor de întreținut. Spre deosebire de parchetul masiv, parchetul stratificat este realizat din mai multe straturi de lemn dispuse într-un model care se repetă. Acest lucru creează o textură interesantă și un design unic care poate fi adaptat preferințelor individuale ale proprietarului.

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Stejar Original Lucios

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Stejar Original Lucios

  Pardoselile cu parchet stratificat sunt potrivite în special pentru casele cu trafic redus spre mediu, deoarece au rezistență, stabilitate și durabilitate ceva mai reduse în comparație cu alte tipuri de pardoseli. În cele din urmă, acest tip de pardoseală poate fi curățată cu atentie doar cu o laveta foarte putin umezita sau mătură și detergent ușor; nu este nevoie de unelte speciale sau soluții de curățare specializate.

  • Parchet din lemn masiv

  Parchet lemn masiv este o alegere populară pentru proprietarii de case care doresc să îmbunătățească designul interior al casei lor. Oferă un aspect elegant, clasic, care va dura mulți ani. Parchet din lemn masiv vine într-o varietate de culori, texturi și specii de lemn, cum ar fi stejarul sau nucul. Avantajele parchetului din lemn masiv sunt că este extrem de durabil și poate rezista în zonele cu trafic intens din locuința dumneavoastră. În plus, structura naturala a lemnului masiv adaugă caracter oricărei încăperi și pot fi raschetat în timp, dacă se dorește. În cele din urmă, acest tip de pardoseală este relativ ușor de întreținut – măturarea și ștergerea ocazională sunt de obicei suficiente pentru a-l păstra să arate cât mai bine!

  • Piatra naturala

  Piatra naturală este o alegere excelentă pentru pardoseala în orice spațiu datorită durabilității și frumuseții sale. Este disponibila într-o varietate de culori, finisaje, texturi și stiluri, astfel încât să se poată coordona cu ușurință cu decorul existent al unei camere. În plus, pardoseala din piatră naturală este ușor de întreținut și poate dura zeci de ani dacă este îngrijită corespunzător. Cele mai populare tipuri de piatră naturală folosite pentru pardoseli sunt marmura, travertinul, calcarul și ardezia. Fiecare tip ofera diferite beneficii precum rezistenta la zgarieturi si pete sau rezistenta la apa.

  Piatra naturală are, de asemenea, proprietăți bune de izolare, care ajută la menținerea temperaturii constante pe tot parcursul anului, atât în climatul cald, cât și în cel rece. Deși instalarea pietrei naturale poate fi puțin mai costisitoare decât alte tipuri de pardoseală, aceasta va oferi ani de satisfacție cu întreținerea minimă necesară, ceea ce o face o investiție excelentă în valoarea casei tale.

  • Pardoseala din rasini epoxidice

  Pardoseala din rasina epoxidica este o alegere excelenta pentru o varietate de aplicatii datorita durabilitatii si rezistentei la uzura. Are un finisaj lucios care poate fi personalizat cu nuante, modele și texturi, precum și aditivi anti-alunecare. Este, de asemenea, ușor de curățat și întreținut, oferind și o protecție superioară împotriva umezelii. Pardoselile epoxidice sunt rezistente la ulei, substanțe chimice, acizi, alcali și alți agenți care provoacă deteriorarea sau decolorarea în timp.

  În plus, este foarte rezistent la impact, ceea ce îl face ideal pentru setările comerciale în care obiectele grele pot fi scăpate în mod regulat. În plus, pardoseala din rășină epoxidica este rentabilă pe termen lung, deoarece necesită întreținere minimă odată ce este instalată. În cele din urmă, costurile de instalare sunt relativ scăzute în comparație cu alte tipuri de pardoseli atunci când sunt făcute corect de către un montator profesionist. Toți acești factori fac pardoseala din rășini epoxidice cea mai potrivită alegere pentru orice tip de aplicație.

  • Covor PVC

  Covorul PVC este una dintre cele mai potrivite pardoseli pentru diverse tipuri de spatii. Este un material extrem de versatil care poate fi folosit într-o varietate de aplicații, de la băi și bucătării până la sufragerie și dormitoare. Covorul PVC a devenit din ce în ce mai populară datorită cerințelor sale de întreținere reduse, durabilității și rezistenței la apă, pete și daune de impact. De asemenea, covorul din PVC poate fi instalat rapid, ceea ce il face o soluție rentabilă pentru orice spațiu.

  Covor PVC Tarkett Evolution Wagner 2

  Covor PVC Tarkett Evolution Wagner 

  În plus, covorul din PVC vine într-o varietate de stiluri, texturi și culori, astfel încât să puteți personaliza aspectul spațiului dvs. fără a compromite calitatea sau performanța.Covor PVC este ușor de curățat prin măturare regulată sau aspirare; cu toate acestea, murdăria mai încăpățânată poate necesita ștergere cu detergent ușor și soluție de apă. În cele din urmă, deoarece nu necesită chituire sau adezivi în timpul procesului de instalare, nu va mai rămâne mizerie după finalizarea instalării.

   

  • Pardoseala SPC

  Pardoseala SPC, cunoscută și sub denumirea de pardoseală din compozit cu polimer de piatră, este un tip de pardoseală de vinil care combină calcar și stabilizatori pentru a crea un miez extrem de durabil. Acest miez este apoi acoperit cu un strat fotografic și un strat de uzură care îi conferă aspectul de piatră sau lemn. Rezultatul este un produs care este aproape indestructibil, rezistent la apă și ușor de întreținut. Pardoseala SPC are mai multe avantaje față de alte tipuri de plăci de vinil de lux (LVT), inclusiv faptul că este mai puțin costisitoare decât LVT, are mai multă stabilitate datorită construcției sale rigide și este mai ușor de instalat, deoarece nu necesită lipici sau chit.

  Pardoseala SPC Arbiton Amaron Georgetown CA 147 2

  Pardoseala SPC Arbiton Amaron Georgetown CA 147 

  În plus, pardoseala SPC oferă o izolare fonică superioară față de LVT tradițională datorită construcției sale de înaltă densitate, care ajută la înăbușirea oricărui zgomot de sub podele. 

  • Pardoseala LVT

  Pardoseala LVT (plăci de vinil de lux) este una dintre cele mai populare opțiuni de pardoseală de pe piață astăzi. Este realizat dintr-o construcție multistrat, cu un strat de uzură care oferă protecție împotriva zgârieturilor, petelor și un strat moale pentru o durabilitate sporită. LVT-ul este, de asemenea, ușor de curățat și întreținut, ceea ce îl face o alegere ideală pentru zonele cu trafic intens. În plus, natura sa impermeabilă îl face bine potrivit pentru medii umede sau zone predispuse la acumularea de umiditate. Procesul de instalare este relativ simplu și se poate face peste podele existente cu un efort minim.

  Pardoseala LVT Berry Alloc Live 60001894 Serene Smoke

  Pardoseala LVT Berry Alloc Live 60001894 Serene Smoke

  Disponibil în multe culori, modele, texturi și grosimi, LVT oferă o mulțime de posibilități de design pentru a se potrivi cu orice stil interior. Iar accesibilitatea sa il face o opțiune atractivă în comparație cu alte materiale de lux, cum ar fi lemnul masiv sau plăcile de piatră naturală. În cele din urmă, LVT este o alegere excelentă pentru oricine caută pardoseală durabilă, dar elegantă, la un preț accesibil.

  Considerații de cost

  Considerațiile de cost sunt un factor important atunci când alegeți cea mai potrivită pardoseală pentru un spațiu. Costul pardoselii, manopera de instalare si orice intretinere suplimentara vor depinde de tipul de material ales pentru lucrare.

  Podelele din lemn masiv sunt de obicei mai scumpe decât covoarele PVC sau pardoseal LVT, dar pot fi mai puțin costisitoare de întreținut de-a lungul anilor de utilizare, deoarece tot ceea ce este necesar în general este curățarea regulată de praf sau aspirarea și lustruirea ocazională.

  Mocheta poate necesita curățare și înlocuire frecventă, în funcție de calitatea și utilizarea sa, în timp ce plăcile de vinil sunt în general ieftine, dar predispuse la deteriorare în cazul utilizării intense.

  Eficiența costurilor trebuie cântărită în raport cu durabilitatea, ușurința instalării, cerințele de întreținere, versatilitatea designului și alți factori înainte de a lua o decizie asupra tipului de pardoseală să alegeți. In acest caz, parchetul laminat si pardoseala SPC sunt printre cele mai bune alegeri raport calitate-pret.

  Instalare și întreținere

  Cea mai potrivită pardoseală pentru instalare și întreținere va depinde în mare măsură de nevoile specifice ale spațiului. Atunci când alegeți o pardoseală, trebuie luate în considerare domenii precum costul, durabilitatea, ușurința de întreținere și aspectul estetic.

  Podelele din lemn masiv sunt adesea considerate a fi una dintre cele mai bune opțiuni datorită capacității lor de a rezista zeci de ani cu îngrijire și întreținere corespunzătoare. Oferă un aspect clasic care adaugă căldură și farmec oricărei zone în care sunt instalate. Cu toate acestea, lemnul masiv poate fi, de asemenea, scump și poate necesita mai mult efort atunci când vine vorba de instalare și întreținere continuă.

  Pardoseala SPC The Floor Wood Portland Oak P1005

  Pardoseala SPC The Floor Wood Portland Oak P1005

  Mocheta este o alta optiune care ofera confort sub picioare, precum si izolare fonica; cu toate acestea, poate deveni rapid un material pătat sau uzat în timp, dacă nu este curățat în mod regulat.

  Pardoseala LVT sau parchetul laminat poate oferi un finisaj atractiv, în timp ce necesită întreținere relativ redusă în comparație cu alte materiale – ambele necesită doar măturare ocazională sau aspirare pentru a le menține să arate noi în anii următori.

  În cele din urmă, alegerea celui mai potrivit tip de pardoseală depinde de preferințele personale, luând în considerare factori precum costul, durabilitatea, estetica și ușurința întreținerii.

  Pardoseala SPC super lucioasa Falquon THE FLOOR White D2935 HG 2

  Pardoseala SPC super lucioasa Falquon THE FLOOR White D2935 HG 

  Durabilitate și longevitate

  Durabilitatea și longevitatea sunt doi dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să-i luati în considerare atunci când alegeți pardoseala pentru casa dvs.

  Podelele din lemn de esență tare, podelele din parchet triplustratificat și parchetul laminat sunt unele dintre cele mai populare opțiuni datorită durabilității lor ridicate.

  Pardoseala din lemn de esență tare este realizată din lemn masiv care este extrem de durabil și poate dura toată viața dacă este îngrijită corespunzător.

  Parchetul triplustratificat este creat prin lipirea straturilor de placaj împreună cu un strat superior de furnir din lemn de esență tare real, adăugând stabilitate și făcându-l mai puțin predispus la deformare sau micșorare.

  Parchetul laminat este construit cu mai multe straturi careil fac rezistentă la apă și la zgârieturi; acest lucru îl face o alegere ideală pentru familiile cu animale de companie sau copii, deoarece va rezista împotriva scurgerilor și uzurii zilnice.

  Toate cele trei tipuri de pardoseli oferă o durabilitate excelentă, astfel încât să fiți siguri că, indiferent de opțiunea pe care o alegeți, podelele dvs. vor dura anii următori. Dar o alegere cu adevarat extraordinara este pardoseala SPC, considerata indestructivila ca si material si fiind din ce in ce mai preferata in randul podelelor premium.

  Pardoseala SPC The Floor Wood Laredo P2001

  Pardoseala SPC The Floor Wood Laredo P2001

  Concluzie

  În concluzie, cel mai bun tip de pardoseală pentru orice spațiu dat depinde de o varietate de factori. Costul, aspectul și senzația dorită, nevoile de întreținere și stilul de viață sunt toate considerații importante atunci când decideți ce tip de pardoseală este cel mai potrivit pentru casa dvs.

  Parchetul triplustratificat este adesea considerat cea mai clasică alegere, dar necesită mai multă întreținere decât alte tipuri, cum ar fi pardoseala din gresie sau pardoseala LVT.

  Parchetul laminat este o opțiune excelentă dacă doriți să adăugați textură și interes spațiului dvs. cu culori vibrante sau modele complicate. Pardoseala SPC este, de asemenea, populară, deoarece arată natural, dar este mult mai ușor de întreținut.

  În cele din urmă, va trebui să decizi ce tip de pardoseală se potrivește cel mai bine stilului tău de viață și bugetului, creând totuși o estetică frumoasă în casa ta.

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid?

  Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață pentru decorațiuni interioare, alegerea produsului potrivit poate fi o provocare. Unul dintre produsele care a captat atenția oamenilor este panoul decorativ…
  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Construcția unei terase este o investiție excelentă de care va beneficia întreaga familie. Veți putea să vă bucurați de propriul colț de umbră din curte, beți in tihna o cafea…
  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Pentru baie sau bucătărie, adică pentru zone cu umezeală ridicată, tipul ideal de pardoseală LVT este cel care se montează prin lipire cu adeziv. Aceasta, pentru că oferă o etanșeitate…
  Montaj covor PVC, ce trebuie sa ai in vedere

  Montaj covor PVC, ce trebuie sa avem in vedere

  Când vine vorba de renovarea casei, un covor PVC poate fi o modalitate ușoară și rentabilă de a îmbunătăți aspectul oricărei încăperi. Covoarele din PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea, rezistența…
  Curatare si intretinere parchet laminat

  Curatare si intretinere parchet laminat

  Daca ati investit intr-un parchet laminat nou, cu siguranta doriti sa il pastrati in stare buna pentru cat mai mult timp posibil. Acest ghid de intretinere a parchetului laminat va…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns