Care este diferența dintre parchet laminat și parchet lemn masiv?

  Care este diferența dintre parchet laminat și parchet lemn masiv? Să analizăm avantajele și dezavantajele a cinci aspecte diferite.

  PROPRIETĂȚI TEHNICE:
  Există două tipuri de pardoseli din lemn: pardoseli din lemn masiv (lemn întreg) și pardoseli din lemn de esență tare (mai multe straturi de lemn combinate pentru a crește durabilitatea și stabilitatea și a reduce riscul de umflare și micșorare datorită variațiilor de temperatură și umiditate).

  Parchetul laminat constă din mai multe straturi topite împreună într-un proces de laminare. Are o acoperire care este întărită cu oxid de aluminiu, un miez interior din fibră de sticlă și un strat decorativ de hârtie. Acest document determină aspectul podelei dvs. Cele mai multe pardoseli laminate au desene din lemn, dar veți găsi beton, plăci de dale și chiar și modele mai frivol.

  PREȚ:
  Prețul pardoselilor din lemn variază în funcție de tipul de lemn – cu cât este mai exotică lemnul, cu atât este mai scump. Cu toate acestea, parchetul din lemn are o durată de viață extrem de lungă dacă este bine întreținută.

  Podele laminate au un strat de HDF (lemn comprimat), care este mult mai ieftin decât lemn masiv. Ambele pardoseli laminate Pergo și podele din lemn se pot instala cu ușurință datorită sistemului de clicuri patentat PerfectFold.

  DURABILITATE:
  Parchetul laminat Pergo este foarte rezistent la zgârieturi, presiune, impact, murdărie, lichide, lumină solară și căldură și vine cu o garanție de viață în majoritatea cazurilor.

  Pardoseala din lemn este mai moale decât laminatul și un pic mai susceptibil la zgârieturi, impact, scurgerile și lumina soarelui. Cu toate acestea, lemnul are un farmec natural care este greu de rezistat. Parchetul din lemn de pardoseală este prefinat cu 7 straturi de lac sau 3 straturi de ulei pentru a asigura o protecție maximă.

  UMIDITATE:
  Ambele pardoseli din lemn și laminat conțin lemn natural. Și lemnul nu face foarte bine cu apă. Cu Sensation am dezvoltat o podea laminată care combină un corp rezistent la umiditate cu un sistem puternic de blocare a rosturilor și un strat de acoperire care face ca scândurile și muchiile dintre ele să fie mai rezistente la apă decât oricând.

  Aceasta înseamnă că parchetul laminat este potrivit pentru fiecare cameră, inclusiv pentru bucătărie și baie. Lemnul este un material organic care reacționează la fluctuațiile umidității și este mai puțin potrivit pentru bucătărie sau baie.

  ÎNTREȚINERE:
  O podea din lemn necesită întreținere pentru a-și păstra frumusețea. În plus față de curățarea obișnuită, trebuie să fie tratată în mod regulat cu produsele de curățare ale producătorului, iar podelele din lemn lubrifiat trebuie tratate cu ulei de întreținere.

  Pardoselile laminate sunt tratate la suprafață, astfel că este dificil să se ia mizeria. Curățarea și ștergerea obișnuită a aspiratorului funcționează foarte mult, dar pentru a-ți menține aspectul frumos, vă recomandăm să utilizați în mod regulat produsele de curățare ale lui Pergo.

  Lasă un răspuns