Ce cantitate de parchet laminat trebuie sa cumperi pentru proiectul tău?

  După ce ai ales ce parchet laminat dorești sa cumperi, și pentru cea mai mare gamă de modele de parchet pe stoc iți recomand laminat-parchet.ro, cu o experiență de peste zece ani în acest domeniu, trebuie să calculezi suprafața spațiului unde urmează să fie montat parchetul, respectiv metri pătrați necesari astfel încât să nu fie nici prea puțin, dar nici să ne rămână  mulți metri.

  Ce cantitate de parchet laminat trebuie sa cumperi pentru proiectul tău?

  Din experiențele noastre acest calcul se face în felul următor : lungime x lățime + 5%, aceasta fiind formula cea mai corectă. Un exemplu de calcul de sufragerie sau living: 5 ml lungime  x 4 lățime = 20 de metri pătrați la care adăugăm +5% adică 20 mp + 5% = 21 mp și aici mai intervine un aspect, ambalarea parchetului care nu se vinde la metru pătrat ci la bax care are în funcție de producător, model și grosime valori diferite și astfel recomandăm rotunjirea acestui rezultat și în funcție de împachetare.
  Recomandare: Surprusul de parchet nu se poate returna, astfel că, un calcul corect este foarte important. Parchetul rămas este foarte important datorită faptului că oricând o mică parte din parchetul motatat se poate deteriora de la un calorifer care se strica și pierde apă sau o greutate mare care este scăpată pe podea și o va distruge, atunci această rezervă este foarte bună mai ales ca toți producătorii schimbă modelele de parchet odată la doi ani și fără rezervă o sa fii nevoit să schimbi tot parchetul!
  Există programe speciale,  genul Autocad, în care se poate simula pe computer podeaua dvs.și numărul de plăci care sunt necesare însă aveți în vedere că aceste programe calculează fără pierderi!
  De ce avem pierderi la parchetul laminat?
  Mai exact găsim pierderi la orice tip de podea am folosi,  piatră, mochetă, parchet masiv sau triplustratificat.
  Pentru montaj plăcile de la capătul rândurilor trebuie tăiate, dar și la calorifere sau la tocurile de uși. De aici apar aceste pierderi care în funcție de cum montam parchetul pot să fie mai mici sau mai mari.
  Noi am luat în considerare un montaj clasic cel mai recomandat de către producător acela unde placa este montată pe lungime către geam pentru că o să creeze o imagine de spațiu mai mare decât celelalte variante.
  Puteți sa montați orice parchet laminat la 90, 45, sau 180 de grade. La majoritatea producătorilor puteți cere o simulare 3D cu toate variantele pentru a va putea face o idee cât mai corectă despre cum va arăta la final.
  Putem spune că modelul de montaj ales poate aduce mai multe sau mai puține pierderi, dar și configurația geometrică a spațiului. Cu siguranță că un spațiu cu multe colțuri, respectiv stâlpi sau nișe care intra în perimetrul camerei va aduce pierderi mai mari de 5%.
  Cum se calculeaza metrii patrati - suparafata camera

  Cum se calculeaza metrii patrati – suparafata camera

  Recomandare: Necesarul de parchet laminat nu este de fapt singurul ce trebuie calculat, mai ai de calculat polistiren extrudat sau polistiren expandat, noi îl recomandam pe cel extrudat, dar și plinta unde îți  recomandăm plina din durpolimer sau polimer dur spus în românește.
  Cat polistiren am nevoie?
  Acest calcul este foarte simplu odată ce știm cât parchet laminat avem nevoie, respectiv metri pătrați necesari sunt la fel precum cei de parchet numai ca de multe ori polistirenul are o ambalare la 5 mp și trebuie sa facem rotunjirea un pic diferit.
  Polistiren Pentru Parchet 3 mm

  Polistiren Pentru Parchet 3 mm

  Recomandare: Folie PEE,  polistiren expandat și extrudat, Folie Parchet,  sunt termeni de care o să vă loviți când o să trebuiască să cumpărați parchet. Noi recomandăm doar polistiren extrudat de 3 mm, 5 mm sau 6 mm și asta numai din motive tehnice pe care o să le discutăm într-un alt articol.
  Cum calculăm necesarul de plintă?
  La plintă lucrurile sunt un pic mai complicate și asta din cauza faptului că există mai multe tipuri și calculele difera. Avem plinta PVC canal cablu, plintă MDF sau plintă durpolimer sau polimer dur. Cum am spus fiecare cu calcul diferit.
  Plinta PVC are colțare interioare și exterioare ,  terminații stânga/dreapta și mufe de îmbinare plus dibluri. Plinta MDF are doar cleme de prindere la perete în rest se taie la 45 de grade, iar plinta duropolimer are șină plus dibluri sau silicon plus dibluri.
  Dar cel mai simplu calcul este să transformi metri pătrați în metri liniari și ai răspunsul însă nu uita de pierderi tot 5% și nu uita ca orice configurație geometrică mai complexă schimbă total aceste calcule.
  Plinta Duropolimer Pret

  Plinta Duropolimer Pret

  Recomandare: Prinderea plintelor cu silicon de perete este mai ieftină, dar definitivă, adică scoaterea pentru a introduce  un cablu este imposibilă, în schimb fixarea cu cleme sau șină permite scoaterea plintei ori de câte ori este necesar. Plinta duropolimer sau polimer dur este cea mai buna plintă!
  Concluzia noastră este să apelați la serviciile noastre de calculare gratuită a necesarului de parchet laminat, plintă și folie pentru a nu mai pierde timp prețios în cazul în care vi se pare dificil ce am scris mai sus!  Operatorii noștri sunt la dispoziția dumneavoastră în fiecare zi de luni pana vineri de la 9 la 18, atat la telefon 0737009009 cat si pe mail, chat sau la sediu in Calea 13 Septembrie 162.
  Nu uita ca avem cea mai buna ofertă pentru parchet laminat, plintă și folie!

  Lasă un răspuns