Sari la conținut

Ce este pardoseala LVT?

  Ce este pardoseala LVT

  Parchet LVT este una dintre cele mai populare și mai rentabile opțiuni de pardoseală disponibile astăzi pe piață. Este durabil, ușor de întreținut și extrem de versatil când vine vorba de opțiuni de proiectare. Parchet vinil LVT nu este doar o alegere excelentă pentru spațiile rezidențiale, dar devine din ce în ce mai populară pentru utilizări comerciale și industriale.

  Ce este pardoseala LVT?

  Pardoseala LVT ( Luxury Vinyl Tile ) este un tip de pardoseală elastică realizată din minerale, carbonat de calciu si clorura de polivinil. Este adesea folosit în medii comerciale, industriale și rezidențiale. Acest tip de pardoseală este impermeabilă și rezistentă la uzură, substanțe chimice, pete și foc.

  Pardoseala impermeabila Arbiton Aroq Pasadena Oak DA 107

  Pardoseala LVT Arbiton Aroq Pasadena Oak DA 107

  Pardoseala LVT este disponibilă într-o varietate de culori, stiluri, texturi și finisaje pentru a se potrivi cu orice decor. Unul dintre principalele avantaje ale pardoselilor din LVT este acela că poate fi instalată rapid și ușor peste pardoseli deja existente. În plus, datorită durabilității sale, pardoseala din vinil – LVT – poate dura ani de zile cu o întreținere minimă necesară. Curățarea este, de asemenea, ușoară, deoarece nu absoarbe umezeala sau murdăria, așa cum ar putea face alte tipuri de materiale. În plus, parchet LVT are proprietăți excelente de absorbție a sunetului, făcându-l ideal pentru spațiile în care zgomotul trebuie menținut la minimum, cum ar fi birourile sau sălile de clasă. În general, podelele din LVT oferă o soluție accesibilă, care combină confortul cu durabilitatea și estetica.

  Beneficii pardoseala LVT

  Pardoseala LVT este de obicei folosita în medii comerciale, dar poate fi folosit și in spatiu rezidențial. Pardoseala LVT este disponibilă în placi și dale, permițând o varietate de modele pentru a se potrivi oricărui decor. Durabilitatea o face ideala pentru zonele cu trafic intens, in timp ce natura sa impermeabila o face usor de curatat si intretinut. Cu o gamă largă de culori și modele disponibile, pardoseli LVT se pot potrivi cu ușurință cu orice schemă de design interior.

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001599 Classic Light Greige

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001599 Classic Light Greige

  Beneficiile pardoselilor LVT sunt numeroase, inclusiv accesibilitatea acesteia în comparație cu alte tipuri de podele, cum ar fi piatra naturală sau pardoseala SPC. Datorită construcției sale foarte durabila, necesită întreținere minimă în afară de curățarea ocazională. Deoarece este complet impermeabil, nu este nevoie de ceară sau etanșanți suplimentari care ar trebui reaplicați în timp.

  LVT-ul are, de asemenea, proprietăți anti-alunecare, ceea ce îl face mai sigur sub picioare decât alte materiale, cum ar fi podelele din gresie sau parchet laminat. În plus, proprietățile de izolare termică ale materialului vă ajută să vă mențineți casa mai răcoroasă în lunile de vară și mai caldă în lunile de iarnă, reducând transferul de căldură între camere sau suprafețele exterioare.

  Pardoseala LVT, parchet vinil sau parchet LVT

  Toate denumirile de mai sus fac referire la acelasi tip de produs. Pardoseala LVT a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, deoarece oferă multe avantaje față de lemnul tradițional și alte materiale, cum ar fi durabilitatea, accesibilitatea, instalarea ușoară și întreținerea redusă. De asemenea, vine într-o varietate de stiluri și culori pentru a se potrivi oricărui decor.

  Plăcile de vinil de lux (LVT) arată ca plăci de ceramică sau piatră, dar sunt mult mai durabile și mai ușor de curățat. LVT poate rezista până la 20 de ani dacă este întreținut corespunzător, ceea ce îl face o alegere ideală pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi bucătăriile și băile. Poate fi instalat rapid cu efort minim, oferind totuși un aspect estetic deosebit. Parchet vinil vine într-o gamă largă de modele și culori.

  Parchet PVC Arbiton Aroq Wiliamsburg Oak

  Pardoseala LVT Arbiton Aroq Wiliamsburg Oak DA 114

  Parchet LVT este perfect pentru spațiile comerciale datorită proprietăților lor anti-alunecare. Placile vin în diferite forme, cum ar fi pătrate sau hexagoane, făcându-le alegerea perfectă pentru a crea modele unice pe podele. De asemenea, sunt ușor de curățat, deoarece nu necesită ceară sau etanșanți, așa cum fac alte tipuri de podele din vinil.

  Montaj LVT

  Instalarea pardoselilor LVT este în general mai ușoară decât pardoselile tradiționale din gresie ceramică sau din lemn masiv. Poate fi instalat într-o singură zi, cu unelte și materiale minime necesare. Ca un beneficiu suplimentar, este, de asemenea, mult mai puțin probabil să se deformeze sau să dezvolte mucegai în timp, datorită proprietăților sale rezistente la apă.

  Pardoseala LVT poate fi găsită în multe stiluri și modele diferite, permițând proprietarului casei să găsească un aspect care se potrivește perfect cu gustul personal și cu decorul casei. Instalarea începe prin pregătirea sapei. Aceasta include îndepărtarea oricăror pardoseli existente, cum ar fi covorul sau gresia, precum și netezirea oricăror suprafețe neuniforme care ar putea exista de la instalațiile anterioare. Apoi, înainte de a așeza plăcile de vinil, trebuie instalată o barieră de umiditate.

  Placile trebuie apoi tăiate la dimensiunea fiecărei încăperi, dacă este necesar, înainte de a fi fixate cu adeziv sau montate prin sistem flotant, în funcție de tipul de produs utilizat. În cele din urmă, etanșanții ar trebui să fie utilizați de-a lungul tuturor imbinarilor și marginilor pentru a vă asigura că nu există goluri unde umezeala ar putea pătrunde sub suprafața pardoselii LVT.

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60000123 Lime Oak 979M

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60000123 Lime Oak 979M

  Întreținere LVT

  Pardoseala LVT este cunoscuta si sub numele de pardoseală vinil. Pardoseala LVT este disponibilă într-o varietate de culori, texturi și modele pentru a se potrivi diferitelor cerințe de design. Materialul este moale și flexibil, făcându-l confortabil de mers pe el. Are, de asemenea, o suprafață cu întreținere redusă, care o face ușor de curățat și întreținut.

  Pardoseala LVT poate fi instalată peste pardoselile existente, fiind necesare lucrări minime de pregătire. Acest lucru îl o face o alegere ideală pentru zone precum bucătăriile și băile care sunt predispuse la umezeală sau scurgeri. În plus, materialul este suficient de durabil pentru a rezista la niveluri ridicate de trafic fără a necesita înlocuiri sau reparații frecvente.

  Pentru a asigura longevitatea, trebuie efectuată în mod regulat întreținerea corespunzătoare. Curățarea trebuie făcută folosind agenți de curățare, cum ar fi săpun sau detergent, împreună cu apă caldă, pentru a îndepărta murdăria și petele de pe suprafață. Pentru pete sau depuneri mai dure, poate fi necesar un agent de curățare mai puternic, dar trebuie să aveți întotdeauna grijă să nu deteriorați suprafața atunci când faceți acest lucru.

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001585 Urban Stone Light Greige

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001585 Urban Stone Light Greige

  Pret pardoseala LVT

  Pret LVT este intotdeauna un factor major atunci când alegeți un produs. Nu numai costul materialului în sine este important, ci și costurile de instalare și orice costuri suplimentare de întreținere sau de înlocuire viitoare ar trebui luate în considerare.

  În general, pardoseala LVT este o opțiune mai accesibilă decât alte materiale, cum ar fi lemn masiv și gresia, ceea ce o face o alegere atractivă pentru consumatorii cu buget redus. Totuși, în funcție de calitatea produsului ales și de cât de extins este procesul de instalare, prețurile pot varia semnificativ. 

  Concluzie: pareri pardoseala LVT

  În concluzie, pardoseli LVT oferă o gamă largă de beneficii și considerații pentru cei care caută o opțiune de pardoseală economică, durabilă și cu întreținere redusă. Pardoseala LVT este impermeabilă și ușor de curățat, ceea ce o face rezistentă la scurgeri, pete și alte mizerie care altfel ar putea deteriora alte podele.

  Spre deosebire de podelele din piatră naturală sau din lemn, LVT-ul poate fi instalat rapid și ușor, cu un efort minim. În plus, acestea sunt adesea susținute de garanții care ajută la protejarea împotriva potențialelor daune sau defecte ale produsului în sine. Avand in vedere costurile de instalare ale acestui tip de pardoseala comparativ cu alte tipuri precum lemn masiv sau ceramica, LVT-ul se poate dovedi a fi mult mai accesibil in majoritatea cazurilor.

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001603 Authentic Natural

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001603 Authentic Natural

  Cu toate acestea, există încă câteva considerente care ar trebui avute în vedere înainte de a decide dacă LVT-ul este sau nu potrivit pentru casa ta. Ca și în cazul oricărui tip de material, este important să se ia în considerare cât de confortabil va fi sub picioare, precum și nivelul său de absorbție a zgomotului.

  În plus, deoarece nu este un material natural precum lemnul sau piatra; unii oameni pot descoperi că nu se potrivește preferințelor lor personale de decor, la fel ca alt material. În cele din urmă, deoarece materialul în sine nu are avantaje majore de durabilitate față de materiale precum pardoseala SPC sau marmura; alegerea unuia în detrimentul celuilalt se poate reduce în majoritatea cazurilor pur și simplu la preferințele personale și la constrângerile bugetare.

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul?

  Stilul și designul unei camere pot face toată diferența în crearea unui spațiu confortabil și primitor. Potrivirea mobilierului cu parchetul este o parte importantă a acestui proces, deoarece ajută la…
  Care este cea mai potrivita pardoseala

  Care este cea mai potrivita pardoseala?

  Când vine vorba de decorarea casei tale, unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea podelei potrivite. Alegerea celei mai bune podele pentru casa ta poate fi o decizie dificilă,…
  Cum sa aleg cel mai bun covor

  Cum sa aleg cel mai bun covor?

  Cum să aleg cel mai bun covor? Atunci când vine vorba de a alege un covor, există multe aspecte de luat în considerare pentru a ne asigura că alegem cel…
  Ce ar trebui sa stii inainte de a cumpara mocheta

  Ce ar trebui sa stii inainte de a cumpara mocheta

  Dacă intenționezi să cumperi mochetă pentru locuința ta, trebuie să știi că există mai multe aspecte de luat în considerare înainte de a face achiziția. În acest articol, vom analiza…
  Ce este WPC

  Ce este WPC si la ce folosim lemn compozit?

  Wood Plastic Composite (WPC) este un material relativ nou care a câștigat popularitate în ultimii ani. Este un material compozit realizat din plastic reciclat și fibre de lemn, oferind o…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns