Sari la conținut

Ce folie pardoseala SPC sa nu alegem?

  Ce folie pardoseala SPC sa nu alegem

  Evitati izolatorii pentru pardoseala SPC ale producatorilor necunoscuti, imposibil de verificat. In momentul de fata, piata-i saturat de astfel de produse fabricat in China, Rusia, Belarus sau Turcia. Proprietatile acestor produsenu indeplinesc niciun standard, neavand fise tehnice sau de instalare. Utilizarea lor impreuna cu parchet laminat sau pardoseala SPC poate duce la deteriorarea placilor, prejudiciindu-ne grav din punct de vedere legal. 

  In general vom avea nevoie cu siguranta de fisa tehnica a produsului pentru ca in cazul unei avarii, garantia producatorului ne poate salva. De aceea ar trebui sa alegem marci de izolatori europeni bine-cunoscuti si de renume.

   

  De asemenea, este important sa urmarim parchet laminat sau pardoseala spc cu izolatie integrata. De obicei stratul integral este o folie PEE, la mijloc fiind un marketing bine pus la punct. Nu recomandam astfel de produse, decat daca in fisa tehnica este mentionat si stratul suplimentar ce-i integrat. Daca izolatia deja integrala pe palca de parchet laminat sau pardoseala spc nu absoarbe nicio forta, decat teoretic, ne confruntam cu o situatie grava si putem deteriora produsul daca-l montam pe o sapa denivelata, mai ales. In majoritatea cazurilor, folia integrata este de proasta calitate.

  In imaginea de mai sus avem o pardoseala SPC deteriorata din cauza stratului de polistiren extrudat integrat in placa de SPC. Imbinarile afectate si intrepatrunderea placilor este posibila numai dupa 1 an si jumatate de la montaj, lucru inacceptabil. 

   

  Folia trebuie sa fie aceeasi marca cu pardoseala SPC?

  Nu este un lucru ce trebuie respectat cu strictete. Aveti in vedere doar ca, producatorii de pardoseala SPC sau de parchet laminat ce ofera si izolatori/folie sunt specializati pe ceea ce fac. Recomandarea este ca in cazurile in care producatorul ofera ambele produse, sa optati pentru aceeasi marca de podea si izolator.

  Feriti-va de vanzatorii care recomanda un strat suport, neputand sa explice din ce motiv si mai ales caruia ii lipseste o fisa tehnica. Acest lucru se recomanda de unii vanzatori doar pentru o marja de profit mai mare generata de vanzarea unui produs cu propietati ce nu pot fi demonstrate. 

  Solicitati fisa tehnica a produsului si comparati proprietatile, plus compatibilitatea produselor. 

  Ce folie este buna pentru pardoseala spc?

  O folie sau un izolator, depinde cum doriti sa-i spuneti, este la fel de important ca si materialul din care-i constituit. Nefiind vizibil, avem tendinta sa nu bagam in seama acest produs extrem de important pentru pardoseala noastra. Datorita unui izolator bun, ne putem bucura de pardoseala spc pe o perioada indelungata, la fel si in cazul parchet laminat sau parchet triplustratificat.

  Alege o folie incalzire in pardoseala cu rezistenta termica scazuta si te vei bucura de facturi mult mai mici, plus o izolatie fonica foarte buna. 

  Cat de scumpa este o folie premium pentru pardoseala SPC sau parchet laminat?

  Cele mai mici preturi pentru astfel de produse, incep de la 15-20 lei per metru patrat, urcand pana la variantele de top ce-s constituite din poliuretan-mineral, costand intre 25-35 lei per metru patrat. In cazul variantelor premium, avem o garantie absoluta a calitatii si proprietatilor.

  Pe Laminat-parchet.ro gasim o varietate de izolatori parchet si folie parchet sau pardoseala SPC. Acestea sunt produse pe baza diverselor tehnologii, dar cel mai important este ca acestea sa fie adaptate nevoilor noastre. 

   

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid?

  Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață pentru decorațiuni interioare, alegerea produsului potrivit poate fi o provocare. Unul dintre produsele care a captat atenția oamenilor este panoul decorativ…
  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Construcția unei terase este o investiție excelentă de care va beneficia întreaga familie. Veți putea să vă bucurați de propriul colț de umbră din curte, beți in tihna o cafea…
  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Pentru baie sau bucătărie, adică pentru zone cu umezeală ridicată, tipul ideal de pardoseală LVT este cel care se montează prin lipire cu adeziv. Aceasta, pentru că oferă o etanșeitate…
  Montaj covor PVC, ce trebuie sa ai in vedere

  Montaj covor PVC, ce trebuie sa avem in vedere

  Când vine vorba de renovarea casei, un covor PVC poate fi o modalitate ușoară și rentabilă de a îmbunătăți aspectul oricărei încăperi. Covoarele din PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea, rezistența…
  Curatare si intretinere parchet laminat

  Curatare si intretinere parchet laminat

  Daca ati investit intr-un parchet laminat nou, cu siguranta doriti sa il pastrati in stare buna pentru cat mai mult timp posibil. Acest ghid de intretinere a parchetului laminat va…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns