Sari la conținut

Ce folie pardoseala SPC sa nu alegem?

  Ce folie pardoseala SPC sa nu alegem

  Evitati izolatorii pentru pardoseala SPC ale producatorilor necunoscuti, imposibil de verificat. In momentul de fata, piata-i saturat de astfel de produse fabricat in China, Rusia, Belarus sau Turcia. Proprietatile acestor produsenu indeplinesc niciun standard, neavand fise tehnice sau de instalare. Utilizarea lor impreuna cu parchet laminat sau pardoseala SPC poate duce la deteriorarea placilor, prejudiciindu-ne grav din punct de vedere legal. 

  In general vom avea nevoie cu siguranta de fisa tehnica a produsului pentru ca in cazul unei avarii, garantia producatorului ne poate salva. De aceea ar trebui sa alegem marci de izolatori europeni bine-cunoscuti si de renume.

   

  De asemenea, este important sa urmarim parchet laminat sau pardoseala spc cu izolatie integrata. De obicei stratul integral este o folie PEE, la mijloc fiind un marketing bine pus la punct. Nu recomandam astfel de produse, decat daca in fisa tehnica este mentionat si stratul suplimentar ce-i integrat. Daca izolatia deja integrala pe palca de parchet laminat sau pardoseala spc nu absoarbe nicio forta, decat teoretic, ne confruntam cu o situatie grava si putem deteriora produsul daca-l montam pe o sapa denivelata, mai ales. In majoritatea cazurilor, folia integrata este de proasta calitate.

  In imaginea de mai sus avem o pardoseala SPC deteriorata din cauza stratului de polistiren extrudat integrat in placa de SPC. Imbinarile afectate si intrepatrunderea placilor este posibila numai dupa 1 an si jumatate de la montaj, lucru inacceptabil. 

   

  Folia trebuie sa fie aceeasi marca cu pardoseala SPC?

  Nu este un lucru ce trebuie respectat cu strictete. Aveti in vedere doar ca, producatorii de pardoseala SPC sau de parchet laminat ce ofera si izolatori/folie sunt specializati pe ceea ce fac. Recomandarea este ca in cazurile in care producatorul ofera ambele produse, sa optati pentru aceeasi marca de podea si izolator.

  Feriti-va de vanzatorii care recomanda un strat suport, neputand sa explice din ce motiv si mai ales caruia ii lipseste o fisa tehnica. Acest lucru se recomanda de unii vanzatori doar pentru o marja de profit mai mare generata de vanzarea unui produs cu propietati ce nu pot fi demonstrate. 

  Solicitati fisa tehnica a produsului si comparati proprietatile, plus compatibilitatea produselor. 

  Ce folie este buna pentru pardoseala spc?

  O folie sau un izolator, depinde cum doriti sa-i spuneti, este la fel de important ca si materialul din care-i constituit. Nefiind vizibil, avem tendinta sa nu bagam in seama acest produs extrem de important pentru pardoseala noastra. Datorita unui izolator bun, ne putem bucura de pardoseala spc pe o perioada indelungata, la fel si in cazul parchet laminat sau parchet triplustratificat.

  Alege o folie incalzire in pardoseala cu rezistenta termica scazuta si te vei bucura de facturi mult mai mici, plus o izolatie fonica foarte buna. 

  Cat de scumpa este o folie premium pentru pardoseala SPC sau parchet laminat?

  Cele mai mici preturi pentru astfel de produse, incep de la 15-20 lei per metru patrat, urcand pana la variantele de top ce-s constituite din poliuretan-mineral, costand intre 25-35 lei per metru patrat. In cazul variantelor premium, avem o garantie absoluta a calitatii si proprietatilor.

  Pe Laminat-parchet.ro gasim o varietate de izolatori parchet si folie parchet sau pardoseala SPC. Acestea sunt produse pe baza diverselor tehnologii, dar cel mai important este ca acestea sa fie adaptate nevoilor noastre. 

   

  Parchet triplustratificat alb lacuit sau uleiat

  Parchet triplustratificat alb lacuit sau uleiat

  Poate una dintre cele mai preferate nuante pentru locuinta noastra, parchet triplustratificat alb ocupa primele locuri in preferintele coloristice. Un parchet alb mareste vizual spatiul si il face foarte luminos.…
  Parchet triplustratificat nuc, montaj si intretinere

  Parchet triplustratificat nuc, montaj si intretinere

  Este bine stiut ca parchet stratificat nuc reprezinta o alegere foarte buna pentru podeaua noastra. Nucul ofera o armonie si un plus de energie podelei, putand fi combinat cu o…
  Pardoseala SPC placa mare, care sunt diferentele

  Pardoseala SPC placa mare, care sunt diferentele?

  Pana de curand, formatul de placa mare pentru pardoseala SPC nu a existat. Acest tip de placa mare se gasea doar pe parchet laminat, parchet triplustratificat, parchet masiv si placi…
  Scari parchet si profile treapta pardoseala SPC

  Scari parchet si profile treapta pardoseala SPC

  Swiss Krono Elvetia si Arbiton Polonia, doi dintre cei mai mari producatori de parchet laminat si pardoseala SPC din lume. Reputatia lor este bine-cunoscuta si calitatea produselor oferite este incontestabila,…

  Lasă un răspuns