Sari la conținut

Ce parchet ar trebui la aleg pentru incalzirea in pardoseala?

  Ce parchet ar trebui la aleg pentru incalzirea in pardoseala

  Alegerea podelei pentru o casă este o decizie importantă. Cu atât de multe tipuri de materiale disponibile, poate fi dificil să decideți care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

  Dacă sunteți în căutarea podelei perfecte pentru încălzirea prin pardoseală, parchetul laminat ar putea fi soluția optima. Este durabil, rentabil și vine într-o gamă de culori și stiluri nemarginite.

  Echipa Laminat-parchet.ro recomanda in special parchetul laminat cu rezistenta termica cat mai scazuta si o alta proprietare importanta ar fi rezistenta la apa.

  Atentie si la izolatie parchet pe care o folositi. Trebuie urmarit cu atentie ca aceasta sa se potriveasca cu incalzirea prin pardoseala, sa fie rezistenta la foc si sa aiba folie anti-condens incorporata. La fel si-n cazul foliei, urmariti sa aiba o rezistenta termica cat mai scazuta, de obicei valorile variaza intre 0.005 si 0.01 m2K/W.

  Parchet laminat Egger Stejar Soria gri deschis EPL178AQ 2

  Parchet laminat Egger Stejar Soria gri deschis EPL178AQ

  Beneficiile parchetului laminat

  Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de pardoseală rentabilă, compatibilă cu încălzirea prin pardoseală, parchetul laminat este o alegere excelentă. Nu numai că este ușor de instalat și întreținut, dar adaugă și un aspect elegant și modern oricărei încăperi. Cu toate acestea, nu toate opțiunile de parchet laminat sunt potrivite pentru încălzirea prin pardoseală, spre deosebire de pardoseala SPC.

  Pardoseala SPC The Floor Wood Honey Oak P7001 detaliu

  Pardoseala SPC The Floor Wood Honey Oak P7001 detaliu

  Atunci când alegeți un parchet laminat pentru sistemul de încălzire prin pardoseală, asigurați-vă că are o rezistență termică scăzută. Acest lucru asigură trecerea căldurii prin parchet și se poate disipa eficient în cameră. În plus, optați pentru variante de parchet laminat 8mm sau in general mai subțiri, deoarece conduc căldura mai bine decât parchet laminat 12mm sau parchet laminat 14mm.

  Laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Selection Evolution D 4513 Sandstone Oak

  Laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Selection Evolution D 4513 Sandstone Oak

  Totusi, daca ne este impus tehnic un parchet mai gros, aveti in vedere ca si variantele de la parchet laminat 10mm pana la 14mm sunt compatibile, numai ca eficienta scade un pic si este posibil sa se incalzeasca mai greu sau facturile la energie sa fie mai mari.

  Unul dintre avantajele utilizării parchetului laminat cu încălzire prin pardoseală este durabilitatea acesteia. Parchet laminat este fabricat din materiale lemnoase compozite care pot rezista la temperaturi ridicate fara deformare sau fisurare. Asta înseamnă că vă puteți bucura de caldura la nivelul picioarelor în diminețile reci de iarnă, fără să vă faceți griji că vă veți putea deteriora parchetul pe termen lung din cauza faptului ca sistemul de incalzire este dat mai tare.

  Parchet Laminat Kronotex Amazone Timless Oak Beige D 3597 2

  Parchet Laminat Kronotex Amazone Timless Oak Beige D 3597

  În general, alegerea tipului potrivit de parchet laminat va asigura confort și eficiență maximă atunci când utilizați încălzirea prin pardoseală.

  Temperatura maxima admisa de parchet laminat este de 27 grade Celsius la nivelul podelei. In mod normal, confortabil si indicat pentru sanatate temperatura de la nivelul talpilor trebuie sa fie undeva la 22-23 grade Celsius, nu mai mare.

  Parchet herringbone Kronotex Elba Oak Black D6010

  Parchet herringbone Kronotex Elba Oak Black D6010

  Cerințe de încălzire

  Precum am spus si mai sus, când vine vorba de alegerea parchet laminat potrivit pentru încălzirea în pardoseală, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

  În primul rând, este important să alegeți un laminat cu o rezistență termică scăzută, astfel încât căldura să poată trece cu ușurință prin material și să vă încălzească camera în mod eficient. Căutați laminat cu o grosime de 8 mm, mai puțin de atat deja nu mai constituite un parchet laminat bun, asa ca mai bine optati pentru pardoseala SPC. Neaparat optati pentru o izolație pentru incalzirea in pardoseala cu proprietati speciale. 

  Pardoseala SPC Herringbone The Floor Tuscon Oak P6001 HB detaliu

  Pardoseala SPC Herringbone The Floor Tuscon Oak P6001 HB detaliu

  În al doilea rând, asigurați-vă că parchetul  laminat este potrivit pentru utilizarea cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Căutați produse care sunt special concepute pentru acest scop și verificați cu atenție instrucțiunile producătorului înainte de instalare. Este posibil ca unele variante de parchet laminat să nu fie compatibile cu anumite tipuri de încălzire prin pardoseală sau pot necesita metode speciale de instalare.

  În cele din urmă, luați în considerare aspectul general și senzația pe care o ofera parchetul laminat. Alegeți un stil și o culoare care vă completează decorul și gustul personal, asigurând în același timp durabilitate și întreținere ușoară în timp. Având în vedere acești factori, ar trebui să puteți găsi parchetul laminat perfect pentru a se potrivi cerințelor, sporind în același timp aspectul estetic al casei dvs.

  Parchet laminat Egger Stejar Western deschis EPL026N

  Parchet laminat Egger Stejar Western deschis EPL026

  Parchet pentru incalzirea prin pardoseala

  Atunci când alegeți parchet laminat pentru încălzirea prin pardoseală, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. În primul rând, veți dori să vă asigurați că parchetul este compatibil cu tipul specific de sistem încălzire prin pardoseală. Unele modele de parchet laminat sunt mai potrivite pentru sistemele electrice, în timp ce altele funcționează bine cu sistemele pe bază de apă. În plus, veți dori să căutați un parchet laminat care are o rezistenta termică bună, astfel încât să poată transfera căldura eficient.

  Parchet laminat Egger Stejar Punata EPL131N

  Parchet laminat Egger Stejar Punata EPL131

  Un alt factor important de luat în considerare atunci când alegeți parchetul laminat pentru încălzirea prin pardoseală este grosimea. Parchetul laminat mai gros tinde să izoleze termic, ceea ce poate afecta cât de eficient este sistemul de încălzire in pardoseala. În general, este recomandat să alegeți un parchet laminat care nu are o grosime mai mare de 12 mm dacă intenționați să-l instalați pe încălzire prin pardoseală, asta pentru a avea un randament cat mai bun. Neaparat optati pentru o folie speciala pentru incalzirea in pardoseala .

  În cele din urmă, ar trebui să țineți cont de calitatea generală și durabilitatea parchetului laminat, atentie si la tara de provenienta (Elvetia, Franta si Germania fiind cele cu productie premium).

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Liberty Lucerne Oak D 3784 NM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Liberty Lucerne Oak D 3784 NM

  Parchet ieftin ar putea să nu reziste la fel de bine în timp și ar putea ajunge să coste mai mult în reparații sau înlocuiri pe parcurs. Căutați mărci de înaltă calitate, cu garanții, fișe tehnice și recenzii de la alți clienți care le-au folosit cu propriile sisteme de încălzire prin pardoseală.

  Parchet de calitate si rezistent in timp

  Când vine vorba de alegerea parchetului laminat, calitatea și durabilitatea sunt factori cheie care trebuie să luați în considerare. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să instalați parchet peste încălzirea prin pardoseală. Tipul de parchet laminat pe care îl alegeți poate afecta foarte mult cât de bine funcționează în timp, cât de confortabil și eficient va fi sistemul de încălzire prin pardoseală. Pe Laminat-parchet.ro gasiti o variatate de parchet compatibil cu incalzirea prin poardoseala.

  Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le căutați atunci când alegeți un parchet laminat pentru a fi utilizat cu încălzirea prin pardoseală este rezistenta sa termică. Parchetul laminat care au o rezistenta termică mai mica va transfera căldura mai eficient, rezultând un sistem de încălzire mai eficient în ansamblu. În plus, alegerea unei parchet laminat rezistent la apa poate ajuta să vă asigurați că nu se va deteriora sau nu se va deforma ca urmare a expunerii la căldură și umiditate.

  Parchet rezistent la apa Rooms Penthouse Pure Oak R1225

  Parchet rezistent la apa Rooms Penthouse Pure Oak R1225

  În cele din urmă, cea mai bună alegere de parchet laminat pentru încălzirea prin pardoseală poate varia în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră. Unele opțiuni populare includ parchetul triplustratificat, care sunt concepute special pentru utilizarea cu sisteme de căldură radiantă, precum și parchet laminat de înaltă calitate  rezistent la apa. Luând în considerare acești factori atunci când alegeți noul parchet pentru podea, vă puteți bucura de ani de confort și eficiență, menținând în același timp casa frumosă pentru anii următori.

  Pret montaj parchet

  În ceea ce privește prețul, vă puteți aștepta să plătiți puțin mai mult pentru parchet laminat de înaltă calitate, potrivită pentru utilizarea cu încălzirea prin pardoseală, preturile incepand de la 80 lei per metru patrat, TVA inclus.

  Cu toate acestea, acest cost merită din punct de vedere al performanței și durabilității în timp. Când comparați prețurile între diferite tipuri de pardoseală, asigurați-vă că luați în considerare atât costul inițial, cât și orice costuri de întreținere sau înlocuire care pot apărea pe viitor.

  Parchet laminat Egger Stejar Rillington deschis EPL011 2

  Parchet laminat Egger Stejar Rillington deschis EPL011

  În cele din urmă, când vine vorba de montaj parchet, cel mai bine este întotdeauna să lucrați cu un montator profesionist care are experiență în lucrul cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Acest lucru vă va asigura că parchetul este instalat corect și în siguranță, astfel încât să vă puteți bucura de toate beneficiile sale fără griji sau bătăi de cap. Asigurați-vă că cereți referințe și verificați recenziile înainte de a angaja un instalator pentru a alege pe cineva calificat și de încredere.

  Mărci de top parchet

  Când vine vorba de alegerea a cel mai bun parchet laminat pentru încălzirea în pardoseală, există câteva mărci de top care ies în evidență. În primul rând, parchetul laminat Kronoswiss Elvetia, fiind o alegere populară datorită construcției sale durabile și materialelor de înaltă calitate. Este conceput special pentru a funcționa cu sisteme de încălzire prin pardoseală și s-a dovedit a fi foarte eficient.

  Alte branduri grozave sunt parchet Alsapan, parchet Egger si parchet Kronotex, fiind cele care oferă o gamă largă de opțiuni de parchet laminat potrivit pentru încălzirea prin pardoseală. Produsele lor sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și au fost testate riguros pentru compatibilitatea lor cu sistemele de încălzire prin pardoseală.

  Parchet laminat Alsapan Osmoze 541 Coco Oak

  Parchet laminat Alsapan Osmoze 541 Coco Oak

  Si nu in cele din urmă, parchet My Floor si parchet Classen sunt branduri de top care oferă opțiuni excelente de parchet laminat care funcționează bine cu încălzirea prin pardoseală. Produsele lor sunt cunoscute pentru durabilitatea și performanța lor, făcându-le o alegere ideală pentru proprietarii de case care caută o soluție fiabilă și eficientă.

  Per total, atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun parchet laminat pentru încălzirea în pardoseală, aceste 6 mărci merită cu siguranță luate în considerare datorită construcției de calitate și compatibilității cu sistemele de încălzire prin pardoseală.

  Aveti in vedere faptul ca toti cei 6 producatori detin fise tehnice, certificate de conformitate si toata documentatia necesara impusa de legislatia in vigoare. Plus ca toti au productia in Europa. Evitati modelele produse in Turcia, China, Belarus ori Rusia din cauza calitatii slabe si nerespectarea normelor de productie.

  Parchet laminat My Floor Residence Makro Oak Beige ML1018

  Parchet laminat My Floor Residence Makro Oak Beige ML1018

  Concluzie: Luați o decizie informată

  Când vine vorba de alegerea parchetului laminat pentru încălzirea în pardoseală, există câțiva factori de luat în considerare. În primul rând, este important să verificați dacă producătorul recomandă produsul pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală. Unele tipuri de parchet laminat pot să nu fie potrivite din cauza grosimii sau compoziției lor.

  În al doilea rând, căutați parchet laminat cu o rezistență termică scăzută. Aceasta înseamnă că căldura poate trece cu ușurință prin material, făcându-l mai eficient și mai rentabil.

  Parchet laminat rezistent la apa Classen Impression Bilbao Oak 56583

  În cele din urmă, luați în considerare metoda de instalare. Alegeți un parchet cu montaj flotant care permite dilatarea și contracția fără a deteriora podeaua sau sistemul de încălzire.

  Luarea unei decizii informate este crucială atunci când alegeți parchet laminat pentru încălzirea prin pardoseală. Acordați-vă timp pentru a căuta diferite produse și, dacă este necesar, consultați-vă cu experți pentru a vă asigura că alegeți o opțiune durabilă și eficientă, care va dura anii următori. 

  Nu ezitati sa ne contactati pe chat-ul prezent pe Laminat-parchet.ro, email magazinbestinvest@gmail.com sau telefonic / whatsapp la numerele 0737 009 009 sau 0722 458 121.

   

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid?

  Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață pentru decorațiuni interioare, alegerea produsului potrivit poate fi o provocare. Unul dintre produsele care a captat atenția oamenilor este panoul decorativ…
  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Construcția unei terase este o investiție excelentă de care va beneficia întreaga familie. Veți putea să vă bucurați de propriul colț de umbră din curte, beți in tihna o cafea…
  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Pentru baie sau bucătărie, adică pentru zone cu umezeală ridicată, tipul ideal de pardoseală LVT este cel care se montează prin lipire cu adeziv. Aceasta, pentru că oferă o etanșeitate…
  Montaj covor PVC, ce trebuie sa ai in vedere

  Montaj covor PVC, ce trebuie sa avem in vedere

  Când vine vorba de renovarea casei, un covor PVC poate fi o modalitate ușoară și rentabilă de a îmbunătăți aspectul oricărei încăperi. Covoarele din PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea, rezistența…
  Curatare si intretinere parchet laminat

  Curatare si intretinere parchet laminat

  Daca ati investit intr-un parchet laminat nou, cu siguranta doriti sa il pastrati in stare buna pentru cat mai mult timp posibil. Acest ghid de intretinere a parchetului laminat va…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns