Sari la conținut

Ce trebuie sa stii despre garantia parchetului

  Ce trebuie sa stii despre garantia parchetului

  Când vine vorba de montarea unei noi parchet, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este garanția. O garanție pentru parchet este esențială pentru a vă proteja investiția și pentru a vă asigura că podeaua dumneavoastră este acoperită de orice eventuale daune sau defecte. Este important să înțelegeți detaliile garanției înainte de a face o achiziție, deoarece nu toate garanțiile sunt create egale.

  Prezentare generală a garanției parchetului

  Pardoselile cu parchet vin de obicei cu o garanție care acoperă defectele materialelor și de manoperă, inclusiv deformarea, deformarea și decolorarea. Majoritatea garanțiilor se bazează pe tipul de parchet achiziționat și durează de obicei între cinci și douăzeci și cinci de ani. Performanța parchetului este de asemenea luată în considerare la determinarea duratei garanției. În general, garanțiile pentru produse de calitate superioară vor avea perioade de acoperire mai lungi decât cele pentru produse de calitate inferioară.

  Când vine vorba de ceea ce este acoperit de garanția pentru parchet, producătorii pot oferi acoperire pentru orice defecte de fabricație sau probleme cauzate de uzura normală. Acestea includ crăparea, ciobirea, decolorarea din cauza expunerii la UV, deformarea sau flambajul cauzate de schimbările de umiditate sau alte probleme rezultate din instalarea defectuoasă sau defectarea produsului din cauza deficiențelor de material. Garanțiile pot acoperi, de asemenea, piesele de schimb dacă este necesar, precum și serviciile de reparații furnizate de tehnicieni autorizați. Este important să citiți cu atenție orice garanție, astfel încât să știți ce este acoperit în cazul în care se întâmplă ceva în continuare cu noile dvs. podele de parchet.

  Ce este Acoperit?

  Când vine vorba de înțelegerea garanției parchetului, unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare este ceea ce este acoperit. În general, garanțiile pentru parchet acoperă de obicei defecte de fabricație, cum ar fi deformarea sau despicarea scândurilor de lemn cauzate de umiditate sau schimbări de temperatură, în plus față de problemele cu adezivii utilizați la instalare. În unele cazuri, acestea pot include și reparații din cauza daunelor cauzate de apă și a altor tipuri de daune accidentale. Este important de reținut că, în mod normal, garanția nu acoperă uzura normală, așa că, în timp, podeaua poate avea nevoie de refinisare sau reparații din cauza utilizării zilnice. În plus, orice daune care rezultă din întreținerea necorespunzătoare ar putea anula acoperirea garanției. În cele din urmă, verificați cu atenție eventualele excluderi specificate în contractul dumneavoastră de garanție; acestea pot include anumite tipuri de lemn sau finisaje care nu sunt acoperite de polița dvs.

  Ce nu este acoperit?

  Pardoseala este adesea acoperită de garanție, dar există anumite scenarii și cerințe care pot fi excluse din acoperirea garanției. De exemplu, daunele cauzate de umiditate nu sunt acoperite de obicei, deoarece pot rezulta din instalarea proastă sau lipsa unei întrețineri adecvate. În plus, unele garanții nu acoperă zgârieturile cauzate de animalele de companie sau de mobilier care se deplasează pe podea. Același lucru este valabil și pentru decolorarea care a fost cauzată de expunerea la lumina directă a soarelui sau la alte surse de lumină ultravioletă pe o perioadă prelungită de timp. De asemenea, majoritatea garanțiilor nu vor acoperi uzura deoarece aceasta este considerată utilizare normală în timp. În cele din urmă, orice daune care rezultă din utilizarea necorespunzătoare, cum ar fi tocuri stiletto, sunt de obicei excluse în majoritatea cazurilor.

  Cum se face o revendicare?

  Atunci când faceți o reclamație pentru parchet în garanție, este important să fiți la curent cu termenii și condițiile garanției specifice. Cele mai frecvente garanții acoperă defecte de manoperă sau materiale pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi un an de la cumpărare. Pentru a face o revendicare de succes, va trebui să oferiți dovada că produsul a fost instalat corect și că a fost utilizat corespunzător, conform instrucțiunilor producătorului. De asemenea, veți avea nevoie de dovezi că defectul nu se datorează uzurii normale sau îngrijirii necorespunzătoare sau abuzului produsului. De multe ori, sunt solicitate fotografii cu descrieri cu privire la cât timp în urmă s-a produs orice daune și când a fost observată de către proprietari. În plus, unii producători pot solicita o inspecție înainte de a emite o înlocuire sau o reparație a unui articol deteriorat, astfel încât înregistrările disponibile pot ajuta la accelerarea acestui proces. Înțelegerea acoperirii garanției este esențială pentru a vă asigura că pardoseala rămâne protejată de orice probleme neașteptate pe drum.

  Durata garanției

  Durata garanției parchetului variază în funcție de producător și tip de produs. În general, producătorii oferă garanții cuprinse între cinci și 25 de ani. Durata garanției este determinată de producător și trebuie menționată clar în documentația produsului.

  Parchetul cu parchet este de obicei vândut cu o garanție pe termen lung care acoperă orice defecte sau daune care pot apărea în timpul utilizării normale până la 25 de ani. Dacă există probleme cu parchetul dvs. din cauza erorilor de fabricație sau de instalare, puteți contacta direct producătorul pentru reparații sau înlocuiri. În unele cazuri, o garanție extinsă poate fi oferită și la un cost suplimentar pentru perioade mai lungi de protecție.

  Inainte de a achizitiona parchet, este important sa intrebi detalii specifice referitoare la garantia produsului inclusiv ce acopera acesta si cat dureaza acesta, astfel incat sa te asiguri ca investitia ta va fi protejata in cazul in care ceva nu merge bine cu achizitia ta. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că veți primi o acoperire completă în cazul în care va fi vreodată nevoie de reparații sau înlocuiri în continuare.

  Transferabilitatea garanției

  Când vine vorba de garanția parchetului, un factor important de luat în considerare este transferabilitatea acestuia. Multe garanții pot fi transferate de la un proprietar la altul, permițând proprietarilor următori să beneficieze de protecțiile care au fost puse inițial în aplicare de către un producător. Dacă garanția pentru parchet este transferabilă sau nu, va depinde de circumstanțele specifice și de termenii garanției în sine. În general, dacă un client poate face dovada că a achiziționat un articol acoperit de o garanție specifică și poate demonstra că acum vinde sau dă articolul respectiv, atunci majoritatea garanțiilor pot fi transferate cu ușurință. Este important ca cumpărători și vânzători deopotrivă să cunoască toți termenii aplicabili atunci când negociază orice contract care implică articole acoperite de garanția unui producător.

  În unele cazuri, producătorii pot solicita pași suplimentari înainte de a transfera o garanție de la un proprietar la altul. De exemplu, dacă cineva cumpără parchet cu o garanție extinsă de cinci ani, dar decide după doi ani că ar dori să-și vândă casa și să cedeze podeaua ca parte a vânzării, poate fi necesar să contacteze producătorul pentru a-l obține. pentru a transfera partea rămasă din garanția lor limitată extinsă inițială de cinci ani către noii proprietari. În alte cazuri – cum ar fi atunci când cumpără articole second hand – ar putea fi posibil ca atât cumpărătorii, cât și vânzătorii să obțină copii certificate ale garanțiilor, astfel încât fiecare persoană să aibă verificarea că anumite acoperiri sunt încă valabile și active în anumite circumstanțe.

  Costul garanției

  Costurile de garanție pot varia foarte mult în funcție de tipul și calitatea parchetului achiziționat. În general, produsele high-end vin cu garanții mai lungi care acoperă mai multe tipuri de daune și sunt adesea mai scumpe decât garanțiile de bază. Garanțiile de bază acoperă de obicei doar zgârieturi minore, pete sau uzură care apar după instalare. Garanțiile superioare pot acoperi o gamă mai largă de daune, inclusiv daune cauzate de apă și defecte structurale. În plus, costul forței de muncă pentru repararea oricăror probleme acoperite de garanție va fi, de asemenea, inclus în costul garanției în sine.

  Când achiziționați un produs de parchet cu garanție, este important să citiți cu atenție toți termenii și condițiile pentru a vă asigura că toate problemele potențiale sunt acoperite de acordul dumneavoastră înainte de a semna orice documente. De asemenea, este important să păstrați chitanțele sau alte documente legate de achiziția dvs. în cazul în care trebuie să faceți o reclamație împotriva garanției dvs. în viitor. În cele din urmă, mulți producători oferă garanții extinse pentru o taxă suplimentară; totuși, acestea pot să nu fie întotdeauna necesare decât dacă există o problemă cu podeaua dvs. care nu poate fi rezolvată în perioada de garanție inițială furnizată de producător.

  Concluzie: Beneficiile Garanției Parchet

  Pardoselile cu parchet sunt un plus de lux pentru orice spațiu, oferind un aspect unic și atemporal. Garanția parchetului este o parte importantă a procesului de achiziție și poate oferi liniște sufletească pentru anii următori. Există mai multe avantaje care vin cu garanțiile parchetului, inclusiv protecție împotriva uzurii, acoperirea reparațiilor și acoperirea costurilor de înlocuire.

  Unul dintre avantajele principale ale optării pentru o garanție pentru parchet este protecția împotriva uzurii de zi cu zi. Cu o îngrijire adecvată, parchetul dumneavoastră ar trebui să reziste mulți ani; totuși, traficul pietonal regulat poate cauza urme de zgârieturi sau zgârieturi în zonele cu trafic intens. Garanția va acoperi orice daune cauzate de acești factori, astfel încât să nu vă faceți griji că plătiți din buzunar pentru reparații.

  Un alt beneficiu al garanției parchetului este că acopera reparațiile în cazul în care ceva nu merge bine cu podeaua dvs. din cauza defecte de fabricație sau a altor probleme neprevăzute. Acest lucru poate fi deosebit de benefic dacă există o problemă la scurt timp după instalare, deoarece vă poate ajuta să evitați reparații costisitoare în continuare. În plus, unele garanții oferă acoperire a costurilor de înlocuire, ceea ce înseamnă că, dacă se întâmplă ceva cu podelele dvs. în perioada specificată acoperită de garanție, este posibil să le puteți înlocui fără costuri suplimentare.

  De asemenea, respecta instructiunile de montaj, de curatare si de intretinere a parchetului. In general, este necesar sa adaugi o bariera de vapori (a nu se confunda cu folia PEE sau izolatoare), pentru a beneficia de garantie.

  Comanda de pe site-ul nostru parchetul potrivit pentru proiectul tau. Pastreaza factura si respecta specificatiile producatorului din certificatul de garantie, pentru a beneficia de aceasta.

  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns