Cele mai potrivite culori si stiluri in materie de parchet

  Parchet laminat super lucios Falquon Stone Loft D3547 3

  Cele mai potrivite culori și stiluri in materie de parchet in viziunea designerilor și arhitecților din Romania. Ce culoare alegem parchetul? Amenajează cu mult gust și inspirat de cei mai buni din acest domeniu.

  Ai intrat vreodată într-o casă proaspăt renovată? Primul lucru pe care iți „sare” in ochi este podeaua. Fiind punctul forte al fiecărei camere. Prima dată vei vedea podeaua, apoi îți vei îndrepta privirea către pereți, mobilier, corpuri de iluminat și restul accesoriilor.
  Podelele din lemn sunt cunoscute pentru farmecul lor atemporal și fac parte integrantă a oricărei case. Indiferent dacă renovați sau instalați podele din lemn de esență tare sau parchet laminat alegeți cu înțelepciune. În funcție de stilul podelei veți influența complet aspectul întregii case.
  Spre deosebire de fashion, unde moda se schimbă în fiecare sezon, stilurile de pardoseală au un ciclu lung, care poate dura generații. De exemplu, ați văzut gresie hexagonală albă și neagră găsită în casele din anii 1910 și 1920? Acestea sunt încă folosite și astăzi.
  În acest articol, vom examina caracteristicile preferate pentru podele din parchet, care vă vor ajuta să luați decizia corectă, să arate incredibil și să păstreze valoarea casei dumneavoastră pentru o lunga perioada de timp.

  Există cinci detalii de luat în considerare:

  1. Culoarea pardoselii.
  2. Alte finisaje legate strâns de pardoseală precum plinta.
  3. Textura lemnului.
  4. Tipul de placa și mărimea.
  5. Amestecul intre nuanțe și patern-uri.

  Toate cele 5 formează stilul de podea, rustic, modern, clasic. Fiecare dintre noi avem gusturi diferite dar asta nu înseamnă că nu putem amenaja in noile tendințe dacă dorim încăperi care să exprime cat mai mult personalitatea noastră. Nu uitați că in aceste încăperi dvs. veți locui sau veți lucra iar confortul psihic vine mai ales de la amenajarea interioara potrivită.

  Proprietarii de case caută podele din lemn, cât mai rezistente și ușor de întreținut.
  Indiferent dacă sunteți un tradiționalist sau un trendsetter, alegeți caracteristicile potrivite, care sunt în cerere și care se potrivesc cu gustul și bugetul dvs.
  Cele mai moderne nuanțe de parchet laminat sunt alb, gri, grej, gri ciment, dar și nuanțe combinate, bicolor. cea mai mare gama de culori se găsește pe www.laminat-parchet.ro, unde găsim atât parchet laminat rezistent la apa pentru montaj in baie sau bucătărie dar și parchet normal pentru living, dormitor, birou sau hol.

  Culori populare în materie de podele din lemn.

  Cele mai recente preferințe de culoare merg în direcții opuse, foarte întunecate sau foarte luminoase și naturale. Culorile pe care proprietarii de case tind să le îndepărteze sunt tonurile de roșcat închis, ce erau în vogă în urmă cu un deceniu sau două. Este destul de greu să găsiți culori de vopsele și mobilier care să se asorteze frumos acestor tipuri de tonuri. Asta doar dacă nu vă plac culorile puternice și izbitoare.

  La fel precum o rochie neagră, elegantă, parchetul închis la culoare pare elegant, în special combinat cu pereți albi, contrastanți, mobilier in culori calde și un covor cu accente deschise, ușoare.
  Casele moderne, minimaliste, ce au parte de lumină în abundență, folosesc mai mult culori cum ar fi abanosul, espresso sau chiar negru iar cele care dispun de mai putin spațiu vor fi amenajate numai pe baza de culori deschise.

  În timp ce negrul sau decorurile închise pot fi dificil de întreținut, deoarece se poate vedea fiecare zgârietură și urmele de praf se recomanda mai bine să folosiți aceste culori pentru zonele cu trafic redus (unde nu sunt în permanență copii sau animale de companie).

  Cea mai simplă variantă este să alegeți culorile clasice: lemn natural, parchet gri deschis sau lemn de culoare albă, decolorat.
  Când vine vorba de lemn natural, podele din stejar deschis sunt o alegere excelentă. Spre deosebire de stejarul roșu, de nuc sau de cireș, stejarul alb nu beneficiază in ziua de azi de multe nuanțe. Culoarea neutră oferă opțiuni de decor nelimitat, se potrivește oricărui stil decorativ și creează un ambient cald și confortabil.

  O nuanță ușor umbrită ajută la mascarea murdăriei și a prafului, făcându-o o alegere preferată în casele mai aglomerate. Cu toate acestea, nu toată lumea apreciază tonurile galbene ale lemnului. Dacă și tu ești de aceeași părere, griul și albul sunt două opțiuni care au devenit o tendință în ultima perioadă.

  Parchetul gri o alegere ideala dar și in trend.

  Podelele gri adaugă un strop de eleganță unei case. Petele cenușii maschează orice tonuri galbene găsite în lemnul natural, permițând mai multe opțiuni de decorare. Alegerea culorii a crescut destul de mult la începutul deceniului când asortarea a fost trimisa in plan secundar iar utilul a devenit principal, ușor de întreținut și mai ales simplu de asortat.

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-7

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-7

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-6

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-6

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-5

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-5

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-4

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-4

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-3

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-3

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-2

  Parchet EGGER PRO Design Beton Gri Deschis EPD016-2

  Parchet Pluta Egger Stejar Huntsville Gri EPC016-5

  Parchet Pluta Egger Stejar Huntsville Gri EPC016-5

  Parchet Pluta Egger Stejar Huntsville Gri EPC016-4

  Parchet Pluta Egger Stejar Huntsville Gri EPC016-4

  Podele albe

  Pentru a obține un aspect plăcut, curat, nu evita să alegi albul sau decoruri cat mai deschise, fiind și o tendință ce s-a răspândit foarte mult in ultima perioadă. Lemnul înălbit se pretează la interioarele casual pentru a adăuga o senzație luminoasă și aerisită. Este, de asemenea, o alegere excelentă atât pentru bucătăriile moderne, cât și pentru bucătăriile în stil clasic, acesta favorizând o senzație confortabilă și primitoare chiar se de spațiu mult mai mare.

  Parchet laminat super lucios alb Falquon Germania Uni White - D2935 2

  Parchet laminat super lucios alb Falquon Germania Uni White – D2935 2

  Parchet laminat super lucios alb Falquon Germania Uni White - D2935 3

  Parchet laminat super lucios alb Falquon Germania Uni White – D2935 3

  Parchet laminat super lucios alb Falquon Germania Uni White - D2935 4

  Parchet laminat super lucios alb Falquon Germania Uni White – D2935 4

  Parchet EGGER PRO Design Stejar Rustic Alb EPD013-8

  Parchet EGGER PRO Design Stejar Rustic Alb EPD013-8

  Parchet EGGER PRO Design Stejar Rustic Alb EPD013-4

  Parchet EGGER PRO Design Stejar Rustic Alb EPD013-4

  Parchetul in culori variate, bicolor.

  Lemnul în toată frumusețea lui naturală vine într-o varietate de culori. O nouă tendință este de a profita de acest lucru prin amestecarea plăcilor întunecate și deschise la culoare, în întreaga cameră.
  Aceasta poate fi o provocare pentru decorare camerelor deoarece nu există o culoare solidă, completă. Cu toate acestea, acesta va da un aspect unic și artistic datorită numeroaselor caracteristici naturale ale lemnului.

  Pardoselile deschise la culoare sunt de obicei mai „iertătoare” decât podelele din lemn de culoare închisă atunci când vine vorba de întreținere.  Alegeți o culoare care se potrivește gustului și stilului dumneavoastră de viață. Parchetul bicolor este in mare voga in America la acesta ora și probabil trendul va ajunge și in Europa in perioada următoare. Deci nu desconsiderați deloc parchetul bicolor.

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop MULTICOLOR D3948 Mixed Wood Brown

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop MULTICOLOR D3948 Mixed Wood Brown

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop MULTICOLOR D4934 Queens Oak

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop MULTICOLOR D4934 Queens Oak

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop MULTICOLOR D3949 Mixed Wood Gray

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop MULTICOLOR D3949 Mixed Wood Gray

  Parchet Laminat Swiss Krono Aquastop Brooklyn Oak D 4936 PM – MULTICOLOR-2

  Parchet Laminat Swiss Krono Aquastop Brooklyn Oak D 4936 PM – MULTICOLOR-2

  Parchet Laminat Swiss Krono Aquastop Mixed Wood Brown D 3948 RU – MULTICOLOR-2

  De ce podelele laminate câștigă popularitate?

  O finisare neteda poate sa nu fie la moda, dar nu va pierde niciodată când vine vorba de stil. Indiferent dacă sunt șlefuite sau finisate, majoritatea oamenilor preferă podelele din lemn masiv precum un parchet stratificat sau parchet laminat. Sunt ușor de curățat și conferă o senzație foarte plăcută în momentul în care pășim desculți pe suprafața lor. Podelele netede au fost cea mai populară și dorită suprafață de secole, și întotdeauna constituie o alegere sigură. Când vine vorba despre decor, texturile oferă un aspect cu totul nou.

  Parchet de calitate fie stratificat sau laminat.

  Dacă alegeți un nou stil de parchet, încercați să achiziționați ceva durabil și care să se potrivească cu stilul dumneavoastră de viață și totodată cu decorul casei. O podea din lemn de esență tare va dura o viață și ar arăta bine în orice cameră dar astăzi avem și variante de parchet laminat cu o garanție de peste 30 de ani. Chiar și curățarea/întreținerea acestuia nu vă va da multe bătăi de cap.

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Stejar Original Lucios 2

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Stejar Original Lucios 2

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Frasin Cognac

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Frasin Cognac

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Mahon African

  Parchet stratificat Tarkett Salsa Mahon African

  parchet stratificat Tarkett

  parchet stratificat Tarkett

  intretinere parchet stratificat

  intretinere parchet stratificat

  Parchet stratificat Karelia Polarwood Ash Premium 138 Dover Matt Loc

  Parchet stratificat Karelia Polarwood Ash Premium 138 Dover Matt Loc

  Parchet stratificat Karelia Polarwood Ash Premium 138 Stellar Matt Loc

  Parchet stratificat Karelia Polarwood Ash Premium 138 Stellar Matt Loc

  Atenție la apa când curățați podele din lemn

  Contrar a ceea ce majoritatea oamenilor cred, curățarea podelei de lemn este o operațiune foarte ușoară. Cu o întreținere obișnuită, cum ar fi măturate, șterse și aspirare, veți asigura o frumusețe de durată a podelelor. Când curățați podelele din lemn, trebuie să aveți grijă la apă în exces. Aceasta se poate absorbi în porii finisajului. Dacă este lăsată pe lemn, apa îl poate face să se umfle și să își piardă din culoare și finisaj. Aici parchetul laminat este deja in avantaj fiind variante in piața care oferă inclusiv model rezistente la apa.
  Mopurile cu pulverizare și mopurile cu abur funcționează bine pentru a elimina murdăria excesivă și pentru a difuza volumul necesar de apă. Pentru mopurile cu pulverizare, asigurați-vă că ștergeți orice urmă de umiditate excesivă, iar pentru cel cu aburi este recomandat să nu îl lăsați într-o zonă mai mult de câteva secunde, sau riscați ca aburul să penetreze lemnul.

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunset D 4493 CM 2

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunset D 4493 CM 2

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Terra D 4497 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Terra D 4497 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Rock D 4496 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Rock D 4496 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Moon D 4498 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Moon D 4498 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Snow D 4494 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Snow D 4494 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunshine D 4495 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunshine D 4495 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunset D 4493 CM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunset D 4493 CM

  Parchet-Rezistent-La-Apa-Swiss-Liberty-D8014-NM-New-York-Oak-de-la-laminat-parchet.ro_

  Parchet-Rezistent-La-Apa-Swiss-Liberty-D8014-NM-New-York-Oak-de-la-laminat-parchet.ro_

  Plinta alba este cea mai indicata.

  Plinta alba este astăzi probabil cea mai folosita plinta. Clienții aleg plinta alba indiferent de nuanța parchetului sau a ușilor cum se „purta” pe vremuri.
  Da, se poarta culori cat mai deschise și plinta nu face excepție. Plinta alba sa va potrivii cu orice parchet, ușa, sau perete dar și cu restul amenajărilor interioare.
  De ce? Pentru ca albul este on non culoare și de aici o mare ușurință in asortarea cu orice culoare. Trendul mondial este axat mult mai putin pe asortarea de culori in ziua de astazi. Se pune accent pe utilitate, ușurință in întreținere, spațiu liber cat mai mult, minimalism, care are ca principiu „mai putin înseamnă de fapt mai mult”.

  plinta alba mdf Egger Hamburg

  plinta alba mdf Egger Hamburg

  Plinta alba mdf Egger

  Plinta alba mdf Egger

  Plinta decorativa din polimer rigid S12

  Plinta decorativa din polimer rigid S12

  Plinta decorativa din polimer rigid S5

  Plinta decorativa din polimer rigid S5

  Plinta Duropolimer Pret

  Plinta Duropolimer Pret

  Mergi pe culori deschise și nu vei regreta.

  Decorurile de parchet deschise precum parchet gri, alb gri, grej, gri deschis, sau chiar gri șobolan sunt in mare trend in întreaga lume. Orice revista de amenajări interioare fie din Romania, Anglia, America sau Franța iți va prezenta într-o proporție de peste 90% interioare amenajate cu aceste culori. Ultimele studii au arătat clar ca, suprafețele deschise se întrețin mult mai ușor decât cele închise dar mai ales conferă din punct de vedere psihologic senzații mult mai plăcute: pace, căldura, intimitate, spațiu, igiena.

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?