Sari la conținut

Cum sa alegi folie pardoseala spc?

  Cum sa alegi folie pardoseala spc

  Pardoseala SPC are nevoie de o folie speciala, nu se poate monta pe un polistiren extrudat normal sau mai ales folie PEE. Izolatia pentru pardoseala SPC este cea care influenteaza rezultatul final si durata de viata a acesteia. Chiar daca nu-i acordam foarte multa atentie, intotdeauna o folie buna face diferenta.

  Folia pentru pardoseala SPC actioneaza precum un amortizor ce protejeaza pardoseala. Fara o folie speciala, imbinarile pardoselii SPC pot ceda si de aici pornesc foarte multe probleme. Cand optati sa cumparati o pardoseala SPC, nu faceti rabat de la calitatea izolatorului, este foarte important sa optati pentru o varianta optima.

   

  Pardoseala SPC flotanta si strat suport recomandat

  Montaj flotant pardoseala SPC reprezinta procesul prin care montajul se face prin imbinarea placilor una cu cealalta, sistem click, fara a necesita lipirea placilor cu adeziv direct de podea. Este o varianta ce ne ajuta atunci cand sapa nu este perfect nivelata, asta pentru ca stratul suport sau folia precum este cunoscut termenul pe piata, ajuta si la preluarea denivelarilor. 

  Exista diverse moduri de imbinare a placilor, 2G sau 5G. Sistemul 5G este cel mai recent pe piata, o inovatie patentata de compania suedeza Valinge. Placile se imbina una cu cealalta prin introducerea partii lungi a placii in profilul de imbinare si coborand-o incept pana face „click”, imbinanudu-se astfel in mod corect. Singura diferenta intre sistemul de imbinare 2G si 5G este ca prima varianta trebuie montata rand cu rand, iar cea de-a doua permite montajul placa cu placa (un montaj preferat de montatori fiind un procedeu mai usor).

  Elementul cel mai expus la actiunea mecanica este click-ul pardoselii SPC (zona de imbinare). De aceea trebuie sa alegem o folie speciala pentru pardoseala SPC, care sa poate prelua presiunea pusa de greutate pe click.

  Pe Laminat-parchet.ro oferim toate tipurile de folii, atat pentru pardoseli SPC, cat si pentru parchet laminat sau parchet triplustratificat. Recomandam ca pentru o pardoseala SPC de 4 pana la 6 mm grosime, sa optati pentru unul din urmatorii izolari pardoseala SPC cu rezistenta la compresiune 400kPa:

  Varianta 1, in cazul in care nu aveti incalzire prin pardoseala ( folie XPS )

  Varianta 2, in cazul in care exista incalzire in pardoseala ( folie poliuretan )  

  Acestea sunt variantele standard cu care nu veti da gres. In cazul in care se incarca foarte mult ca si greutate, se poate opta pentru o varianta cu rezistenta la compresiune foarte mare. Dar asta numai in cazul in care exista un dressing ce cantareste peste 1000 kg sau spre exemplu o masa de biliard asezata pe pardoseala SPC. Contactati-ne daca intalniti o astfel de situatie pentru o recomandare profesionista.

   

  Parchet triplustratificat alb lacuit sau uleiat

  Parchet triplustratificat alb lacuit sau uleiat

  Poate una dintre cele mai preferate nuante pentru locuinta noastra, parchet triplustratificat alb ocupa primele locuri in preferintele coloristice. Un parchet alb mareste vizual spatiul si il face foarte luminos.…
  Parchet triplustratificat nuc, montaj si intretinere

  Parchet triplustratificat nuc, montaj si intretinere

  Este bine stiut ca parchet stratificat nuc reprezinta o alegere foarte buna pentru podeaua noastra. Nucul ofera o armonie si un plus de energie podelei, putand fi combinat cu o…
  Pardoseala SPC placa mare, care sunt diferentele

  Pardoseala SPC placa mare, care sunt diferentele?

  Pana de curand, formatul de placa mare pentru pardoseala SPC nu a existat. Acest tip de placa mare se gasea doar pe parchet laminat, parchet triplustratificat, parchet masiv si placi…
  Scari parchet si profile treapta pardoseala SPC

  Scari parchet si profile treapta pardoseala SPC

  Swiss Krono Elvetia si Arbiton Polonia, doi dintre cei mai mari producatori de parchet laminat si pardoseala SPC din lume. Reputatia lor este bine-cunoscuta si calitatea produselor oferite este incontestabila,…

  Lasă un răspuns