Cum sa curatati parchetul laminat – Mai putina apa, mult mai bine!

  Cum sa curatati parchetul laminat – Mai putina apa, mult mai bine!

  Curățarea pardoselilor laminate este o joacă cu mopul corect, dar si solutia potrivita. Acest ghid la îndemână vă învăța cum să curățați cu ușurință parchetul laminat.

  Pentru a începe, veți avea nevoie de 2 lucruri:

  1. Mop din microfibră

  mop microfibre curatare parchet laminat

  mop microfibre curatare parchet laminat

  Mai întâi, asigurați-vă că aveți mopul potrivit pentru acest lucru. Cea mai bună modalitate de curățare a pardoselilor laminate este cu un mop din microfibră.
  Mopurile de microfibră alunecă pe podea, ridicând murdăria și părul de la animalele de companie fără efort. Capetele pivotante o fac foarte rapid pentru a acoperi suprafețe mari, se pot curata cu ușurință sub mese și scaune, plus că au nevoie de mai puțină apă, ceea ce este cel mai bine deoarece pardoselile laminate se deteriorează ușor dacă sunt expuse la apă.

  2 Soluție de curățare

  Solutie curatat parchet laminat facuta in casa

  Solutie curatat parchet laminat facuta in casa

  Puteți să cumpărați fie soluția de curățare X din magazine, fie să faceți una singură (parcurgeți în jos pentru a vedea reteta mea pentru solutie curatare parchet laminat). În orice caz veți avea nevoie de o sticlă de pulverizare (precum cele de la solutiile de spalat geamurile) pentru a împroșca soluția de curățare pe tamponul de mop.

  Instrucțiuni rapide:
  – uscați cu mopul din microfibră sau folosiți un vid pe podeaua de lemn pentru a aspira  rotocoalele mari de praf și smocuri de păr
  – umeziți mopul de microfibră cu apă caldă și pulverizați soluția de curățare pentru a curața podeaua
  – când mopul din microfibră devine prea murdar – clătiți cu apa calda sau înlocuiți și continuați daca aveti mai multe capete, când terminați clătiți microfibra și puneți-o în mașina de spălat pentru o spalare uniforma.

  Nu este recomandată.
  Curățarea pardoselilor laminate cu mopuri cu șnur si multa apa sau cu bureți, cu acestea dureaza mult mai mult, vor lasa urme și pentru că folosesc multă apă, va facilita umiditatea să intre în “crăpături” adica acolo unde se imbina parchetul, din acesta cauza modelele de parchet laminat cu V4 sunt mai rezistente pentru ca cela patru laturi sunt special finisate sa rezsite la umezeala, insa nu exagerata.
  Dacă umiditatea intră în placa de bază din parchetl laminat, aceasta poate deforma în timp.

  Indiferent de ce ți-a spus producătorul despre podeaua care are un sistem de închidere etanșă, dacă nu ai cumpărat pardoseli laminate cu impermeabilitate cu margini cerate, nu aș recomanda niciodată utilizarea unui mop cu șnur sau a unui burete pe pardoseală laminată. Administratorul din biroul nostru de la Paris a folosit un mop cu snur, iar parchetul laminat a fost distrus in doi ani de zile.

  Cum se curata parchetul laminat corespunzator:

  Nu există o modalitate de a face ceva perfect, de aceea o să vă las să vă alegeți modalitatea de a scapa de smocurile mari de praf care se rostogolesc de pe podea.

  Toată lumea are propriile rutine personale și dacă sunteți mai fericiți să faceți lucrurile într-un anumit mod, atunci rămâneți la el.

  Iată cele 2 operatiuni ce sunt necesare pentru o podea din parchet laminat curata si fara pete:

  Dati cu aspiratorul peste podea, asigurați-vă că este setat pe optiunea podelelor din lemn si aspirati tot parful.
  Utilizați mopul din microfibră foarte bine stors de apa sau folosind solutia speciala de curatat si sterget usor in lungimea placilor pentru a curata cat mai bine.

  Această metodă de curățare a pardoselilor laminate va reduce timpul de curățare la jumătate, plus ca este cel mai sigur mod de a uda parchetul laminat pentru a preveni deteriorarea gravă din cauza deformării. Dacă nu sunteți convins că mopurile din microfibre sunt cea mai bună metodă de curățare a pardoselilor laminate, consultați manualul producatorului.

  Solutie de curățat podele laminate facuta in casa:
  Iată o rețetă excelentă pentru solutia de pardoseală din parchet laminat de uz casnic, care lucrează ca un tratament, în special pentru curățarea pardoselilor laminate, dar nu numai, lăsând-o complet curata si fara semne:

  – 3 părți apă la o parte oțet – adica, 3 cescute de apa + o cescuta de otet
  – 1/2 parte de detergent lichid de vase – adica o jumatate de cescuta de detergent lichid de vase
  – si ca sa se evapore foarte repede ( nu raman urme dupa spalare, se usuca repede) 1/2 parte de alcool sanitar
  puneți totul într-o sticlă cu pulverizare agitati bine și puteti sa folositi imediat, recomandat sa dati pe mop, ci nu pe podea direct!

  Recomandare: Incercați soluția inainate de folosirea generală intr-un colț sa vedeți prima data cum funcționeaza cat trebuie sa dați pentru a  obtine un rezultat foarte bun.
  Efectuarea propriei soluții de curățat parchetul laminat vă va salva de la nevoia de a mai cumpăra tot felul de soluții de la diversi producatori care mai de care mai scump 😉 si astfel veti face reduceri esentiale la bugetul pentru curatenie!

  Ingrijire pentru podele laminate:
  Nu utilizați mopurile cu șnur sau bureți care folosesc multă apă (rețineți – dacă apa corupe baza placii, aceasta va provoca o înconveniente!)
  Când umeziți podeaua, nu înmuiați mopul din microfibră, ci doar umeziți-l
  Îndepărtați scurgerile mari cu un burete, o cârpă uscată sau un prosop de hârtie. Nu lăsați bălțile să rămână pe suprafața pardoselii laminate pentru o perioadă lungă de timp, deoarece ar putea provoca deformări!
  Amintiți-vă că podeaua din parchet laminat nu este lemnul real, deci nu trebuie să vă lustruiți parchetul laminat!
  Nu utilizați nimic cu substanțe chimice care promovează curățenia și strălucirea!
  Nu utilizați substanțe de înălbire sau detergenți abrazivi pentru curățarea pardoselilor laminate!
  Nu folosiți niciodată bureti de oțel deoarece acestea sunt cunoscute pentru zgârierea suprafețelor!
  Nu folositi ceara sau produse pe baza de cerara, o sa murdariti parchetul laminat de nimeni nu o sa mai poata scoate acesta ceara!

  Îndepărtarea petelor exotice și a altor murdarii!
  Sânge: dați-i cu spray-ul de curățare a ferestrelor și ștergeți-l cu o cârpă umedă
  Guma de mestecat: utilizați un cuțit din plastic sau altceva (fără metal) pentru a evita zgârierea podelei. După ce ați indepartat grosul, îndepărtați restul cu o cârpă moale umezită cu putin alcool.
  Acuarele: aplicați spirt si apa minerala într-o cârpă umedă și frecați-o
  Grasime: înghețați cu un pachet de gheață până când grăsimea se întărește, apoi răzuiți cu un cuțit din plastic. Ștergeți rezidul rămas cu un filtru de curățare a ferestrelor și o cârpă umedă.
  Cerneală: Ștergeți cu o cârpă umedă. Adăugați un mic detergent dacă pata este încăpățânată. Dacă este foarte incapatanat utilizați un demachiant comercial de cerneală, dar asigurați-vă că-l ștergeți cu o cârpă umedă odată ce ați terminat
  Lac de unghii: Ați ghicit-o, răspunsul este – solutie de sters lacul de unghii. Poate sa matuiasca deci incercati intr-un colt putin vizibil. Ștergeți cu o cârpă umedă udată când ați terminat.
  Vin roșu sau Coca Cola: ștergeți cu o cârpă umedă
  Dungile lasate de talpile moi, calcaie: se freacă cu o guma de sters creion. E ca și cum ai corecta temele copilului tău 😉

  A fost aceast articol de ajutor?
  Sper că v-ați bucurat de ghidul meu și dacă credeti că este de ajutor vă rugăm să-l împărtășiți cu prietenii vostri!

  Am muncit din greu pentru a vă asigura că aceasta este cea mai utilă resursă de pe web pentru curățarea pardoselilor laminate. Dacă vă întrebați cum știu toate aceste lucruri să aruncați o privire pe site pentru a afla despre experiența mea în parchet laminat.

  Totuși, nu cred că acesta este cel mai bun mod de curățare a pardoselilor laminate, aveți întrebări sau doriți să împărtășiți propriile sfaturi despre cum să curățați podele laminate? Simțiți-vă liberi să postați în secțiunea de comentarii!

  Articole Recomandate:

  Cum sa alegem plinta pentru parchet laminat corect?

  Gresie sau parchet laminat in bucatarie?

  Parchet laminat 12 mm clasa 33, cost, calitate și producători

  Parchet Laminat Clase de Trafic pe Intelesul Tuturor

  Cum alegem cel mai bun parchet laminat și unde se găsește de cumpărat?

  Ce cantitate de parchet laminat trebuie sa cumperi pentru proiectul tău?

  Top 5 Cele mai bune Marci de Parchet Laminat

  Parchet Laminat Incalzire Pardoseala Pareri Pro si Contra

  50 de Poze si Idei de Montare Parchet pe Perete

  Lasă un răspuns