Sari la conținut

Cum trebuie asortata mobila cu parchetul?

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul

  Stilul și designul unei camere pot face toată diferența în crearea unui spațiu confortabil și primitor. Potrivirea mobilierului cu parchetul este o parte importantă a acestui proces, deoarece ajută la crearea unei estetice unificate care leagă întregul design. Alegând piesele de mobilier potrivite pentru parchetul tău, poți să-i scoți în evidență frumusețea și să te asiguri că nu se pierde printre alte elemente din cameră.

  Asortare Mobilier cu Parchet

  Când vine vorba de asortarea mobilierului cu parchet, cheia este să creați un aspect echilibrat și coeziv. Luați în considerare culoarea și modelul parchetului dvs., precum și stilul mobilierului dvs. De exemplu, dacă ai un parchet de culoare deschisă, cu model herringbone, poate vrei să optezi pentru piese de mobilier cu tonuri mai închise sau mai bogate, care completează subtonurile calde din lemn.

  Parchet laminat Alsapan Herringbone 471 Sunset 2

  Parchet laminat Alsapan Herringbone 471 Sunset 

  Dacă aveți un apartament mai modern, cu mobilier în stil contemporan, alegeți piese elegante și minimaliste, care redau liniile curate ale parchetului. Mobilierul din metal sau sticlă poate fi alegerea ideală în acest scenariu. În mod similar, dacă preferați mobilierul tradițional, mobila din lemn ornamentată vă pot ajuta să scoateți în evidență frumusețea naturală a parchetului.

  Pentru a adăuga un oarecare contrast și interes vizual spațiului dvs., luați în considerare stratificarea diferitelor texturi în schema de decor. Un covor pufos sau perne simple pot înviora o cameră unde predomina lemnul, adăugând în același timp profunzime și dimensiune. Ținând cont de aceste sfaturi atunci când alegeți mobilierul pentru camera dvs. cu parchet, veți crea cu siguranță un aspect curat și armonios, care va face orice cameră să se simtă completă!

  Luați în considerare culoarea

  Culoarea este elementul cheie de luat în considerare atunci când asortați mobilierul cu parchetul. O regulă simplă este că tonurile de lemn ale mobilierului trebuie să completeze, nu să se potrivească, cu nuanta parchetului. De exemplu, dacă parchetul tău are o nuanță de blond natural sau maro deschis, optează pentru mobilier cu tonuri calde de lemn precum stejarul sau cireșul. Aceste culori vor crea un contrast armonios și vor spori frumusețea atât a mobilierului, cât și a parchetului.

  Parchet rezistent la apa Rooms Penthouse Elba Oak R1226

  Parchet rezistent la apa Rooms Penthouse Elba Oak R1226

  Un alt factor de luat în considerare atunci când asortezi mobilierul cu parchetul este textura. Textura mobilierului dumneavoastră poate adăuga profunzime și dimensiune camerei. Dacă ai un finisaj lucios(parchet lucios) sau strălucitor (parchet cu efect helio-crom) pe parchetul tău, cel mai bine este să-l echilibrezi optând pentru finisaje mate, cum ar fi canapele din piele sau scaunele tapițate cu piele.

  În sfârșit, nu uitați de accente! Adăugarea unor note de culoare prin perne sau covoare poate fi o modalitate ușoară de a lega diferite nuanțe în întreaga cameră și de a adăuga personalitate. Indiferent dacă preferați nuanțe îndrăznețe sau neutre subtile, alegerea culorilor complementare în spațiul dvs. va avea ca rezultat un design coeziv, care se simte intenționat și lustruit.

  Parchet rezistent la apa Rooms Penthouse Pure Oak R1225

  Parchet rezistent la apa Rooms Penthouse Pure Oak R1225

  Luați în considerare textura

  Când vine vorba de asortarea mobilierului cu parchetul, textura joacă un rol vital în crearea unui aspect coeziv și atrăgător din punct de vedere vizual. Texturile potrivite pot face un spațiu să se simtă confortabil sau luxos, în timp ce cele greșite pot intra în conflict și pot crea o experiență vizuală neplăcută.

  Pentru a asigura o potrivire corectă a texturii, începeți prin a lua în considerare textura naturală a parchetului în sine. Finisajele netede, lucioase tind să se asorteze bine cu piese de mobilier elegante și moderne, în timp ce parchetul mai aspre sau învechite pot fi mai potrivite pentru decorurile rustice sau vintage.

  Un alt factor important de luat în considerare este tipul de materiale folosite în piesele tale de mobilier. Amestecarea texturilor precum pielea și catifea sau lemnul și metalul poate adăuga profunzime și interes spațiului dvs., dar asigurați-vă că nu exagerați, deoarece prea multe texturi contrastante pot deveni copleșitoare.

  În general, obținerea unui amestec echilibrat de texturi în alegerile dvs. de mobilier și pardoseli vă va ajuta să vă legați spațiul pentru un aspect armonios, care se simte atât primitor, cât și elegant.

  Parchet herringbone Kronotex Oak Silver D3773

  Parchet herringbone Kronotex Oak Silver D3773

  Culori și texturi contrastante

  Când vine vorba de alegerea mobilierului care să se potrivească cu parchetul, există mai mulți factori care trebuie luați în considerare. Una dintre cele mai importante este utilizarea de culori și texturi contrastante. De exemplu, dacă aveți un parchet de culoare deschisă, poate doriți să optați pentru piese de mobilier mai închise, cum ar fi o canapea sau un fotoliu, pentru a crea contrast și a adăuga profunzime spațiului dumneavoastră.

  O altă modalitate de a încorpora elemente contrastante în designul tău interior este prin textura. Asocierea suprafețelor netede cu cele aspre poate crea o dinamică vizuală interesantă, care adaugă caracter și largeste camera. De exemplu, o canapea din piele însoțită de un covor poate crea un contrast atrăgător atât în ceea ce privește textura, cât și culoarea.

  În cele din urmă, indiferent dacă alegeți un aspect minimalist sau maximalist, utilizarea culorilor și texturilor contrastante este esențială atunci când vine vorba de a crea un spațiu echilibrat și atrăgător din punct de vedere vizual, care să fie facut cu gust și personalitatea unică. Experimentând cu diferite combinații de materiale, finisaje și tonuri, puteți transforma orice cameră într-un refugiu elegant, care se simte ca acasă.

  Parchet Laminat Kronotex HERRINGBONE Pisa Oak D 3861-9

  Parchet Laminat Kronotex HERRINGBONE Pisa Oak D 3861

  Mici Detalii Design

  Când vine vorba de designul interior al unei camere, micile detalii pot face o diferență enormă. Un aspect important de luat în considerare este modul în care mobilierul trebuie asortat cu parchetul. Culoarea și textura lemnului joacă ambele un rol important în determinarea tipului de mobilier care va funcționa cel mai bine într-un spațiu.

  Dacă parchetul tău are tonuri calde, cum ar fi nuanțe de maro-roșcat sau miere, atunci cel mai bine este să-l asortezi cu mobilier care are o căldură similară. Acestea includ piese realizate din lemn, cum ar fi cireșul sau stejarul, care au o colorare bogată care completează acele subtonuri calde. Pe de altă parte, dacă parchetul tău are tonuri mai reci, precum subtonurile de gri sau albastru, optează pentru mobilier de culoare mai deschisă, cum ar fi lemnul de arțar sau mesteacăn.

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Liberty Lucerne Oak D 3784 NM

  Parchet laminat rezistent la apa Swiss Liberty Lucerne Oak D 3784 NM

  Pe lângă potrivirea culorilor, textura este, de asemenea, un factor important în alegerea mobilierului pentru o cameră cu parchet. Dacă podeaua dvs. are detalii complicate de model și textură în plăci, atunci este recomandat mobilierul simplu și curat, pentru a nu intra în conflict cu aglomerația din designul podelei. Alternativ, dacă aveți plăci de parchet de culoare solidă, netede și cu aspect simplu, atunci puteți alege articole de mobilier mai detaliate sau mai complicate, fără a scăpa de atractivitatea pardoselilor dvs.

  Parchet laminat Egger Stejar sălbatic natur EPL182 2

  Parchet laminat Egger Stejar sălbatic natur EPL182 

  Aspect general

  Când vine vorba de asortarea mobilierului cu parchet, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, luați în considerare culoarea lemnului. Daca ai un parchet deschis la culoare, opteaza pentru piese de mobilier mai inchise la ton. Nuantele de parchet mai închise pot fi asociate cu mobilier mai deschis pentru contrast. De asemenea, luați în considerare stilul spațiului dvs. – dacă aveți un stil de design interior tradițional sau clasic, alegeți piese de mobilier care reflectă această estetică.

  Un alt aspect la care trebuie să te gândești este textura. Pardoseala are propria textură și model unic, așa că doriți să vă asigurați că mobilierul dvs. se va potrivi. De exemplu, dacă aveți un model de parchet incarcat, alegeți piese de mobilier simple și elegante, care să nu concureze vizual. De asemenea, dacă parchetul tău are un aspect simplu, atunci adăugarea de mobilier texturat, cum ar fi covoare sau scaune sculptate, va adăuga textură și caracter.

  În cele din urmă, ține cont de dimensiunea și forma camerei tale atunci când selectezi articole de mobilier.

  Parchet laminat Egger Stejar Ripon închis EPL013N

  Parchet laminat Egger Stejar Ripon închis EPL013

  Concluzie: echilibru armonios

  În concluzie, realizarea unui echilibru armonios între mobilier și parchet presupune o luare în considerare atentă a diferiților factori. În primul rând, este esențial să alegeți un mobilier care să completeze culoarea și textura parchetului. De exemplu, dacă aveți parchet în nuanțe închise, mobilierul de culoare deschisă poate crea un contrast frumos.

  Mai mult, este important să țineți cont de stilul camerei atunci când alegeți mobilierul. Camerele moderne sau minimaliste pot necesita mobilier elegant și simplu, în timp ce camerele tradiționale sau clasice pot beneficia de piese ornamentate. În plus, asigurarea faptului că dimensiunea și proporția mobilierului dvs. se potrivesc cu parchetul va aduce un sentiment de armonie casei.

  Parchet laminat Egger Stejar Abergele închis EPL068

  Parchet laminat Egger Stejar Abergele închis EPL068

  În cele din urmă, crearea unui design coerent între mobilierul tău și parchetul va ridica atractivitatea estetică generală a casei tale. Cu o planificare atentă și atenție la detalii, puteți obține un echilibru armonios care vă va impresiona atât pe dvs., cât și pe toți oaspeții care intră în casa.

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul?

  Stilul și designul unei camere pot face toată diferența în crearea unui spațiu confortabil și primitor. Potrivirea mobilierului cu parchetul este o parte importantă a acestui proces, deoarece ajută la…
  Care este cea mai potrivita pardoseala

  Care este cea mai potrivita pardoseala?

  Când vine vorba de decorarea casei tale, unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea podelei potrivite. Alegerea celei mai bune podele pentru casa ta poate fi o decizie dificilă,…
  Cum sa aleg cel mai bun covor

  Cum sa aleg cel mai bun covor?

  Cum să aleg cel mai bun covor? Atunci când vine vorba de a alege un covor, există multe aspecte de luat în considerare pentru a ne asigura că alegem cel…
  Ce ar trebui sa stii inainte de a cumpara mocheta

  Ce ar trebui sa stii inainte de a cumpara mocheta

  Dacă intenționezi să cumperi mochetă pentru locuința ta, trebuie să știi că există mai multe aspecte de luat în considerare înainte de a face achiziția. În acest articol, vom analiza…
  Ce este WPC

  Ce este WPC si la ce folosim lemn compozit?

  Wood Plastic Composite (WPC) este un material relativ nou care a câștigat popularitate în ultimii ani. Este un material compozit realizat din plastic reciclat și fibre de lemn, oferind o…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns