Sari la conținut

Cum vopsim cornisele decorative pentru tavan?

  vopsire cornise

  Când vopsiti cornișele, este important să rețineți că procedura este diferita si depinde de materialul din care este făcută aceasta. De exemplu, unele materiale din care-s concepute cornișele, cum ar fi polistirenul, sunt foarte absorbante, așa că vor avea nevoie de mai multe straturi de vopsea pentru a obține un finisaj frumos si nuanta dorita. Alte materiale, cum ar fi polimerul dur sau poliuretanul, necesită de obicei mai puțină vopsea, dar va trebui să fie amorsate în prealabil.

  Produsele moderne pe bază de polimeri vor fi furnizate cu un strat de grund de calitate deja aplicat, reducând astfel timpul și cheltuielile de a face acest lucru singur. De obicei, atunci vor avea nevoie doar de un singur strat superior.

  În mod tradițional, coving-ul este vopsit în alb, dar puteți experimenta cu diferite culori dacă doriți un aspect mai contemporan. De obicei, cornișa sau cornișa va fi vopsită într-o culoare diferită față de perete pentru a crea contrast.

  Se recomandă să lăsați cel puțin 24 de ore de la instalare înainte de a vă vopsi coving-ul, deoarece acest lucru oferă timp pentru ca adezivul să se fixeze corect.

   

  Vopsirea cornișei in doar cativa pasi

  În primul rând, verificați dacă cornișa este pre-amorsata (așa cum s-a menționat mai sus), materialele pe bază de polimeri vor fi de obicei gata de vopsit. Cu toate acestea, dacă utilizați tencuială, va trebui să aplicați mai întâi un grund special pentru tencuială. De asemenea, este recomandat să utilizați un grund dacă vopsiti peste un strat de vopsea existent, în special unul care are o culoare mai închisă. Acest lucru va face mai ușor să obțineți un finisaj frumos uniform.

   

  Ghid pas cu pas pentru a vopsi o cornișă

  1. In primul rand, acoperiți podeaua cu o folie și mutați sau acoperiți orice piesa mobilier, astfel încât să nu fie stropit de vopsea.
  2. Verificati toată cornișa, nu trebuie sa aiba fisuri și alte semne de deteriorare. Este mai bine să remediați orice problemă înainte de a începe să vopsiti. Folosiți silicon acrilic alb pentru a umple ori chitui eventualele deformari și așteptați ca acesta să se usuce înainte de a aplica vopseaua.
  3. Folosiți o cârpă umedă sau un burete pentru a șterge ușor și pentru a îndepărta orice praf sau murdărie. Acest lucru pentru ca grundul să adere corect și să asigure un finisaj mai fin pentru vopsea.
  4. Lipiți banda adeziva din hartie pe perete chiar sub cornisa și pe tavan, chiar deasupra, pe toată lungimea barei de cornisa pentru a evita patarea peretelui sau a tavanului, in felul acesta veti proteja suprafetele de orice mica greseala . Banda este disponibilă pe scară largă și stocată de majoritatea magazinelor de bricolaj. Treceți degetul mare de-a lungul benzii pentru a vă asigura că este lipit corect și apoi sunteți gata să aplicați grundul, dacă este necesar.
  5. Folosește o pensula de mărime medie pentru a aplica grundul. Încercați să nu udați prea tare pensula, poate picura pe perete sau dacă utilizați scociul de hârtie, acesta se va rupe daca-i prea umed. 
  6. Pentru modele complicate de cornișă, folosiți o pensula mai mică, asigurându-vă că tamponați în orice crăpătură. Dacă suprafața stratului este netedă, atunci folosiți o pensula din poliester pentru a obține cel mai bun finisaj.
  7. Când ați terminat de aplicat grundul, va trebui să lăsați să se usuce timp de 2 ore înainte de vopsire.
  8. Aplicați vopseaua în același mod, folosind mișcări scurte și folosind o pensulă mai mică atunci când vopsiți marginile. Acest lucru va necesita atentie, deși dacă aveți bandă de hartie aplicata se va reduce riscul de a ajunge vopsea pe perete sau tavan.
  9. Lăsați din nou acest strat de vopsea să se usuce timp de cel puțin 2 ore înainte de a aplica un alt strat, dacă este necesar.
  10. Verificați vopseaua. Dacă este necesar un alt strat, ar trebui să așteptați încă două ore înainte de a aplica. Dacă există zone mici care necesită insistenta, puteți folosi o dimensiune adecvată a pensulei pentru a perfecționa aceste zone.
  11. Adăugați straturi repetate de vopsea în același mod până când sunteți mulțumit de rezultate. În funcție de material, acoperirea ar trebui de obicei să aibă nevoie de aproximativ 1-3 straturi de vopsea pentru un finisaj neted și frumos.
   
   

  Asta-i tot procesul, nimic mai simplu. Trebuie doar putina rabdare, iar indemanarea o capatati pe parcurs. Vopseste cornisele simplu si usor urmand acest ghid de vopsit cornise. Pentru orice nelamuri ne puteti contacta la numarul de telefon 0722 458 121 sau pe email: magazinbestinvest@gmail.com

  In cazul in care aveti nevoie de un montator profesionist, putem sa va ajutam cu o recomandare. Speram ca v-am fost de ajutor, vom continua sa concepem mai multe articole care sa vina in intampinarea situatiilor aparute la montajul corniselor.

  vopsire cornise

  Cum vopsim cornisele decorative pentru tavan?

  Când vopsiti cornișele, este important să rețineți că procedura este diferita si depinde de materialul din care este făcută aceasta. De exemplu, unele materiale din care-s concepute cornișele, cum ar…
  cornise albe

  Tot ce trebuie sa stii despre Cornise Tavan

  Cornisele sunt elemente pentru decor ce se folosesc la imbinarea dintre perete si tavan. Acestea schimba total aspectul incaperilor si le fac sa arate cu adevarat special. Au fost folosite…
  Profil pentru banda LED din poliuretan

  Iluminare cu profil banda led

  Căutați un nou iluminat pentru a vă îmbunătăți interiorul? Profile banda led va adăuga o atmosferă specială și originală camerei tale. Mai slabă și, prin urmare, mai blândă, această iluminare…

  Lasă un răspuns