Sari la conținut
Profil pentru banda LED din poliuretan

Iluminare cu profil banda led

  Căutați un nou iluminat pentru a vă îmbunătăți interiorul? Profile banda led va adăuga o atmosferă specială și originală camerei tale. Mai slabă și, prin urmare, mai blândă, această iluminare indirectă este disponibilă în mai multe modele și materiale. Să aruncăm o privire asupra numeroaselor posibilități oferite de benzile LED si Profile banda led.

  Cumpara acum profile banda led la super pret online de aici!

  De ce să alegeți profil banda led?

  Becurile, neonurile, candelabrele și lustre led plasate în centrul tavanului sunt deja vu. Deși foarte practic, iluminatul principal plasat în centrul tavanului rămâne obișnuit. Pentru a da o notă mai armonioasă camerei tale, ai nevoie de un accesoriu suplimentar: cornișa iluminată.

  profil banda led se dorește a fi atât iluminat practic, cât și decorativ. Modul de difuzie și luminozitatea acestuia îl fac un accesoriu unic. Deoarece este autosuficient, poate servi foarte bine ca iluminat principal.

  Conform unui proces destul de special, profil banda led este, de asemenea, considerată a fi iluminat indirect. Într-adevăr, prin amplasarea sa, proiectează lumina pe cornișă. Acesta din urmă va răspândi apoi lumina în toată încăperea astfel încât să o ilumineze corect.

  Profil banda led își găsește în mod ideal locul de-a lungul perimetrului încăperii, pe tavan sau pe podea. Niciun colț nu scapă de lumina pe care o proiectează. Și mai bine, cu benzi LED, posibilitățile de instalare sunt multiplicate.

  Ce tip de profil banda led este potrivită pentru interiorul tău?

  Te gândești să instalezi o profil banda led în camera de zi, hol sau dormitor? Înainte de a-ți transforma proiectul în realitate, alege o cornișă cu LED care se potrivește perfect camerei tale.

  Profil pentru banda LED din poliuretan

  Profil pentru banda LED din poliuretan permite iluminarea indirecta, ideală atât pe tavan cât și pe podea. Datorită esteticii sale contemporane, banda LED este binevenită în acest profil. Se fixează lipire, care va fi invizibila odată ce instalarea este finalizată.

  Cornișa prefabricată

  Nu este nevoie să vă rupeți capul cu o instalație mare și o fixare specială! Unele modele oferă materiale prefabricate. Găsim, de exemplu, cornișe din ipsos sau material sintetic deja formate. Aceste tipuri de cornișe permit o mai bună instalare a benzilor LED. În plus, pentru a le fixa, este suficient să folosiți un lipici ultrarezistent.

  Pentru a garanta longevitatea benzii LED, trebuie să așezați o placă de aluminiu pe ea. Acest truc va disipa mai usor caldura produsa de panglica, asigurand astfel eficienta optima.

  Cornișa Gips Carton

  Acest tip de cornișă iluminată necesită o manevră mai mare decât cele două tipuri menționate mai sus. Într-adevăr, cornișa ta trebuie să fie din gips-carton și instalată pe tavan. Și aici va fi necesar să instalați o placă de aluminiu și să alegeți o bandă LED deosebit de intensă.

  Avantajul cornișei Placoplâtre este redarea sa absolut spectaculoasă. Desigur, se fixează cu ajutorul unui lipici. Faptul rămâne că instalarea sa este mai complexă. Oricum ar fi, cornișa placo permite o marjă mare de decor. De exemplu, puteți integra spoturi încastrate în tencuială, instalați echipamentele în centrul tavanului, investiți o mică parte din camera dvs. etc.

  Cum să-ți alegi banda LED pentru cornișă?

  Odată cu abundența de oferte, alegerea unei benzi LED de cornișă poate deveni o adevărată bătaie de cap. Pentru a evita pierderea în labirint, consultați criteriile de selecție de mai jos.

  Lungimea panglicii

  Benzile LED sunt adesea vândute în role de 5 metri. Pentru a cunoaște lungimea accesoriului, trebuie doar să citiți eticheta. Dacă aveți dubii, consultați vânzătorul. Dacă se spune vreodată că este nevoie de o nouă sursă de alimentare la fiecare 5 metri, este o bandă de proastă calitate.

  Tensiunea de panglică

  În ceea ce privește tensiunea benzilor LED, vă sunt disponibile două opțiuni:

  – panglica LED de 24 V,
  – panglica LED de 12 V.
  Nu există o alegere corectă sau greșită, atâta timp cât banda este de bună calitate. Dacă mergeți cu panglica de 24V și doriți să o conectați în lanț, verificați dacă modelul are urme destul de groase de cupru. De asemenea, asigurați-vă că suporturile sunt suficient de groase pentru a garanta calitatea dispozitivului.

  Doriți să instalați banda LED doar pe o parte mică (pe podea sau pe tavan)? Optează pentru benzi LED de 230 V. Da, sunt scumpe. Cu toate acestea, nu necesită nicio putere. Pe de altă parte, este o bandă LED de calitate scăzută care poate prezenta unele inconveniente de-a lungul anilor.

  Puterea panglicii

  Acesta este un criteriu deosebit de important, în funcție de randarea pe care doriți să o obțineți. Vrei să faci din el un iluminat principal sau un simplu element decorativ?

  In cazul unei cornise decorative recomanda o banda LED cu o putere de 500 de lumeni. Aceasta este puterea medie. În schimb, dacă vrei să folosești o cornișă ca iluminat principal, ar fi bine să optezi pentru o bandă de mare putere, la ritmul de 1.800 de lumeni.

  Dacă nu acoperiți perimetrul încăperii, ar trebui să creșteți și mai mult puterea benzii dvs. de LED pentru a crea o redare mai de impact, atât asupra decorului, cât și asupra luminii proiectate.

  Care sunt avantajele unui cove de lumină cu benzi LED?

  Ca iluminare indirectă, profil banda led vă va face interiorul pur și simplu surprinzător. Vrei să creezi o atmosferă moale și domoală într-una dintre camerele casei tale cu orice preț? Este must-have-ul designului interior.

  În plus, aveți la dispoziție mai multe posibilități de a umple cu lumini cu cornișa dvs. luminoasă: integrați spoturi încastrate, instalați un felinar de perete, lămpi suspendate etc.

  Conlcuzie

  Aceste panglici au si avantajul de a fi atat impermeabile (in functie de calitatea lor) in timp ce prezinta o mare varietate de culori. Totul va depinde de tematica interiorului tău și de nevoile tale particulare.

  Iluminatul indirect este in trend dar a fost utilizat de multa vreme de catre arhitecti si designeri mai ales la iluminatul cladirilor si peisajelor, acum este prezent si in case, birouri, spatii comerciale si chiar hoteluri de lux si institutii publice.

   

  parchet triplustratificat

  Parchet stratificat si Plinte: 17 de Intrebari si Raspunsuri

   Cât costă instalarea a 25 de metri pătrați de podea din lemn de esență tare?

   Costul mediu pentru instalarea unui parchet triplu stratifcat din lemn de esență tare pe 25 de metri pătrați este între 6.115 USD și 10.140 USD, majoritatea proprietarilor cheltuind aproximativ 8.127 USD pentru materiale și forță de muncă profesională pentru montaj.

   Merită pardoselile din lemn natural?

   Podelele din lemn de esență tare pot vinde o casă mai repede decât poți spune „vândut”. „ Un uluitor 99% dintre agenții imobiliari spun că casele cu podele din lemn de esență tare sunt mai ușor de vândut și pot adăuga, de fapt, 2,5% la prețul de vânzare. Chiar dacă este o vânzare ușoară, merită întotdeauna să ia în considerare rezultatul pentru investitorul imobiliar educat.

   Pardoselile reale din lemn de esență tare cresc valoarea casei?

   Podelele din lemn de esență tare sunt una dintre cele mai bune opțiuni de pardoseală pentru proprietarii de case care doresc să crească valoarea de revânzare a casei lor, lemnul de esență tare producând de obicei o rentabilitate a investiției de aproximativ 75%.

   Cât costă lemnul de esență tare adevărat?

   Specii de instalare pe 100 mp. Ft. Cameră pe picior pătrat Stejar alb (finisare naturală) 800 USD până la 1.200 USD 8 până la 12 USD Arțar (finisaj natural) 1.120 USD până la 1.370 USD 11,20 USD până la 13,70 USD Nuc (5 in. Finisaj lat/grâu prăjit) 1.100 $ până la 1.300 $ 11 $ până la 13 $ Mesteacăn (maro tutun) 940 $ până la 1.150 $ 9,40 $ până la 11,50 $.

   Cât costă înlocuirea a 25 mp de podea?

   Costul refacerii podelelor într-o zonă de 1.000 de metri pătrați variază de la 7.000 USD la 28.500 USD. Aceasta include costul de a smulge și de a elimina pardoseala veche, instalarea unui nou pardoseală și plinte, achiziționarea de materiale noi și instalarea unei noi acoperiri.

   Cât costă să pui parchet într-o cameră de 6m×4m?

   Cât costă podelele din lemn de esență tare? Costuri tipice: Instalarea unei podele standard din lemn masiv solid costă în medie aproximativ 8 USD pe picior pătrat pentru materiale, izolație parchet , plinta parchet și finisarea șantierului și până la 12 USD pe picior pătrat pentru scânduri largi de pin, sau 1.150 USD-1.750 USD pentru o cameră de 12 × 12 picioare.

   Cât timp înainte să poți merge pe Parchet Triplu Stratificat din lemn de esență tare?

   Vă recomandăm să așteptați 6 ore înainte de a merge pe noile podele în șosete. După 24 de ore poți să mergi cu pantofi. Așteptați 48 de ore înainte de a așeza mobilierul și de a returna animalele de companie. Covoare și Traversele pot fi așezate după 1 săptămână întreagă.

   Puteți pune podea din lemn peste gresie?

   Da, puteți așeza o podea din lemn peste gresie dacă podeaua existentă este în stare bună și fără crăpături. Dacă podeaua din lemn este lipită de o suprafață alunecoasă, rugați plăcile un pic prin șlefuire pentru a permite adezivul să adere mai bine.

   Pardoselile din lemn de esență tare sunt mai scumpe acum?

   Prețurile pentru podelele din lemn de esență tare au crescut oriunde de la 15 la 70 la sută. Creșterea costurilor cu cheresteaua se datorează deficitului de specii, inflației de combustibil și lipsei de livrare a camioanelor. Prețurile pentru unele podele proiectate au crescut cu 50 la sută în ultimul an.

   Ce este mai scump covor sau lemn de esență tare?

   Când comparăm costul instalării podelelor din lemn de esență tare peste covor, podelele din lemn de esență tare de calitate vor fi aproape întotdeauna o investiție mai mare în comparație cu covorul. Instalarea podelelor din lemn de esență tare poate costa între 12 și 20 USD pe metru pătrat instalat, în timp ce covorul costă adesea între 6 și 12 USD pe metru pătrat instalat.

   Pardoseala ar trebui să fie aceeași în toată casa?

   Nu este absolut necesar să schimbați podeaua de la o cameră la alta. Lucrăm adesea cu proprietari de case care simt nevoia să aleagă o pardoseală diferită pentru fiecare cameră a casei lor, dar nu este absolut necesar să facă acest lucru. Casa ta va arăta cel mai bine dacă creezi un aspect consistent care călătorește din cameră în cameră.

   De ce oamenilor le plac atât de mult podelele din lemn de esență tare?

   Deci, iată-l. Cinci motive pentru care oamenilor le plac atât de mult podelele din lemn de esență tare. Ele inspiră eleganță, sunt mai ușor de curățat, necesită mai puțină întreținere și există mult mai multă varietate. Puteți alege dintre lemn de cireș, stejar, mesteacăn, mahon, bambus, lemn de inginerie sau vinil.

   De ce parchetul din lemn nu este bun?

   Fie că este vorba de lemn de esență tare, laminat sau chiar bambus, podeaua din lemn adaugă o notă caldă și luxoasă interioarelor dumneavoastră.Pro și contra. Pro Contra Elegant și perfect pentru vreme rece Predispus la zgârieturi Adaugă o atmosferă caldă Nu este rezistent la apă sau umezeală Rezistent la alunecare Necesită curățare regulată.

   De ce nu este recomandată pardoseala din lemn?

   O etichetă de preț mai mare: Aceste podele sunt o investiție. Podelele din lemn masiv pot costa mai mult decât alte soluții de pardoseală. Nu este rezistent la umiditate: Lemnul poate fi deteriorat de scurgeri, lichide în picioare și umiditate, motiv pentru care podelele din lemn nu sunt recomandate pentru zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile pline.

   Cât durează podelele din lemn?

   În plus, o pardoseală din lemn întreținută corespunzător poate dura 20 sau 30 de ani sau mai mult înainte de a necesita refinisare, spune Lupresto. Și poate fi șlefuit și refinisat „cu ușurință de șase sau șapte ori” pe durata de viață, spune el.

   Cât costă să reamenajezi o casă întreagă?

   Costul de înlocuire a pardoselii Costul reparării unei case Costul mediu național 3.500 USD Interval mediu 1.500 USD- 8.000 USD Cost minim 500 USD Costul maxim 25.000 USD.

   Care este cea mai durabilă pardoseală?

   • Cele mai durabile 6 opțiuni de pardoseală pentru casa ta
   • Gresie de Porțelanata
   • LVT sau Luxury Vinyl, SPC, Corepel
   • Piatra Naturala
   • Parchet Laminat
   • Parchet Triplu stratificat
   • Bambus

   Cumpărătorii de case preferă covorul sau lemnul de esență tare în dormitoare?

   În general, tipul de pardoseală este o problemă personală. Lemnul tare este preferat de majoritatea cumpărătorilor. Mocheta este acceptabilă în dormitoare, în timp ce podelele cu gresie sunt acceptabile în principal în băi și bucătării.

   Ce culoare de podea din lemn de esență tare este cea mai bună pentru revânzare?

   Pardoseala din lemn de esență tare cu vopsea închisă este de departe cea mai bună selecție când vine vorba de popularitatea generală și valoarea de revânzare. Unele dintre cele mai bune pete întunecate pentru lemn sunt espresso, nuc închis și maro antic. Aceste culori mai închise lasă adesea loc la mai multe combinații de culori, deoarece nu se înclină spre o nuanță galbenă sau portocalie.

   Care este mai bine lemnul de esență tare sau LVT?

   Este mai rezistent la zgârieturi și deteriorare. Pardoseala din scânduri de vinil LVT, SPC sau Corepel este, de asemenea, complet rezistentă la apă, ceea ce o face utilă în încăperile umede și umede. Lemnul de esență tare proiectat este făcut din straturi, ceea ce îl face destul de durabil atunci când vine vorba de umiditate și umiditate.

   Care este cea mai buna plinta?

   Parerile sunt impartite, unii merg pe plinte duropolimer (polimer dur) altii pe cele din lemn masiv sau aluminiu. In functie de tipul de podea este foarte buna si plinta din piatra naturala daca avem montata marmura sau granit.

   Parerea noastra ca cea mai versatila, usor de montat, prin spatele careia se pot trage fire electrice de joasa si inalta tensiune precum cablu internet, audio-video, prize, cablu tv, telefonie, etc. este plinta duropolimer.

   Totodata acesta se poate vopsii la culoarea podelei sau a peretilor sau se poate monta asa cum vine respecti alba. Plinta alba este la mare cautare in amenjariile interioare actuale.

   Concluzie

   Speram ca v-am oferit informatiile necesare pentru a lua dicizii urmatoare in privinta podelelor in cunostiinta de cauza si nu veti putea spune ca nu ati stiut ce si cum in functie de model, material si rezistenta in timp.

   parchet triplustratificat vs parchet masiv

   Parchet Stratificat vs Parchet Lemn Masiv

    O întrebare pe care ni se pune destul de des aici este „Care este diferența dintre podelele din lemn masiv și cele stratificate din lemn masiv prelucrat?” Ei bine, de fapt sunt destul de multe! Deci, să începem cu elementele de bază și să vedem de unde vin diferentele.

    Parchet Stratificat vs Parchet Lemn Masiv: Diferentele Majore

    Ințelegem că este timpul să „dezbrăcăm” aceste materiale și să aflăm ce le face așa cum sunt. Începând cu lemnul masiv, care, după cum sugerează și numele, este realizat dintr-o singură scândură de lemn masiv.

    Lemnul trebuie folosit in mod ecologic sustenabil

    În prezent, mulți comercianți și producători lucrează îndeaproape cu FSC (Forest Stewardship Council) pentru a se asigura că lemnul lor este aprovizionat în mod responsabil.

    După cum probabil vă puteți imagina, întreaga călătorie pe casele ecologice a contribuit la creșterea numărului de oameni care doresc să știe de unde provin materialele.

    În ceea ce privește construcția, parchetul stratificat din lemn masiv este una dintre variantele mai ieftine disponibile pe piață astăzi avand ca lemn de esenta nobila doar partea superioara, vizibila, pe care pasim. 

    Restul placii este in general din fasii de lemn de esnta moale precum molid sau brad dar si adezivi speciali care ajuta de fapt acest parchet sa iasa in evidenta fata de cal masiv. 

    Mai exact parchetul stratificat sau cum se mai numeste triplustratificat, dublu stratificat, este mult mai stabil la impactul umiditatii si al diferenteleor de temperatura asupra lemnului. Acesta nu are dilatari sau contractari foarte mari.

    Din cauza acestor avantaje unele modele se pot utiliaza si in zone cu incalzire in pardoseala.

    Parchet Stratificat: realizat folosind materiale naturale

    Pardoseală stratificată… Ei bine; este un produs „proiectat” care este de fapt realizat folosind materiale naturale, destul de confuz, nu? Acest tip de pardoseală poate fi alcătuit din lemn în mai multe straturi, cu straturile de miez interior construite de obicei folosind un amestec de placaj moale și adezivi.

    Stratul superior gros (cunoscut și sub numele de strat de uzură), este, de asemenea, realizat din lemn de esență tare, apoi este lipit și presat deasupra stratului de bază, acest strat este ceea ce conferă unei podele din lemn prelucrat aspectul și senzația unei podele tradiționale din lemn masiv.

    Deci, aceasta este construcția acoperită. Acum este timpul să te uiți la care sunt diferențele atunci când aceste podele sunt amplasate în casa ta?

    Curățare/Întreținere

    Curățare/Întreținere Când vine vorba de curățarea regulată, ambele podele necesită un serviciu similar. Una dintre cele mai comune amenințări la adresa oricărei podele este murdăria obișnuită și praful, cel mai probabil aduse din exterior.

    Fara multa Apa

    Acest lucru poate părea minuscul, dar poate duce la zgârierea suprafeței sau la finisarea speciala aplicata fiecarui model in parte.

    Din fericire pentru tine, acest lucru poate fi prevenit cu ușurință prin simpla măturare zilnică a podelei, precum și prin aspirarea și ștergerea acesteia cu o cârpă/mop caldă și umedă (fara multa apa) pentru o curățare mai profundă.

    Podele cu posibilitate de raschetare si refinisare

    Atât podelele din lemn masiv, cât și cele din lemn prelucrat pot fi refinsate dacă se zgârie sau se deteriorează în timp, ceea ce se întâmplă cu uzura zilnică.

    Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje pentru ambele podele, deoarece în loc să fie nevoie să le înlocuiți, ceea ce poate fi destul de costisitor, tot ce trebuie să faceți este să le șlefuiți și să le finisați cu alegerea dorită.

    De retinut ca numai anumite tipuri de parchet stratificat permit slefuirea de pana la 3 ori.

    Singura diferență este că ambele tipuri de podea vor avea o grosime minimă diferită a stratului de uzură, ca urmare a acestui fapt este mai probabil ca podelele din lemn prelucrat să nu poată fi refinite la fel de des ca podelele din lemn masiv.

    Durata de viață

    Atunci când oamenii achiziționează podele din lemn natural, acestea sunt adesea văzute ca o investiție. De fapt, de cele mai multe ori, podelele din lemn masiv pot supraviețui casei în sine!

    Deci, deși pardoseala din lemn masiv poate părea cea mai scumpă opțiune, este de fapt cea mai valoroasă pe termen lung.

    Parchetul Stratificat prelucrat este, de asemenea, un adversar demn în ceea ce privește durata de viață, de obicei durează între 20 și 30 de ani, ceea ce în sine este o cifră impresionantă!

    Indiferent de modul în care priviți acest lucru, ambele podele durează incredibil de mult, dar dacă sunteți în căutarea unei longevități maxime, lemnul masiv câștigă această rundă.

    Intretinere parchet triplustratificat si reparare zgarieturi parchet stratificat

    Intretinere parchet stratificat si Cum scoti Zgarieturile de pe Parchetul Stratificat

     Unul dintre marile avantaje ale parchetului stratificat din lemn este că este furnizat pre-tratat și finisat.

     Nu este nevoie de șlefuire, ulei sau lăcuire, așa că puteți merge pe el imediat.

     Parchetul Stratificat este, de asemenea, relativ simplu pentru a-l păstra să arate proaspăt și nou.

     Aici ai cele mai noi modele de parchet stratificat la pret excelent disponibile online!

     Se intretine precum o podea din lemn masiv

     Odată așezat, parchetul stratificat trebuie tratat ca o podea din lemn masiv, măturând-o sau aspirând-o cu ajutorul unei perii în mod regulat. Asigurați-vă că ati curățat orice lichid varsat absolut imediat.

     Pentru o curățare mai profundă, utilizați un mop umed pe aceste podelele din lemn prelucrat, dar asigurați-vă că nu saturați suprafața sau nu lăsați-o să devină prea umedă, deoarece aceasta poate provoca daune grave, iremediabile!

     Cititi cu mare atentie instructiunile producatorului

     Este important să rețineți că, atunci când vă curățați lemnul de esență tare, ar trebui să începeți întotdeauna cu instrucțiunile producătorului.

     Aceasta include revizuirea oricăror instrucțiuni originale de îngrijire care ți-au fost furnizate atunci când ai instalat podelele.

     Veți dori să vă asigurați că nu distrugeți sau deteriorați integritatea structurală generală a podelelor din lemn de esență tare sau nu anulați garanțiile care ar putea fi disponibile pentru acoperirea pardoselii pentru alte probleme care pot apărea.

     Cum să îngrijești podelele din lemn de esență tare

     Pe lângă menținerea pardoselilor curate, există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a păstra aspectul original al podelei din lemn prelucrat.

     La fel ca lemnul masiv de esență tare, podeaua dumneavoastră din lemn masiv prelucrat se poate zgâria și deteriora în timp.

     Pentru a preveni deteriorarea și zgârieturile, montați tampoane de pâslă pe piese grele de mobilier care ar putea trebui mutate pe podea, cum ar fi paturi, măsuțe de cafea și canapele.

     De asemenea, țineți cont de faptul că pantofii cu toc vor deteriora o podea din lemn prelucrat, așa că este util să evitați să mergeți pe aceste podele cu tocuri atunci când este posibil.

     Cum să eliminați urmele de zgârieturi de pe podelele din lemn prelucrat

     Puteți evita adesea urmele de zgârieturi pe parchetul stratificat din lemn masiv prelucrat prin plasarea tampoanelor de protecție sub picioarele mobilierului.

     Cu toate acestea, dacă descoperiți urme de zgârieturi pe lemnul dvs. de esență tare, există câteva trucuri simple pe care le puteți face pentru a le elimina.

     Luați un burete umed și frecați zona zdrobită a podelei. Acest lucru singur poate fi suficient pentru a elimina urmele de zgârieturi.

     Dacă nu, continuați frecând o gumă curată de creion peste semnul de zgârieturi, care ar trebui să ajute la îndepărtarea semnului de pe lemnul prelucrat.

     Ștergeți din nou zona cu buretele pentru a îndepărta așchii de gumă. Asigurați-vă că uscați podeaua cu un prosop pentru a evita deteriorarea ulterioară!

     Concluzie

     Îngrijirea specifică a podelelor din lemn de esență tare proiectat va ajuta la prelungirea duratei lor de viață.

     Dacă vă gândiți să instalați podele din lemn masiv prelucrat în casa dvs., consultați selecția noastră!

     parchet triplustratificat

     Avantaje parchet triplustratificat

      Știați că folosim lemn în casele noastre de mai bine de 9000 de ani? Chiar și astăzi, parchetul triplustratificat din lemn de esență tare este una dintre cele mai dorite forme de pardoseală pentru casele noastre.

      Pardoselile din lemn de esență tare clasice au o serie de dezavantaje, totuși. Vestea bună este că există o alternativă perfectă: parchet triplustratificat click aici pentru preturi si modele.

      Sa vedem numeroasele avantaje ale parchetul triplustratificat din lemn de esență tare.

      Pardoseala triplustratificata din lemn de esență tare este realizată folosind o bucată de lemn masiv ca strat superior pentru o bază proiectată.

      Baza poate fi realizată în diferite moduri; Cea mai comună opțiune este o bază multistrat făcută din fâșii subțiri de lemn cu firul de lemn care rulează perpendicular unul pe celălalt pentru a crea un miez mai stabil. Acest lucru oferă un aspect și o senzație identica cu podelele tradiționale din lemn de esență tare.

      Care sunt avantajele?

      Există multiple avantaje ale alegerii unei podele triplu stratificate din lemn de esență tare. Mai jos sunt doar câteva dintre ele:

      Rezistenta la uzura

      Podelele stratificate din lemn de esență tare sunt foarte rezistente la uzură. Au un strat superior din lemn de esență tare dur, dar baza proiectată le face, de asemenea, foarte dure și capabile să reziste la chiar si la mobilia foarte grea.

      Miezurile multistratificate cu granule încrucișate fac ca lemnul de esență tare prelucrat să fie mult mai rezistent la apă și umiditate decât lemnul masiv simplu. Aceste caracteristici fac din podelele stratificate din lemn de esență tare o investiție bună.

       

      Deoarece podeaua proiectată adaugă un strat superior de lemn masiv solid la baza proiectată, înseamnă că puteți obține aproape orice opțiune doriți.

      Lemnul de esență tare stratificat oferă posibilitatea de a fabrica scânduri mai largi datorită miezului cu fibre încrucișate.

      Parchetul din Lemn masiiv de esență tare se poate deforma și îndoi din cauza schimbărilor de temperatura mult mai ușor pe măsură ce scândură devine din ce în ce mai lată. Cu o gamă atât de largă de opțiuni la varianta stratificata, puteți găsi podeaua perfectă pentru casa dvs. fără a fi nevoie să faceți compromisuri la calitate.

      Deoarece baza proiectată oferă mai multă stabilitate decât podeaua tradițională din lemn de esență tare, înseamnă că este de obicei potrivită pentru instalarea prin sistem de imbinare de tip clik.

      Acest lucru face ca instalarea unei astfel de podele sa fie chiar foarte simplă; de fapt, unii oameni aleg să-și instaleze singuri podeaua de acest gen.

      Mai puțină expansiune și contracție

      Un dezavantaj al parchetului masiv este acela că placile sunt predispuse la expansiune și contracție.

      Când există niveluri ridicate de umiditate sau fluctuații de temperatură în casa dvs., podelele tradiționale din lemn se pot extinde și contracta, ceea ce poate duce la deformare.

      Pardoseala stratificata din lemn este proiectată special pentru a fi mult mai rezistentă la umiditate și schimbări de temperatură, ceea ce o face una dintre cele mai bune opțiuni de pardoseală pentru casa dvs. In cazul in care va doriti podele naturale.

      Mai prietenos cu mediul

      Pardoseala din lemn stratificata utilizează mult mai puțin lemn masiv decât podelele tradiționale din lemn masiv, deoarece numai stratul superior este realizat din lemn masiv nobil precum stejarul.

      Aceasta înseamnă că acesta varianta de podea este o opțiune mai ecologică. Deoarece folosește mai puțin lemn masiv, asta înseamnă că sunt mult mai sustenabile pe termen lung.

      Arată la fel sau chiar mai bine decat un parchet din lemn masiv clasic

      Stratul superior al unei podele dublu stratificate din lemn prelucrat este singura parte pe care o vedeți odată ce este instalată, așa că este foarte greu să distingeți intre o astfel de podea și o podea tradițională din lemn masiv.

      Aspectul final este uimitor; obțineți estetica frumoasă a lemnului de esență tare natural, cu toate beneficiile suplimentare pe care le poate oferi o pardoseală din lemn de esență tare.

      Poate fi șlefuit

      Pardoseala stratificata proiectată este ieftină și poate arăta destul de bine, iar unele modele se pot slefui pana la de 3 ori!

      Deoarece stratul superior al podelei dvs. stratificate este realizat din lemn masiv de esență tare, îl puteți șlefui. Aceasta înseamnă că orice zgârieturi sau lovituri pot fi șlefuite, lăsând pardoseala să arate ca nouă.

      Odată șlefuit, îl puteți refinisa. Asta înseamnă că poți chiar să schimbi aspectul podelei tale in diferite nuante de lemn, dacă trebuie să faci modificări de design interior. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să încercați să șlefuiți lemnul de esență tare prelucrat de mai multe ori decat va recomanda producatorul.

      Functioneaza cu incalzire in pardoseala

      Încălzirea în pardoseală este probabil cel mai confortabi dar si economic mod de incalzire la acesta ora. Nu există nimic mai placut decat să mergi desculț pe o podea care a fost încălzită la temperatura perfectă.

      Deși este posibil să instalați încălzire prin pardoseală sub podea tradițională din lemn masiv, vă sfătuim să nu faceți acest lucru. În primul rând, lemnul gros nu este ideal pentru transmiterea căldurii, ceea ce înseamnă că încălzirea dumneavoastră trebuie să lucreze mai mult pentru ca dumneavoastră să simțiți beneficiul.

      În plus, după cum am aflat deja, schimbările de temperatură pot cauza extinderea și contractarea pardoselilor din clasice de lemn, ceea ce poate duce la probleme grave.

      Podeaua stratificata din lemn de esență tare este atât rezistentă la dilatare și contracție, cât și mult mai capabilă să transmită căldura datorita unei grosimi mult mai mici a placilor, deci este alegerea perfectă dacă vă gândiți să instalați încălzire prin pardoseală si podea din lemn natural.

      Mai ieftin

      Unul dintre cele mai mari beneficii ale podelelor triplustratificate este prețul redus la achizitie si chiar la montaj in comparatie cu parchetul din lemn masiv clasic.

      Podelele din lemn masiv sunt una dintre cele mai scumpe opțiuni de pardoseală dintre variantele actuale. Deoarece podelele stratificate din lemn folosesc mai puțin lemn masiv sunt, prin urmare, mai ieftin de produs, înseamnă că o asemenea podea va fi semnificativ mai ieftina decât un echivalent din lemn masiv.

      Nu numai că obțineți aspectul frumos al unei podele din lemn natural, cu toate beneficiile suplimentare enumerate mai sus, dar și economisiți bani.

      Căutați podele stratificate din lemn de esență tare proiectate pentru casa dvs.?

      Dacă sunteți în căutarea unei podele stratificate din lemn de esență tare pentru casa dvs., atunci sunteți în locul potrivit.

      Avem o gamă largă de opțiuni la preț redus. Furnizăm produse remarcabile pentru pardoseli de mai bine de 12 de ani. Chiar ne putem lauda cu o gama, de la lemn de esență tare la parchet laminat sau vinil de lux, SPC si Corepel, suntem siguri că veți găsi ceea ce aveți nevoie la un preț avantajos.

       

      Aclimatizarea unui parchet stratificat inainte de montaj

       Parchetul stratificat din lemn masiv este mai stabil dimensional decât podelele din lemn masiv. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de podelele din lemn masiv de esență tare, acestea pot rezista unei posibile extinderi sau contracție din cauza schimbărilor de umiditate.

       Lucru care le face superioare podelelor din lemn masiv din acest aspect, dar mai trebuie să aclimatizați un parchet stratificat din lemn masiv înainte de montaj?

       Unde gasesti cel mai bun parchet stratificat din lemn? Click Aici!

       Producători recomanda: Aclimatizați un parchet stratificat din lemn minim 48 de ore

       Este recomandat de producători să aclimatizezi un parchet stratificat cel puțin 48 de ore sau până când acestea ating conținutul de umiditate acceptabil. Faceți acest lucru în interiorul încăperii în care vor fi instalate.

       Miezul său de placaj ajută la atenuarea modificărilor dimensionale, dar nu le elimină în totalitate.

       Poti chiar sa pierzi garantia!

       Fiecare producător de podele din lemn stratificat de esență tare are propriile recomandări și instrucțiuni cu privire la modul în care se face aclimatizarea și cel mai bine este să le urmați cât mai bine pentru a evita orice probleme neașteptate în viitorul sau chiar pierderea garantiei.

       Dacă încă sunteți în căutarea materialelor de pardoseală, cum ar fi podele din lemn masiv, parchet triplu stratificat, podele din bambus, parchet laminat, parchet exotic, vinil și multe altele, consultați specialistii de la Laminat-Parchet.ro. Ei oferă informatii tehnice complete pentru a achizitiona podeaua perfecta pentru nevoiile dvs.

       Ce s-ar întâmpla dacă nu aclimatizați podele din lemn de esență tare?

       Lemnul este considerat un material higroscopic, ceea ce înseamnă că va absorbi în mod natural umiditatea din mediul său. Acest lucru va avea ca rezultat modificări dimensionale atunci când a absorbit sau epuizat suficientă umiditate către sau dinspre sine.

       Umiditatea poate proveni din mai multe surse, dar apare în mod obișnuit în aer. Pardoselile din lemn stratificat sunt realizate cu un miez de placaj compus din 3-5 straturi. Aceste straturi încrucișate si asezate unul peste altul.

       Așadar, spre deosebire de prchetul din lemn masiv, podelele din lemn triplustratificat pot rezista mai bine la schimbările dimensionale, care se întâmplă de obicei pe lățimea sa. Deși rezistă schimbărilor dimensionale extreme, cantități mici de schimbări vor avea loc totuși atunci când schimbările în mediul său sunt extreme.

       Condițiile de mediu variază de la o regiune la alta

       Condițiile de mediu variază de la o regiune la alta și, în funcție de locul de unde provine podeaua stratificata sau scândurile din lemn masiv și de unde urmează să fie instalate, ar putea exista diferențe extreme între cele două.

       Locația depozitelor în care scândurile au fost depozitate inițial ar putea fi caldă și umedă și livrată într-o casă rece și uscată. Aclimatizarea se va întâmpla în mod natural materialelor lemnoase. Se va adapta încet la mediul său și se va adapta în ceea ce privește conținutul de umiditate.

       Așadar, o podea din lemn triplustratificat care a venit dintr-un depozit cald și umed va avea un conținut ridicat de umiditate. Și odată ce intră în casă răcoroasă și uscată, va începe încet să elibereze excesul de umiditate până când ajunge la echilibru cu mediul casei.

       Acest lucru va face ca plăcile din lemn să se micșoreze în dimensiune. Dacă nu ați aclimat complet podelele din lemn și ați continuat să le instalați în camera dvs., s-ar putea să ajungeți cu plăci de podea cu goluri de îmbinare sau unele cu flambaj în viitor.

       Conținut de umiditate în exces

        

       Dacă a fost instalat cu conținut de umiditate în exces, se va micșora în timp, creând goluri intre placi. Pe de altă parte, dacă a fost instalat cu un conținut scăzut de umiditate în comparație cu nivelurile de umiditate ale încăperii, va absorbi o parte din umiditate și se va extinde, creând încoronare sau deformare a îmbinărilor.

       La podelele dublu stratificate din lemn aceste modificari pot fi extreme, încât ar putea provoca daune permanente. Acesta este motivul pentru care majoritatea producătorilor încă recomandă să respectati procesul de aclimatizare înainte de instalare.

       Cum să aclimatizați un parchet stratificat din lemn de esență tare?

       Este foarte important să citiți în întregime manualul sau instrucțiunile produsului. În ceea ce privește aclimatizarea, vor avea o metodă recomandată cu privire la modul de aclimatizare și instalare adecvată a plăcilor. Aceasta va include modul de stivuire normala sau stivuire încrucișată a plăcilor.

       Ce inseamna un mediu controlat?

       Un mediu controlat înseamnă că trebuie să aveți încălzirea sau răcirea setata să funcționeze intr-un mod cat mai apropiat de condiții normale de viață. Acest lucru va permite podelei din lemn prelucrat să înceapă să se adapteze la condițiile de mediu ale casei.

       Asigurați-vă că camera în care veți instala podeaua din lemn este gata. Nu aclimatizați niciodată podelele din lemn de esență tare prelucrate prea devreme într-o cameră care tocmai a fost vopsită, sau unde s-a tras glet.

        

       Orice umiditate provenită din mai mulți compuși de construcție, cum ar fi vopselele sau gips-cartonul, poate fi încă prezentă în cameră. Aceasta va fi absorbită de plăci și este posibil să nu se aclimateze corect.

       Lăsați încăperea să se stabilizeze cel puțin 5 zile

        

       Lăsați încăperea să se stabilizeze cel puțin 5 zile sau ca toate elementele să fie uscate înainte de a pune cutia de parchet stratificat din lemn prelucrat în interior. Camera trebuie să-și mențină condițiile normale de viață cu 5 zile înainte de aclimatizare.

       Acest lucru va permite pardoselii să se aclimatizeze corect la condițiile reale de viață. Continuați să rulați sistemele de termoficare sau aer conditionat în mod normal și chiar după instalare. Acest lucru va atenua orice modificare care s-ar putea produce la nivelul pardoselii din cauza umidității sau a schimbărilor de temperatură.

       Temperatura camerei ar trebui să fie între între 18 și 23 de grade Celsius cu o umiditate relativă de 35% – 55%. Mentineti aceste valori cu minim 5 zile inainte de livrarea pardoselii. Utilizați un higrometru de cameră adecvat pentru a face o citire precisă.

       Lasati capetele deschise ale cutiei

       Lasati capetele deschise ale cutiei pentru a permite aerului să circule în jurul podelei. Când condițiile camerei au fost îndeplinite, puteți începe să plasați cutiile în interiorul camerei cu capetele cutiilor deschise.

       Le puteți stivui la cel mult 3 cutii de carton înălțime și le puteți lăsa să se aclimatizeze. Dacă plăcile se află în recipiente de plastic, îndepărtați plasticul pentru a lăsa aerul să se miște în jurul plăcilor de lemn.

       Cum ști dacă podeaua din lemn de esență tare s-a aclimatizat și este gata de instalare?

       Odată ce începeți procesul de aclimatizare la podeaua din lemn de esență tare, trebuie să știți când s-a aclimatizat și este gata de instalare. Unii instalatori de podele ar spune că 2-3 zile sunt suficiente pentru ca podelele din lemn să se aclimatizeze complet.

       Cea mai bună modalitate de a determina dacă podelele din lemn prelucrat sunt gata este prin măsurarea conținutului de umiditate al acestora. Mai jos sunt lucrurile pe care trebuie să le faceți pentru a determina dacă podelele din lemn prelucrat s-au aclimatizat.

        

       Aveți nevoie de un dezumidificator casnic

        

       Aveți nevoie de un dezumidificator casnic bun pentru a obține o citire bună. Faceți citiri de minimum 20 de ori pe 100 mp. și media rezultatelor. De obicei, o pardoseală cu un conținut de umiditate mai mic de 12% este gata de lucru.

       Obțineți citirea conținutului mediu de umiditate. Plăcile ar trebui să aibă o diferență de maximum 2% de conținut de umiditate între acesta și pardoseala.

       Pardoselile din lemn s-au aclimatizat odată ce au ajuns la echilibrul cu casa care este menținut în condiții medii de viață. Dacă obțineți citiri conforme cu lista de mai sus, atunci puteți începe cu instalarea.

       Evitați deschiderea ferestrelor când există o diferență extremă de umiditate și temperatură între interiorul și exteriorul camerei. Părți ale podelelor din lemn prelucrat de lângă fereastră pot fi afectate. Evitați să rulați o sobă fierbinte în apropierea podelelor dvs. din lemn, ceea ce poate provoca uscarea unor părți ale podelei și să înceapă să se micșoreze.

       Concluzie

       Respectarea in tocmai a recomandarilor de aclimatizare date de producator vor duce la o instalare corespunzatoare si de aici lipsa oricaror probleme. Orice nerespectare poate aduce probleme foarte mari unele iremdiabile si chiar pierderea garantiei.