Sari la conținut

Diferente si asemanari intre parodoseala SPC sau LVT

  Diferente si asemanari intre parodoseala SPC sau LVT

  Când vine vorba de pardoseală, una dintre cele mai importante decizii este ce tip de material să folosești. Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să faci alegerea corectă. Acest articol va compara Pardoseala SPC vs. LVT pentru a vă ajuta să decideți care este cel mai bun pentru casa dvs. Ambele au avantaje unice care ar trebui luate în considerare atunci când luați această decizie.

  Pardoseala SPC sau LVT

  Pardoseala LVT (Luxury Vinyl Tile) și pardoseala SPC (Stone Polymer Composite) sunt două dintre cele mai populare alegeri pentru aplicații comerciale și rezidențiale. Ambele tipuri de podele oferă durabilitate, ușurință de instalare și accesibilitate. Dar există diferențe cheie de luat în considerare atunci când alegeți între pardoseala LVT și SPC. Pe Laminat-parchet.ro se gaseste cea mai mare colectie de pardoseli SPC si parchet LVT ori parchet vinil cum mai este cunoscut in piata.

  Pardoseala SPC Arbiton Amaron Alaskan Oak CA 102

  Pardoseala SPC Arbiton Amaron Alaskan Oak CA 102

  Când vine vorba de cost, pardoseala SPC este în general mai scumpă decât pardoseala LVT deoarece este realizată dintr-un material de calitate superioară. Oferă o durabilitate superioară și oferă o rezistență excelentă împotriva decolorării, pătării și zgârieturilor. În plus, este mai ușor de instalat în comparație cu LVT-ul, deoarece plăcile sale pot fi așezate fără adeziv sau chit; tot ce aveți nevoie este un sistem simplu de clic pentru instalare.

  Pardoseala SPC are, de asemenea, si alte avantaje față de parchet LVT datorită construcției sale din materiale compozite polimerice durabile. Are rezistență îmbunătățită la apă și stabilitate dimensională, ceea ce îl face ideal pentru zonele cu umiditate ridicată sau scurgeri frecvente, cum ar fi bucătăriile sau băile. În plus, poate fi instalat și cu un sistem de click, dar necesită un strat suplimentar de spumă pentru o amortizare suplimentară a sunetului și proprietăți de izolare termică.

  Pardoseala SPC super lucioasa Falquon THE FLOOR Grey D3550 HG

  Pardoseala SPC super lucioasa Falquon THE FLOOR Grey D3550 HG

  Avantaje LVT

  Parchet vinil sau LVT are avantaje precum construcția sa ce consta intr-un material mai maleabil(vinil) decat alte tipuri de podele care de obicei sunt rigide. LVT-ul este alcatuit din mai multe straturi, precum stratul superior care constă dintr-un strat de uzură de 0,5 mm care rezistă la pete și zgârieturi, făcându-l ideal atât pentru medii rezidențiale, cât și comerciale.

  În plus, pardoseala LVT este rezistentă la apă, ignifugă, hipoalergenică, rezistentă la mucegai și extrem de ușor de curățat cu ștergere umedă regulată sau cu aspirarea. Parchet LVT poate fi instalat rapid pe suprafețe existente din beton sau lemn, fără a fi nevoie de adeziv, datorită metodei de instalare a sistemului patentat click – economisind timp și bani, reducând în același timp mirosurile de la solvenții utilizați în timpul instalării. În cele din urmă, Parodosalea LVT are un aspect mult mai realist decât multe alte tipuri de pardoseli din vinil datorită tehnologiei sale de producție a texturii care creează granule și texturi realiste în finisajul suprafeței pardoselilor.

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001593 Bluestone Dark

  Pardoseala LVT Berry Alloc 60001593 Bluestone Dark

  Dezavantaje LVT

  Parodosalea LVT este un produs popular de plăci de vinil de lux (LVT). Oferă o gamă de culori, texturi și stiluri care pot spori frumusețea oricărei încăperi. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje la acest tip de pardoseală. În primul rând, este mult mai costisitoare. În plus, pardoseala LVT are o durată de viață mai scurtă decât pardoseala SPC datorită utilizării de rășini și polimeri, mai degrabă decât scânduri solide de vinil.

  LVT-ul necesită tehnici speciale de instalare pentru a obține durabilitate și performanță maximă în timp. Acest lucru poate adăuga costuri suplimentare la bugetul total al proiectului, deoarece necesită ore de muncă suplimentare, precum și instrumente sau materiale specializate. În cele din urmă, parchet vinil sau LVT poate să nu fie la fel de durabil sau rezistent împotriva uzurii în comparație cu pardoseală SPC, cu structura lor rigidă de bază și stratul de acoperire de protecție care oferă rezistență suplimentară la impact și stabilitate pe termen lung.

  Pardoseala SPC The Floor York Oak P6002

  Pardoseala SPC The Floor York Oak P6002

  Avantajele pardoseli SPC

  SPC înseamnă Stone Plastic Composite și este cel mai recent produs de pardoseală care a intrat pe piață. Acest tip de pardoseală este renumit pentru performanța superioară, durabilitatea și stilul său în comparație cu podeaua tradițională. Pe lângă caracteristicile sale impresionante, pardoseli SPC oferă multe avantaje față de alte tipuri de podele.

  Avantajul principal al podelei SPC este că este extrem de rezistentă. Spre deosebire de alte materiale, care pot fi predispuse la deformare sau decolorare în timp, pardoseala SPC este realizata dintr-o compoziție de pulbere de piatră foarte comprimată care le conferă o rezistență și o longevitate incredibile.

  Acestea sunt, de asemenea, foarte rezistente la daunele cauzate de apă datorită sistemului lor de imbinare foarte avansat, care împiedică scurgerea lichidelor între plăci. În plus, aceste pardoseli SPC nu trebuie să fie ceruite sau tratate pentru a rezista; necesită doar măturare și ștergere regulată pentru ca murdăria și resturile să nu se acumuleze pe suprafață.

  Pardoseala SPC Arbiton Amaron Herringbone Georgetown Oak CA 147

  Pardoseala SPC Arbiton Amaron Herringbone Georgetown Oak CA 147

  Un alt mare avantaj al pardoselilor SPC este că sunt incredibil de ușor de instalat. Deoarece aceste scânduri sunt prevazute cu un sistem de clicc, nu este nevoie de lipici adeziv sau instrumente suplimentare; tot ce trebuie să faceți este click pentru fiecare placă în poziție cu mâinile!

  Dezavantaje pardoseli SPC

  In momentul de fata, singurul lucru ce poate fi considerat un “dezavantaj” este pretul mai piperat pe care-l au pardoseli SPC. Dat fiind ca este un material ce ofera foarte mult, pretul este pe masura, dar adesea este considerat un produs scump. 

  Atentie la provenienta pardoselilor SPC, variantele produse in China nu sunt la fel de calitative precum cele produse in Germania sau Polonia. In tarile europene indeplinindu-se conditii si norme europene mult mai stricte. Daca doriti un produs cu adevarat premium, nu cumparati variantele fabricate in China.

  Pardoseala SPC herringbone The Floor D2935 Alb Mat

  Pardoseala SPC herringbone The Floor D2935 Alb Mat

  Comparația costurilor, SPC vs. LVT

  Atunci când decideți ce tip de material de pardoseală să instalați, este important să luați în considerare costul. Pardoseala LVT și pardoseala SPC oferă ambele beneficii, dar diferă în ceea ce privește costul în comparație unul lângă altul. Intra acum pe Laminat-parchet.ro si compara preturile pentru cele doua variante de produse, cu siguranta il vei gasi pe cel potrivit bugetului tau.

  Parodosalea SPC este in general mai scumpa decat LVT , deoarece este realizata cu un strat de vinil mai gros, rezistent, care ofera durabilitate si confort superioare. În plus, costurile de instalare pentru SPC tind să fie mai mari datorită designului complex și a opțiunilor de montaj. Cu toate acestea, în ciuda costului său inițial mai mare, pardoseala SPC se poate dovedi a fi o soluție mai economică pe termen lung, deoarece necesită mai puțină întreținere decât pardoseala LVT în timp si preia mai bine denivelarile din sapa care in timp isi pot face simtita prezenta intr-un mod negativ.

  Parchet vinil LVT  tinde să fie mai puțin costisitor decât pardoseala SPC datorită construcției sale mai subțiri și modelelor mai simple disponibile, plus maleabilitate ridicata. Costurile de instalare sunt reduse și datorită procesului de asamblare mai ușor asociat cu acest tip de material. Deși pardoseala SPC poate să nu ofere același nivel de confort fonic ca LVT-ul, oferă o opțiune accesibilă pentru zonele care nu se confruntă cu trafic pietonal intens sau care necesită întreținere frecventă.

  Pardoseala SPC Arbiton Woodric Lakewood Oak CW 186

  Pardoseala SPC Arbiton Woodric Lakewood Oak CW 186

  Concluzie pardoseala SPC sau LVT

  În concluzie, atât parchetul LVT, cât și pardoseala SPC au propriile caracteristici și beneficii unice. Pe Laminat-parchet.ro sunt expuse colectii din ambele variante de podele. Sunt potrivite pentru o varietate de spații diferite, dar în funcție de spațiul specific, un tip poate fi mai potrivit decât celălalt.

  De exemplu, în timp ce SPC este cunoscut a fi mai durabil și mai rezistent la apă decât LVT, este, de asemenea, puțin mai greu de instalat. Pe de altă parte, parchet LVT oferă posibilități mai mari de design datorită gamei sale de culori și texturi.

  În cele din urmă, este important să iei în considerare nevoile specifice ale spațiului tău înainte de a alege între aceste două tipuri de pardoseală. Luând în considerare factori precum costul, cerințele de instalare și performanța în diferite medii, puteți lua o decizie informată care se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul

  Cum trebuie asortata mobila cu parchetul?

  Stilul și designul unei camere pot face toată diferența în crearea unui spațiu confortabil și primitor. Potrivirea mobilierului cu parchetul este o parte importantă a acestui proces, deoarece ajută la…
  Care este cea mai potrivita pardoseala

  Care este cea mai potrivita pardoseala?

  Când vine vorba de decorarea casei tale, unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea podelei potrivite. Alegerea celei mai bune podele pentru casa ta poate fi o decizie dificilă,…
  Cum sa aleg cel mai bun covor

  Cum sa aleg cel mai bun covor?

  Cum să aleg cel mai bun covor? Atunci când vine vorba de a alege un covor, există multe aspecte de luat în considerare pentru a ne asigura că alegem cel…
  Ce ar trebui sa stii inainte de a cumpara mocheta

  Ce ar trebui sa stii inainte de a cumpara mocheta

  Dacă intenționezi să cumperi mochetă pentru locuința ta, trebuie să știi că există mai multe aspecte de luat în considerare înainte de a face achiziția. În acest articol, vom analiza…
  Ce este WPC

  Ce este WPC si la ce folosim lemn compozit?

  Wood Plastic Composite (WPC) este un material relativ nou care a câștigat popularitate în ultimii ani. Este un material compozit realizat din plastic reciclat și fibre de lemn, oferind o…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns