Sari la conținut

Folie izolare fonica parchet. Folie autoadeziva pentru LVT

  izolare fonica

  Folie parchet aluminizata

  Variantele standard de folie parchet pe care le recomandam sunt placi polistiren extrudat, precum:

  1. Arbiton Secura Extra Aquastop Smart 3mm
  2. Arbiton Secura Max Aquastop Smart 5mm

   

  In functie de fiecare situatie, optati pentru una din acestea. Retineti ca totul porneste de la sapa. Cu cat este mai dreapta, cu atat puteti pune o folie 3mm sau folie parchet 5mm daca sapa are denivelari ceva mai mari.

  Particularitati folie parchet Arbiton Secura:

  • este de culoare verde. De aici rezulta faptul ca materia prima(XPS-ul sau polistiren extrudat) este primordiala, nu reciclata.
  • este prevazut cu folie aluminiu. Acest strat subtire de aluminiu este de fapt o folie anticondens sau folie bariera de vapori, oprind condensul sa ajunga la parchet.
  • este cu adevarat o folie izolare termica, cat si folie izolare fonica. Absoarbe zgomotul produs la impact, aproximativ 20db si reduce zgomotul pasilor cu aproximativ 10%. Are o rezistenta termica de pana la 0,18 m²K/W in functie de grosime. Verificati fisele tehnice pentru datele exacte.
  • este prevazuta cu banda adeziva si surplus de 5cm folie aluminiu(overlap). In acest caz nu veti mai avea nevoie sa cumparati separat banda aluminiu sau scoci pentru a securiza folia la imbinari
  • este armonica. Pelicula de aluminiu face ca tot pachetul de izolatie sa aiba placile lipite una de cealalta, acestea desfacandu-se mai apoi si acoperind o anumita suprafata ( de exemplu 6 metri patrati)

   

  Nu recomandam folie PEE decat in cazurile in care aveti un buget pe care trebuie sa-l respectati. Aceasta se poate macina in timp si din cauza presiunii pusa de greutate este posibil sa se lase.

  Transportul foliei prin curier rapid este costisitor deoarece calculul greutatii se face volumetric ( ocupa mult spatiu). De aceea recomandam sa achizitionati folia impreuna cu parchetul laminat sau triplustratificat pentru a putea fi pusa pe acelasi palet, economisind astfel o suma importanta.

  Folie speciala pentru situatii speciale

  In situatiile in care se monteaza o greutate foarte mare pe podea( mobila grea, masa biliard, blat granit etc) si avem nevoie de o folie care sa preia aceasta presiune, recomandam sa optati pentru Multiprotec Absolute 3in1. Este o folie ce se poate folosi pentru parchet laminat si parchet triplustratificat si are o densitate de 1950 kg/m².

  Folie izolare fonica speciala pentru parchet laminat,  parchet triplustratificat si parchet pluta

  Multiprotec Acoustic 3in1 este o folie din poliuretan ce are incorporata banda adeziva si pelicula de aluminiu. Doar 2mm grosime si pretabila pentru incalzirea in pardoseala. Izolare fonica a zgomotului produs la impact de 18dB si 26% absorbtie a zgomotului produs de pasi. Reactie la foc Bfl-s1. Verificati fisa tehnica pentru detalii complete, o gasiti in descrierea produslui.

  Folie izolare fonica speciala pentru pardoseala SPC, pardoseala Corepel, parchet Egger Design

  Multiprotec Vinyl Click Acoustic este conceputa pentru pardoseli SPC si alte materiale compozit. Alegerea perfecta daca aveti nevoie de o folie din poliuretan cu aluminiu incorporat, plus band adeziva. Grosime de 2,2mm, izolare fonica a zgomotului produs la impact de 18dB si izolare fonica a zgomotului produs de pasi de aproximativ 86,55dB, conform CEN/TS 16354:2013, EPLF 021029-3

  Folie autoadeziva pentru LVT sau pardoseli PVC/Vinyl

  Multiprotec LVT Fastlay HD este unica in piata, singura folie cu proprietate autoadeziva. Este folosita in special pentru LVT, dar si pentru alte tipuri de podele pe baza de PVC sau Vinyl. Grosime 1,8mm, reactie la foc Bfl-s1, rezistenta termica 0.01[m²K/W], densitate 2430 kg/m² si rezistenta la compresie 500 kPa.

  pareri parchet triplustratificat

  Parchet triplustratificat pareri si intrebari

  Ce este un parchet stratificat? Parchet stratificat este o podea compusa in intregime din lemn. Exista deosebiri intre parchet masiv si parchet stratificat, vom incerca sa le expunem pe scurt.…
  parchet stratificat si lemn stratificat

  Despre parchet stratificat si lemn stratificat

  Cuvantul „parchet” face de obicei referire la conceptul de podea gata de instalat. Placile de parchet stratificat sau laminat, nu mai necesita alte procese, se pot monta direct dupa achizitie.…
  Parchet stratificat incalzire pardoseala

  Parchet stratificat incalzire pardoseala

  In general, parchet stratificat se potriveste cu incalzirea in pardoseala. Rezistenta termica reprezinta cel mai important aspect, mai ales in cazul parchet stratificat unde materialul este lemn natural 100%. In cazul parchet…
  montaj parchet triplustratificat

  Montaj parchet triplustratificat

  Ca parchet stratificat sa aiba o durata de viata cat mai indelungata, sapa peste care se monteza ar trebui sa indeplineasca anumite criterii. Trebuie sa fie o sapa solida si…

  Lasă un răspuns