Sari la conținut

Folie pentru incalzire in pardoseala. Folie speciala pardoseala SPC?

  folie pentru incalzirea in pardoseala

  Cea mai buna folie parchet incalzire in pardoseala

  In momentul de fata, in piata exista o multime de produse ce se recomandat pentru a se monta sub parchet laminat, pardoseala SPC, parchet triplustratificat sau pardoseala Corepel. Acordati atentie mare acestui aspect pentru ca exista cazuri in care sub pardoseala SPC s-a montat folie PEE de 5mm grosime, fapt ce-i total gresit si vom explica si de ce.

  In cazul incalzirii in pardoseala se recomanda intotdeauna o folie speciala cu o rezistenta termica cat mai mica, asta pentru a ne situa de fiecare data sub 0.15m2K/W precum specifica norma europeana EN 12664.

  Va trebui sa adunam rezistenta foliei, plus cea a podelei ce va fi asezata peste pentru a obtine indicele corect. Recomandarea noastra este sa optati pentru folie Multiprotec 1000 de la ARBITON, aceasta-i cea mai performanta. Verificati fisa tehnica pentru a va convinge. Intotdeauna montati folia Multiprotec 1000 cu aluminiu in partea de sus ( aluminiu face contact cu pardoseala ce se va monta peste). 

  Rolul peliculei de aluminiu este acela de a opri vaporii sua condesnul sa ajunga la pardoseala. Cele mai performante folii au incorporata neaparat pelicula de aluminiu si variantele premium sunt produse din poliuretan. Poliuretanul are o clasa de rezistenta la foc mai mare, Bfl-s1 si o rezistenta la compresie de minimum 280 kPa.

  Folia Multiprotec 1000 prezinta OVERLAP, un surplus de folie aluminiu prevazut cu banda adeziva. Acest lucru face mult mai usoara securizarea rolelor de folie una cu cealalta. Multiprotec 3in1 este varianta de top a produsului si constituite toate cele 3 caracteristici: rolul de strat suport, banda adeziva deja inclusa si faptul ca folia din aluminiu este hasurata, facand procesul de taierea a foliei mult mai usor si facilitand astfel un montaj rapid. 

  Folie speciala pentru pardoseala SPC

  Da, trebuie neaparat sa optati pentru o folie compatibila cu pardoseala SPC. Chiar daca este un material foarte rezistent, pardoseala SPC are nevoie de un strat suport care sa preia presiunea pusa de greutate pe pardoseala. O astfel de folie are o rezistenta ridicata la compresie, 400 kPa.

  Daca doriti ca pardoseala SPC sa nu aiba probleme pe viitor, optati pentru o astfel de folie. Recomandarile noastre sunt:

  • Folie Arbiton Secura Vinyl Click. Este o varianta compatibila si cu incalzirea prin pardoseala, avand o rezistenta termica de 0,04 m2K/W si reactie la foc Efl. Nu mai necesita banda adeziva, o are deja incorporata.
  • Folie Arbiton Multiprotec Vinyl Click. Aceasta este una dintre cele mai bune alegeri, raport calitate-performanta. Rezistenta termica de numai 0,009 m2K/W si clasa de reactie la foc Bfl-s1. Necesita banda de aluminiu pentru a o securiza.

   

  Categoric, exista si variante de folii cu rezistenta la compresie mult mai mare, 700 kPa. Acestea se folosesc numai in cazuri speciale. De exemplu atunci cand pe pardoseala SPC se monteaza mobila extrem de grea, un pian sau insule de bucatarii ce includ blat de granit sau quartz.

  pareri parchet triplustratificat

  Parchet triplustratificat pareri si intrebari

  Ce este un parchet stratificat? Parchet stratificat este o podea compusa in intregime din lemn. Exista deosebiri intre parchet masiv si parchet stratificat, vom incerca sa le expunem pe scurt.…
  parchet stratificat si lemn stratificat

  Despre parchet stratificat si lemn stratificat

  Cuvantul „parchet” face de obicei referire la conceptul de podea gata de instalat. Placile de parchet stratificat sau laminat, nu mai necesita alte procese, se pot monta direct dupa achizitie.…
  Parchet stratificat incalzire pardoseala

  Parchet stratificat incalzire pardoseala

  In general, parchet stratificat se potriveste cu incalzirea in pardoseala. Rezistenta termica reprezinta cel mai important aspect, mai ales in cazul parchet stratificat unde materialul este lemn natural 100%. In cazul parchet…
  montaj parchet triplustratificat

  Montaj parchet triplustratificat

  Ca parchet stratificat sa aiba o durata de viata cat mai indelungata, sapa peste care se monteza ar trebui sa indeplineasca anumite criterii. Trebuie sa fie o sapa solida si…

  Lasă un răspuns