Sari la conținut

Montaj covor PVC, ce trebuie sa avem in vedere

  Montaj covor PVC, ce trebuie sa ai in vedere

  Când vine vorba de renovarea casei, un covor PVC poate fi o modalitate ușoară și rentabilă de a îmbunătăți aspectul oricărei încăperi.

  Covoarele din PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea, rezistența la apă și opțiunile de design elegant. Ele sunt o alegere foarte buna si eficienta pentru mulți proprietari. Instalarea acestui tip de pardoseală nu este atât de complicată pe cât ați putea crede și de multe ori poate fi finalizată într-o singură zi.

  Covor PVC Tarkett Premium Soho 1

  Covor PVC Tarkett Premium Soho

  Covor PVC  – Noțiuni de bază

  Montaj covor PVC este relativ simplu, cu instrumentele și cunoștințele potrivite. Primul pas este să vă asigurați că aveți toate sculele si materialele necesare la îndemână, cum ar fi:

  covor PVC
  plinta covor PVC
  – ruleta
  – cutter
  – pahare de măsurare și găleți pentru amestecarea adezivilor
  – etanșant și pistol pentru acesta

  Pregătire montaj covor PVC

  După ce ați terminat de pregătit uneltele necesare, veți dori să vă pregătiți șapa. Să vă asigurați că este curat și nivelat înainte de a pune orice adeziv.

  Aceasta implică curățarea și nivelarea oricăror denivelări sau zone neuniforme de pe suprafața acesteia. În primul rând, măturați sau aspirați orice resturi care ar fi putut fi lăsate în urmă de la pregătirea șapei. Apoi, utilizați o cârpă umedă sau un mop pentru a îndepărta murdăria și praful de pe suprafața acesteia și uniformizați orice denivelări.

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121606 Verde

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121606 Verde

  Dacă este necesar, aplicați un strat subțire de sapa autonivelanta pentru a umple eventualele găuri. Lăsați-o să se usuce complet înainte de a continua instalarea. Odată ce este finalizat, puteți începe instalarea covorului din PVC.

  Începe într-un colț al camerei și mergi în linie dreaptă până ajungi în cealaltă parte a camerei. Asigurați-vă că suprapuneți corect marginile atunci când tăiați rolele pentru o potrivire perfectă.

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121604 Terra

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121604 Terra

  În cele din urmă, aplicați un etanșant sau un adeziv adecvat de-a lungul oricăror margini pentru a asigura un finisaj uniform. În funcție de tipul de covor din PVC utilizat, pot fi necesari și pași suplimentari de finisare, așa că asigurați-vă că verificați instrucțiunile de montaj ale produsului înainte de a începe instalarea!

  Măsurați camera pentru montaj covor PVC

  Măsurarea încăperii este primul pas atunci când instalați un covor PVC. Este important să măsurați cu precizie, deoarece acest lucru vă ajută să vă asigurați că ați cumpărat suficient material pentru lucrare. Pentru a măsura corect, începeți dintr-un colț al camerei și utilizați o ruleta sau o nivelă cu laser pentru a măsura pe fiecare perete. Asigurați-vă că notați toate măsurătorile, astfel încât să aveți o idee exactă despre cât material aveți nevoie.

  Covor PVC Tarkett Evolution Block 2

  Covor PVC Tarkett Evolution Block 2

  Când măsurați, asigurați-vă că țineți cont de orice uși sau alte obstacole din cameră. Acestea vor necesita tăieri și potriviri suplimentare atunci când vine timpul să vă instalați un covor PVC. În plus, asigurați-vă că includeți, de asemenea, câțiva centimetri în plus pe fiecare parte a măsurătorilor  pentru a permite așezarea naturală și expansiunea materialelor în timp.

  Covor PVC Tarkett Evolution Chevron 6

  Covor PVC Tarkett Evolution Chevron 6

  Așezați stratul de adeziv special pentru covorul PVC

  Odată ce șapa este pregătită, este timpul să intindeți adezivul. Intindeți un strat uniform de adeziv pe toată suprafața care va fi acoperită cu covor PVC. Utilizați o mistrie cu crestături pentru a vă asigura că obțineți o acoperire bună, fără pungi de aer. Este posibil să fie nevoie să utilizați mai multe straturi de adeziv pentru suprafețe mai mari, astfel încât să nu ajungeți mai târziu cu goluri între bucățile de pardoseală. După aplicarea adezivului, așezați covorul din PVC bucată cu bucată, apăsând ferm în poziție și asigurându-vă că fiecare piesă se potrivește perfect, fără goluri sau suprapuneri.

  Covor PVC Tarkett Evolution Wagner 2 2

  Covor PVC Tarkett Evolution Wagner 2

  Tăiați și instalați covorul PVC

  Odată ce aveți toate materialele necesare, este timpul să începeți să tăiați și să instalați un covor PVC. Când tăiați covorul din PVC, utilizați un cutter și o linie sau rigla.

  Începeți prin a măsura spațiul în care intenționați să instalați podeaua și marcați locul unde trebuie să tăiați de-a lungul marginilor tuturor pereților sau pieselor de mobilier. Odată ce toate tăieturile sunt făcute, este timpul să începeți instalarea.

  Începeți de la un colț al camerei și așezați încet fiecare bucată de covor PVC până când întreaga zonă este acoperită. Pentru o fixare mai sigură, adăugați adeziv de-a lungul oricăror margini dintre bucățile de PVC înainte de a le apăsa ferm.

  Covor PVC trafic intens Tarkett Force Gres 3

  Covor PVC trafic intens Tarkett Force Gres 3

  Asigurați-vă că nu există goluri între piese, deoarece acestea pot afecta rezistenta în în timp. Terminați prin tăierea oricărui material în exces cu un cutter înainte de a vă bucura de covorul PVC nou instalat!

  Sigilați imbinarile și golurile

  Odată ce aveți covorul PVC la locul său , următorul pas este să sigilați marginile și golurile. Acest lucru va asigura că nici apă și nici umezeala nu poate pătrunde sub covor și i-l va face să se deformeze sau să se umfle. Pentru a începe, utilizați un pistol pentru a umple orice goluri vizibile dintre plăci cu un silicon de calitate superioară.

  Asigurați-vă că toate imbinarile sunt umplute complet și apăsați ferm pe fiecare parte a marginilor pentru a asigura o acoperire completă. Odată ce ați sigilat toate golurile, utilizați un etanșant acrilic pentru a acoperi întreaga suprafață. Acest lucru nu numai că vă va proteja covorul PVC de daunele cauzate de apă, dar îi va oferi și o durabilitate suplimentară și il va face mai ușor de curățat în viitor.

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121602 Bej

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121602 Bej

  Curățați rezidurile

  Odată ce toate rolele de covor PVC sunt pe pozitii, este timpul să curățați orice reziduu care ar fi putut fi lăsat în urmă. În primul rând, utilizați un aspirator sau o mătură pentru a îndepărta orice murdărie și resturi care s-au acumulat pe suprafața covorului PVC. Apoi, amestecați apă caldă cu săpun ușor și utilizați o cârpă umedă sau o perie cu peri moi pentru a șterge, acordând o atenție deosebită imbinarilor și marginilor.

  Clătiți bine toate zonele cu apă curată și uscați-le cu un prosop curat înainte de a trece la pasul următor. În cele din urmă, verificați dacă există exces de adeziv care ar fi putut sa apară în timpul instalării. Dacă există reziduuri mai rezistente, utilizați pur și simplu un cuțit de chit sau o racletă pentru a-l răzui înainte de a șterge încă o dată cu apă cu săpun.

  Finisarea covorului PVC

  Odată ce adezivul este uscat, este timpul să finisați covorul PVC. Începeți prin a tăia orice exces de pe margini și colțuri cu un cutter. Asigurați-vă că toate tăieturile sunt curate și precise.

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121605 Albastru 2

  Covor PVC medical Tarkett Smart 121605 Albastru 

  Odată ce tot excesul a fost tăiat, puteți începe să așezați plintele. Acest lucru vă va ajuta să oferiți podelei un aspect finit și să asigurați o etanșare mai bună între fiecare bucată de Covor din PVC. În cele din urmă, asigurați-vă că etanșați orice margine sau goluri în jurul perimetrului camerei care ar putea permite infiltrarea apei sau a umidității. Acest lucru vă va ajuta să păstrați noua podea din PVC să arate cât mai bine pentru mulți ani de acum înainte!

  Concluzie

  Covoarele din PVC sunt o alegere populară datorită aspectului estetic pe care îl pot crea, a durabilității și a ușurinței de instalare. Înainte de instalarea unui covor PVC, trebuie să se asigure că suprafața este curată și nivelată, astfel încât să se asigure o lipire adecvată.

  În plus, trebuie să se acorde o atenție deosebită lipirii întregii suprafețe, ceea ce poate fi necesar pentru suprafețele mari. Acest proces implică îndepărtarea stratului anterior de pardoseală, pregătirea sapei și aplicarea unor straturi de amorsă și grund.


  Înainte de instalare, un covor PVC trebuie depozitat timp de până la 48 de ore pentru a se aclimatiza.

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid

  De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid?

  Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață pentru decorațiuni interioare, alegerea produsului potrivit poate fi o provocare. Unul dintre produsele care a captat atenția oamenilor este panoul decorativ…
  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

  Construcția unei terase este o investiție excelentă de care va beneficia întreaga familie. Veți putea să vă bucurați de propriul colț de umbră din curte, beți in tihna o cafea…
  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

  Pentru baie sau bucătărie, adică pentru zone cu umezeală ridicată, tipul ideal de pardoseală LVT este cel care se montează prin lipire cu adeziv. Aceasta, pentru că oferă o etanșeitate…
  Montaj covor PVC, ce trebuie sa ai in vedere

  Montaj covor PVC, ce trebuie sa avem in vedere

  Când vine vorba de renovarea casei, un covor PVC poate fi o modalitate ușoară și rentabilă de a îmbunătăți aspectul oricărei încăperi. Covoarele din PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea, rezistența…
  Curatare si intretinere parchet laminat

  Curatare si intretinere parchet laminat

  Daca ati investit intr-un parchet laminat nou, cu siguranta doriti sa il pastrati in stare buna pentru cat mai mult timp posibil. Acest ghid de intretinere a parchetului laminat va…
  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns