Montaj parchet pe linoleum

  Ieri seara am ramas pana tarziu cu un client care dorea un parchet de 12mm insa nu reusea deloc sa se decida la nuanta, avnd peste 100 de modele in stoc decizia este chiar grea!
  Dupa alegerea parchetului am discutat despre accesorii, acesta mi-a spus ca nu are nevoie de folie, in prima faza am crezut ca o achizitionase din alta parte si nu am insistat asupra acestui aspect, insa spre final ma intreaba daca parchetul se lipeste de linoleum sau se pune direct!!!
  Stimati clienti, parchetul laminat sau parchetul din lemn masiv si chiar cel stratificat nu se monteaza sub nici un fel pe linoleum!
  Aceste podele laminate sunt flotante, adica lucreaza in permanenta, montate pe linoleum acestea nu mai lucreaza corespunzator.
  Apoi sub linoleum veti gasi mereu umezeala si chiar mucegai, vorbim aici de tipuri de linoleum ieftin sau cel de pe vremea lui Ceausescu, astfel ca degeaba ati facut o investitie intr-un parchet daca nu-l montati corespunzator. 
  Astfel va recomandam sa montati podele laminate direct pe folie din polistiren extrudat care are rolul de izolare, anti condens dar si anti mucegai, numai asa parchetul dvs. va rezista in timp fara nici un fel de problema acesta folie ii permite acestuia sa lucreze fara nici un fel de problema. Exista si linoleum premium dar nu despre acela este vb. aici!
  Ca sa ma explic mai exact legat de podele flotante si ce insemana ca lucreaza va supn ca la diferente de temperatura acesta se dilata sau se contracta, daca puneti o mobila grea peste  aceste podele ele se vor deplasa in sens opus pentru a prelua greutatea fara sa faca “burta”, aceste miscari sunt de ordinul milimetrilor, insesizabile cu ochiul liber, insa ele permit podelei sa-si pastreze un aspect placut.
  In concluzie trebuie sa retinem ca inafara de piatra sau gresie orice alt material care-l punem pe podea are nevoie de o micare in plan. Inclusiv mocheta se misca pe durata ei de  folosinta, repet, miscarile sunt foarte mici. Daca este sa ma intrebati pe mine, nici la mocheta nu recomand montajul pe linoleum, spun asta pentru a patit-o la mine acasa unde  dupa vreo doi ani de la renovare in camrea mica mirosea primavara a mucegai, am cautat fiecare colt, cand surpiza a venit de sub mocheta si mai exact de sub linoleum, atunci am realizat cata dreptate avea meseriasul cand imi spunea sa o montez pe folie polistiren…
  Daca sunteti adeptul lucrurilor bine facute nu ezitati sa le faceti din prima bine, daca bugetul nu va permite mai bine asteptati pana ce aveti suma necesara, asta si datorita faptului ca suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine si de prosta calitate despre care constatam in timp ca le-am luat degeaba!

  Lasă un răspuns