Sari la conținut

Montaj parchet triplustratificat

    montaj parchet triplustratificat

    Ca parchet stratificat sa aiba o durata de viata cat mai indelungata, sapa peste care se monteza ar trebui sa indeplineasca anumite criterii. Trebuie sa fie o sapa solida si stabila, sa fie nivelata ( cu abateri mai mici de 3mm pe o suprafata de 1 metru), sa fie aspirata si mai ales uscata. In cazul in care masurati incaparea inainte de a incepe montaj parchet triplustratificat si calculati numarul de placi aproximativ ce va fi necesar, veti limita marja de pierderi.

    Este important ca in momentul montaj parchet stratificat, sa fi terminat cu zugraveala peretilor sau tavanelor. Lucrul cu peretii ori tavane constituie un mediu umed, iar umiditatea realativa a aerului trebuie sa se incadreze intre 45-60% si temperatura sa se pastreze intre 18-24 grade celsius. Umiditatea efectiva a unei placi de parchet triplustratificat permite un nivel de 5-9%.

    Nu uitati de aclimatizare parchet triplustratificat. Lasati cutiile de parchet 48 ore in camera in care se vor monta.

    4 pasi montaj parchet triplustratificat si ce instrumente ne trebuie

    Uneltele de care avem nevoie pentru montaj parchet triplustratificat sunt:

    • Ciocan cu cap de cauciuc
    • Bara de tragere
    • Lipici sau folie daca montaj parchetul flotant
    • Fierastrau electric sau manual
    • Pene distantiere
    • Creion
    • Ruleta

    Pasul 1 montaj parchet stratificat

    Aseaza placile pe lungimea camerei, de preferat ca acestea sa fie asezate perpendicular cu sursa de lumina. In acest fel, imbinarile dintre placi in cazul celor ce prezinta 2V sau 4V-groove ( sanfern) vor fi mai putin vizibile. 

    Prima placa se aseaza langa perete, iar folosind o pana sau un distantier cream rostul de dilatare. Rostul de dilatare trebuie sa aiba 10 sau maximum 15mm. Este un pas esential pentru a permite parchet stratificat sa se dilate si sa se contracte dupa ce este instalat. Lucru ce provine in urma faptului ca-i compus dintr-un lemn natural care se comporta astfel.

    Continuam cu imbinarea placilor pe capatul scurt, una dupa cealalata. Cand vom ajunge la ultima placa de pe rand, aceasta nu se va potrivi exact si necesita debitare. Intoarceti placa si asezati-o la nivel cu peretele, apoi folositi un creion pentru a marca si mai apoi puteti debita placa. Nu uitati sa aveti in vedere si dimensiunea rostului de dilatare.

    Taierea se face cu un fierastrau de mana sau electric. Grija la taierea pe lungime a placilor, este putin mai dificila si necesara atunci cand peretii nu sunt drepti dintr-un capat in altul.

    Pasul 2 montaj parchet triplustratificat

    In situatia in care am optat pentru lipirea parchetului dupa ce toti pasii de la punctul 1 au fost facuti, demontam toate placile. Incepem sa utilizam adezivul special pentru lipit parchet triplustratificat sub fiecare placa si continuam aceeasi procedura ca in prima faza pana la capatul peretelui. Placile se vor imbina una cu cealalta prin sistemul click si cu ajutorul unui ciocan cu cap de cauciuc. La ultima placa din rand vom avea nevoie de bara de tragere pentru a o uni pe aceasta cu penultima. Este important ca placile sa fie montate in linie dreapta, fara abateri, altfel riscam sa stricam toata procedura si s-o luam de la capat.

    Pasul 3 montaj parchet

    Al doilea rand se va porni cu restul de placa parchet stratificat scurtat din primul rand. Ca si in cazul primului rand, pastrati rostul de dilatare. Pentru a securiza cat mai imbinarea dintre placi, pastrati un decalaj de 30-40 cm. Pasii descrisi se repeta pana la ultimul rand.

    Pasul 4 si ultimul

    O placa intreaga nu poate fi asezata intotdeauna pe ultimul rand, asta din cauza latimii care poate fi mai mica decat cea a placii de parchet stratificat. Prin urmare, este necesar sa ingustam placa prin taiere. Intoarceti placa invers si marcati cu un creion nivelul la care trebuie taiata. Atentie, nu uitati de rostul de dilatare! Asezati si placa de pe ultimul rand cu ajutorul unei bare de tragere si a ciocanului. 

    Penele sau distantierii ce creaza rosturile de dilatare trebuie sa ramane asa timp de cateva ore. Apoi se poate incepe instalarea plintelor.

    Cum se instaleaza parchet triplustratificat

    Daca pasii s-au urmarit exact in ordinea prezentarii lor, atunci te vei bucura de un parchet triplustratificat bine montat, exact ca-n imaginea de mai sus. In cazul in care intampini dificultati, te putem ajuta si prin recomandarea unui video. Scrie-ne pe chat sau contacteaza-ne, ai toate detaliile pe laminat-parchet.ro

    De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid

    De ce să alegi Panou decorativ 3D din polimer rigid?

    Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață pentru decorațiuni interioare, alegerea produsului potrivit poate fi o provocare. Unul dintre produsele care a captat atenția oamenilor este panoul decorativ…
    Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

    Idei pardoseala terasa. Solutii pardoseala exterior

    Construcția unei terase este o investiție excelentă de care va beneficia întreaga familie. Veți putea să vă bucurați de propriul colț de umbră din curte, beți in tihna o cafea…
    Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

    Parchet LVT pareri. Pardoseala LVT pret

    Pentru baie sau bucătărie, adică pentru zone cu umezeală ridicată, tipul ideal de pardoseală LVT este cel care se montează prin lipire cu adeziv. Aceasta, pentru că oferă o etanșeitate…
    Montaj covor PVC, ce trebuie sa ai in vedere

    Montaj covor PVC, ce trebuie sa avem in vedere

    Când vine vorba de renovarea casei, un covor PVC poate fi o modalitate ușoară și rentabilă de a îmbunătăți aspectul oricărei încăperi. Covoarele din PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea, rezistența…
    Curatare si intretinere parchet laminat

    Curatare si intretinere parchet laminat

    Daca ati investit intr-un parchet laminat nou, cu siguranta doriti sa il pastrati in stare buna pentru cat mai mult timp posibil. Acest ghid de intretinere a parchetului laminat va…
    Acest articol a fost de ajutor??
    DaNu

    Lasă un răspuns