Sari la conținut

Parchet Laminat Incalzire Pardoseala Pareri Pro si Contra

  Parchet Laminat Incalzire Pardoseala Pareri Pro si Contra.

  Parchet Laminat Incalzire Pardoseala poate cea mai buna solutie?! Principala diferență între diferitele materiale de pardoseală și gradul de adecvare a acestora pentru utilizare cu sistemul de incalzire in pardoseala este conductivitatea termică a materialului, ceea ce înseamnă cât de rapid și eficient încălzește transferurul generat pe suprafața podelei.

  Cea mai bună pardoseală pentru încălzirea în pardoseală este podeaua cu o bună conductivitate, deoarece se încălzește mai repede, oferă mai multă căldură și este mai eficientă pentru a funcționa. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că materialele mai puțin conductive nu pot fi utilizate cu sistemele de încălzire prin pardoseală.

  Acum sa diferentiem si tipurile de incazire prin pardoseala fiind un aspect foarte important in toata ecuatia:

  • incalzire pardoseala pe baza de apa
  • incalzire pardoseala pe curent electric cu fir tras prin sapa
  • incalzire pardoseala pe curent pe baza de microfilm
  • incalzire pardoseala pe curent prin plinta

  Ultimele doua sunt steme relativ noi pentru care producătorii de parchet încă nu au făcut teste de rezistenta.

  Cel mai bun tip de pardoseală pentru încălzire prin pardoseală este gresia și piatra. Cu toate acestea, se poate găsi un sistem de încălzire radiant compatibil pentru aproape fiecare podea. Pardoselile adecvate includ:

  Gresie, pardoseli din piatră și lustruită
  Podele din lemn
  Parchet laminat
  Podele din vinil
  Mocheta si Covoare
  Pardoseli din cauciuc.

  Indiferent dacă renovați sau alegeți podele pentru o construcție nouă, vă prezentăm în acest articol ce trebuie să știți despre diferitele podele pentru încălzirea în pardoseală.

  TIPURI DE PODEA
  Încălzirea prin pardoseală poate fi utilizată sub orice podea.

  Ceramica, piatră și polizat
  Cel mai bun tip de pardoseală de folosit cu încălzire prin pardoseală este gresia și piatra. Gresia și piatra au o conductivitate termică ridicată, ceea ce înseamnă că, căldura dintr-o conductă de încălzire prin pardoseală sau o sârmă se transferă rapid pe suprafața podelei. Gresia și piatra păstrează de asemenea căldura, făcând sistemul eficient. Datorită proprietăților termice excelente, gresia și piatra sunt ideale pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală în zone cu pierderi mari de căldură, cum ar fi conservatoarele. Acestea pot fi încălzite până la 29 ° C sau mai mult, oferind o putere de căldură ridicată de până la 200W / m².

  Grosimea gresiei și a pietrei are un impact redus asupra căldurii, dar crește timpul de încălzire și se lipsește puțin până la o grosime maximă de 20 mm atunci când căutați un sistem foarte receptiv.

  Gresia și podelele din piatră sunt foarte conductive, făcându-le cele mai bune pardoseli pentru a fi utilizate cu încălzire prin pardoseală.

  Ceramica si piatra
  Cel mai bun material pentru podea pentru încălzire prin pardoseală
  Proprietăți excelente de transfer termic și profil subțire
  Ușor de păstrat curat.

  Gresie
  Foarte conductiv, care permite o încălzire rapidă
  Potrivit pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală electrică și cu apă

  Ardezie și piatră de piatră
  Firește foarte conductiv și excelent cu încălzire prin pardoseală
  Suprafață de podea foarte rezistentă, ideală pentru zonele cu picior mare

  Marmură
  Conductivitate termică bună, dar o încălzire mai lentă
  Sfaturi pentru instalare: încălzire prin pardoseală cu piatră
  Trebuie să folosiți un adeziv flexibil pentru plăci de calitate cu 2 părți atunci când instalați încălzirea în pardoseală cu plăci.
  Când instalați pe un substrat beton, utilizați întotdeauna izolație.

  PARCHET DIN LEMN
  Diferitele tipuri de pardoseli din lemn au proprietăți termice diferite, astfel că există diferențe în ceea ce privește adecvarea lor pentru utilizarea cu un sistem de încălzire prin pardoseală. Cu cât sunt mai dense și mai subțiri plăcile de pardoseală, cu atât mai bine ele conduc căldură și de obicei sunt mai potrivite pentru încălzirea prin pardoseală.

  Cheresteaua din lemn este cel mai bun tip de parchet din lemn pentru a fi utilizat cu un sistem de încălzire prin pardoseală, deoarece funcționează bine cu modificările temperaturii pardoselii. Se pot folosi și alte pardoseli din lemn, dar cu o consistenta mai mică și mai densă a lemnului, trebuie să se acorde atenție grosimii plăcilor de pardoseală, astfel încât plăcile de pardoseală să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura. Ca regulă generală pentru podele din lemn, temperatura suprafeței pardoselii nu trebuie să depășească 27 ° C.

  Încălzirea podelei modifică conținutul de umezeala al lemnului, deci trebuie să alegeți podele din lemn care se pot adapta la schimbările de temperatura a pardoselii fără a schimba aspectul podelei. Lemnul uscat tinde să funcționeze cel mai bine cu încălzirea prin pardoseală, dar întotdeauna verificați producătorul de pardoseală cu privire la compatibilitate.

  Cherestea din lemn
  Cele mai bune pardoseli din lemn pentru a fi utilizate cu încălzire prin pardoseală. Funcționează bine cu schimbarea temperaturii podelei  și se adaptează la conținutul de umiditate aflat in schimbare

  Lemn tare solid
  Predispus la schimbările de umiditate și temperatură care ar putea duce la decolorare și încovoiere. Trebuie să aveți grijă atunci când luați în considerare utilizarea cu încălzire prin pardoseală pentru a asigura compatibilitatea și o cantitate suficientă de căldură – verificați întotdeauna împreună cu producătorul despre adecvarea pentru utilizare cu încălzire prin pardoseală

  Parchet
  Alcatuit din ramasite ale lemnului, modelele de parchet se potrivesc pentru încălzire prin pardoseală

  Bambus
  Similar lemnului deoarece acesta este un bun conductor de căldură, este foarte potrivit pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală

  Sfaturi pentru instalare
  Lemnul este un material natural care este afectat de umiditatea mediului din jurul materialului. De aceea este important să asigurați umiditatea corectă a pardoselilor din lemn în timpul instalării și ciclul corect de încălzire atunci când instalați sistemul.

  Cheresteaua poate fi așezată direct pe încălzirea în pardoseală cu sistem de pardoseală plutitoare sau cu sistem de lipire / îmbinare. Plăcile cu grosimea mai mică de 20 mm trebuie să fie sprijinite și fixate pentru a oferi suport structural adecvat. În cazul montării plăcilor peste șapă, se recomandă utilizarea unor substraturi subțiri.

  PARCHET LAMINAT
  Această podea oferă un finisaj de pardoseală tip lemn și rezistență la zgârieturi, lovituri, trafic, iar unele modele chiar si la apa. Este ușor de stabilit și o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor. Este potrivit pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală, dar este recomandat să verificați fisa tehnica inainte.

  Montaj Parchet Laminat Incalzire Pardoseala

  Podele din vinil
  Podelele din vinil pot fi folosite în condiții de siguranță cu încălzire prin pardoseală. Vinilul se încălzește și se răcește repede. Podelele din vinil sunt supuse unei restricții de temperatură, de obicei 27 ° C, limitând puterea termică, astfel încât acestea nu sunt recomandate în zone cu pierderi mari de căldură.

  Podele din Cauciuc

  Cauciucul poate fi folosit cu încălzire prin pardoseală. Pardoselile din cauciuc solid sunt, de obicei, foarte conductive, făcându-le să se încălzească rapid și să asigure un transfer mare de căldură. Consultați întotdeauna producătorul pentru a vă asigura că este adecvată pentru încălzire prin pardoseală.

  Covor si carpete

  Covorul este potrivit pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală, cu condiția ca materialul covorului sau podelei să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura. Încărcarea totală a tuturor materialelor, inclusiv a oricăror substraturi și suprapuneri, nu trebuie să depășească 0.15 m2K/W pentru ca sistemul să asigure o cantitate suficientă de căldură.

  Alegerea pardoselii afectează puterea maximă de căldură a sistemului deoarece anumite pardoseli au o limitare de temperatură superioară, limitând puterea maximă de căldură. Producția de căldură a unui sistem depinde de suprafața totală încălzită a podelei și de temperaturile aerului și ale podelei. Producția de căldură este influențată de schimbarea oricărora dintre acești trei factori. Este, de obicei, cel mai ușor să schimbați podeaua, deoarece dimensiunea camerei și temperatura aerului de confort sunt deja stabilite.

  Este important să vă asigurați că ieșirea căldurii din la podea este mai mare decât valoarea pierderilor de căldură din cameră. O diferență de două grade în temperatura podelei face o mare diferență în producția de căldură. Deci, dacă pardoseala aleasă poate fi încălzită numai la 27 ° C, iar acest lucru nu vă dă puterea de căldură de care aveți nevoie, puteți inlocui podeaua actuala cu o  podea care poate fi încălzită la 29 ° C pentru a obține mai multă putere termică. În plus, puteți lua în considerare adăugarea de încălzire suplimentară pentru a vă asigura că sistemul dvs. de încălzire vă satisface așteptările.

  Parchet Laminat Incalzire Pardoseala Papreri Pro

  Au aparut modele de parchet laminat care au specificatie tehnica in care se aproba ca sunt potrivite pentru incalzire in pardoseala.
  Avem astazi pe piata de la producatorul de parchet laminat Kronoswiss Elvetia parchet cu rezistenta termica: R=0,059 [(m2K)/W] asta inseamna ca deja transferul termic nu mai este o problema cand vine vorba de parchet laminat montat in zone cu incalzire in pardoseala.

  Mai mult de atat parchetul laminat este o podea special conceputa pentru dilatare si contractare in functie de temperatura, are din montaj rosturi special lasate pentru aceste dilatari astfel ca incalzirea in pardoseala nu afecteaza parchetul, ba mai degraba poate afecta podele cu piatra sau gresie montate fara rosturi, tip gresie rectificata unde spatiile de dilatare nu exista.

  Parchetul laminat, mai nou, pe modelele de clasa superioara unde majoritatea sunt adecvate pentru incalzirea in pardoseala sunt antistatice,adica nu mai atrag praful, ceea ce inseamna ca rezolva una dintre marile probleme ale incazirii in pardoseala si anume ca ridica praful de pe podea atunci cand este pornita!

  Un alt argument pro pentru parchetul laminat este faptul ca acesta se poate demonta foarte usor in cazul unei avarii in sapa la incalzirea in pardoseala, iar dupa remediere se poate monta la loc fara mari probleme, lucru greu de facut in cazul gresiei, marmurei, granitului etc.

  Parchet Laminat Incalzire Pardoseala Pareri Contra

  Am vazut pana acum, in mare, de ce parchetul laminat nu este prima optiune pentru incalzirea in pardoseala, dar lucrurile au evoluat foarte mult in ultima perioada si parerea specialistilor incepe sa fie un pic diferita fata de anii trecuti cand intr-adevar producatorii de parchet laminat nu aveau solutii bune pentru incalzirea in pardoseala.

  Articole Recomandate:

  Cum sa alegem plinta pentru parchet laminat corect?

  Gresie sau parchet laminat in bucatarie?

  Parchet laminat 12 mm clasa 33, cost, calitate și producători

  Parchet Laminat Clase de Trafic pe Intelesul Tuturor

  Cum alegem cel mai bun parchet laminat și unde se găsește de cumpărat?

  Ce cantitate de parchet laminat trebuie sa cumperi pentru proiectul tău?

  Top 5 Cele mai bune Marci de Parchet Laminat

  50 de Poze si Idei de Montare Parchet pe Perete

  Acest articol a fost de ajutor??
  DaNu

  Lasă un răspuns