Parchet Laminat, Mediu și Ecologie

  Parchet Laminat, Mediu și Ecologie. Esti ecologist/a? Trebuie sa citesti asta inainte sa decizi ce pui pe podea! Parchetul laminat fabricat in Europa este  o podea cu un profil ecologic bun pentru ca indeplineste toate normle europene! Nu la fel putem sa spunem de spre modele de parchet laminat fabricate in alte zone unde poate masurile de mediu si ecologie nu sunt asa de stricte.

  Parchetul este fabricat din lemn în cea mai mare parte. Lemnul este o materie primă durabilă și regenerabilă a planetei noastre, făcând podele laminate un produs care este ușor de utilizat și chiar reciclabil. Și asta nu e tot. Parchetul laminat are o suprafață sigură, sigilată, care asigură că praful și murdăria nu pot penetra pur și simplu. De aceea, ele sunt complet igienice, ușor de întreținut și deosebit de bune pentru persoanele care suferă de alergii sau nu doresc sa aiba pe jos suprafete care retin praful, precum mocheta.

  Produs ecologic
  Laminatul este un produs ecologic fără adăugarea de pesticide, compuși organici de clor sau metale grele periculoase. Datorită tehnicilor avansate de producție, parchetul laminat are impact pozitiv asupra mediului precum al produselor din lemn. Dar laminatul oferă si mai mult, deoarece este un material subțire fabricat din restul materialelor din pădure și deșeurile de lemn din industria fabricilor de cherestea pot fi utilizate pentru fabricarea plăcilor din fibre de lemn, ceea ce reduce și mai mult impactul asupra mediului.

  Originea durabilă a materialelor lemnoase brute utilizate este verificată de sigiliile recunoscute de omologare, care garantează, de asemenea, că – pentru protecția sănătății umane și a mediului – toate componentele produsului respectă Regulamentul strict al Uniunii Europene privind substanțele chimice (REACH).

  Protejarea viitorului – respectarea naturii.
  Podelele laminate sunt în mare parte fabricate din fibre de lemn și, de asemenea, pastă de lemn, cu alte cuvinte carton dur. Deoarece lemnul este o resursă durabilă și regenerabilă, parchetul laminat este, în orice caz, un produs ecologic cu impact redus.

  Parchet Laminat Mediu și Ecologie

  Parchet Laminat Mediu și Ecologie

  Producția monitorizată
  Pardoselile laminate sunt fabricate în instalații de producție moderne supuse emisiilor și standardelor de mediu și, în multe cazuri, au propriile lor cicluri de energie și de încălzire. Ca urmare, parchetul laminat are impactul pozitiv asupra mediului precum si al materialelor din lemn.

  Abordarea de mediu
  Lemnul folosit pentru a realiza podele laminate provine în principal din pădurile gestionate pe plan intern și durabil. Aceasta înseamnă că nu există daune asupra mediului cauzate de importul de cherestea din întreaga lume. Procesul de producție utilizează nu numai bușteni, ci și deșeuri lemnoase din industria fabricilor de cherestea, astfel încât, într-o oarecare măsură, pardoselile laminate sunt deja produse reciclate.

  Cum rămâne cu formaldehida?
  Formaldehida se găsește în mod natural în lemn și se găsește și în rășina melaminică, astfel încât pardoselile laminate, ca orice alt produs din lemn masiv, or să conțină formaldehidă. Dar nu există nici un risc pentru sănătate, deoarece formaldehida din rășina melaminică este permanent blocată în structura rășinii în timpul întăririi, astfel încât nu poate fi eliberată în aer.

  Aceleași valori ca și cele măsurate din lemn în stare naturală
  Numeroasele măsurări documentate ale parchetului laminat au dat valori de emisie care corespund limitei emisiilor de formaldehidă pentru lemnul în stare naturală, care sunt cu mult sub limitele definite legal. Cu alte cuvinte, pardoselile laminate nu poluează aerul din interiorul unei clădiri cu substanțe mirositoare sau dăunătoare mai mult decât lemnul obișnuit.

  EPD-urile atestă o evaluare excelentă a ciclului de viață
  Una dintre caracteristicile impresionante ale pardoselilor laminate este evaluarea excelentă a ciclului de viață cu valori extrem de pozitive pentru consumul de energie primară și potențialul de încălzire globală. De asemenea, excelează atunci când este vorba de evaluarea calității aerului în clădiri. Dovada acestui fapt poate fi observată în EPD-urile bazate pe dovezi (Declarații de produs pentru mediu). EPD-urile oferă un argument puternic în favoarea podelelor laminate pentru oricine dorește să aleagă o podea cu impact zero asupra mediului și durabilitate în timp, fie pentru uz privat sau public / comercial.

  Deja în 2009, EPLF a fost unul dintre primele grupuri din industria de podele, care a determinat elaborarea unor declarații speciale privind produsele ecologice (EPD) și, prin urmare, a pregătit calea către o mai mare transparență și siguranță a produselor. Și, de asemenea, arhitecții și designerii deja valorifică calitatea mediului înconjurător. Produsele de design interior, care au un impact pozitiv asupra mediului și care pot demonstra acest lucru în EPD specifice, sunt acum din ce în ce mai utilizate în sectorul construcțiilor comerciale.

  Ușor de reciclat
  Parchetul Laminat este ușor de reciclat și de eliminat. Laminatul este un deșeu rezidual complet inofensiv, care nu va dăuna nici oamenilor, nici mediului. Nu este nevoie să eliminați vechile podele ca deșeuri speciale. De fapt, laminatul poate fi reciclat sau descompus pentru a fi folosit ca mediu de creștere în agricultură.

  Nu există poluare ecologică
  Datorită faptului că este pur și simplu clicat împreună folosind un sistem inteligent, parchetul laminat este ușor de preluat din nou. De asemenea, este la fel de simplu de eliminat. Plăcile individuale și rămășițele din podea pot fi aruncate împreună cu deșeurile menajere obișnuite. Volumele mai mari, cum ar fi etaje întregi, ar trebui să fie transportate către o instalație reziduală de deșeuri sau reciclare.

  Nu există deșeuri speciale
  Laminatul este un deșeu voluminos și poate fi utilizat pentru reciclarea materialului sau termic. Deoarece pardoselile laminate utilizate nu sunt clasificate ca deșeuri speciale, nu există o eliminare costisitoare implicată. Dimpotrivă, în teorie, puteți chiar să ardeți podele laminate, deoarece acestea sunt în mare parte fabricate din lemn și nu contin substanțe nocive. Cu toate acestea, respectați întotdeauna reglementările care se aplică în zona dvs. locală.

  Nu aruncați, reciclați!
  Există acum noi procese care permit ca placa laminată să fie parțial reciclată. Odată descompuse în rumegus, cea mai mare parte a materialului poate fi returnată procesului de producție, astfel se pot obtine reduceri de pret imense la valoarea finala a produselor. Rumegusul poate fi folosit ca mediu de creștere în agricultură și grădinărit.

  Laminat-parchet.ro comercializeaza numai parchet laminat fabricat in Europa cu toate certificatele de mediu si ecologie valabile!

  Articole Recomandate:

  Cum sa alegem plinta pentru parchet laminat corect?

  Gresie sau parchet laminat in bucatarie?

  Parchet laminat 12 mm clasa 33, cost, calitate și producători

  Parchet Laminat Clase de Trafic pe Intelesul Tuturor

  Cum alegem cel mai bun parchet laminat și unde se găsește de cumpărat?

  Ce cantitate de parchet laminat trebuie sa cumperi pentru proiectul tău?

  Top 5 Cele mai bune Marci de Parchet Laminat

  Parchet Laminat Incalzire Pardoseala Pareri Pro si Contra

  50 de Poze si Idei de Montare Parchet pe Perete

  Lasă un răspuns