Pentru baie sau bucătărie, adică pentru zone cu umezeală ridicată, tipul ideal de pardoseală LVT este cel care se montează prin lipire cu adeziv. Aceasta, pentru că oferă o etanșeitate excelentă, stabilitate maximă (nu se deformează la schimbările bruște de temperatură) și are o rezistență foarte bună în timp.
Pentru living, dormitor, holuri, poți opta pentru pardoseala LVT cu montaj flotant, similar cu parchetul laminat sau pardoseala SPC. În cazul încăperilor care au încălzire prin pardoseală, criteriile de alegere a pardoselii LVT sunt similare cu cele de care trebuie să ții cont atunci când alegi un tip de parchet laminat, parchet triplustratificat ori pardoseli SPC potrivite pentru încălzirea prin pardoseala.
Un alt aspect important îl reprezintă luminozitatea camerelor în care este montant. Astfel, în camerele intens luminate natural, cu ferestre foarte mari, recomandarea Laminat-parchet.ro este alegerea unei pardoseli LVT de culoare deschisă sau cu un strat protector mai gros ori foarte rezistent la radiații UV. Motivul este că, în ciuda modului de fabricație și a stratului protector cu filtre UV, culorile intense și vii pot fi afectate de expunerea îndelungată la lumina soarelui.
Pardoseala din vinil mai este cunoscuta si ca LVT, pardoseala LVT , parchet LVT sau placi vinil, de la prescurtarea “Luxury Vinyl Tiles” (care se traduce ca “placi de vinil de lux”). Pardoselile din vinil sunt în prezent la modă și s-au dovedit a fi o soluție eficientă pentru multe probleme legate de pardoseli. Plăcile de vinil tip scânduri sunt potrivite pentru orice suprafață de bază.
Aflați mai multe despre pardoselile de vinil, inclusiv despre beneficiile sale, structura materialului și caracteristicile de calitate ale pardoselilor de vinil. De asemenea, aflați parerile despre pardoseala LVT și despre produsele care pot fi comandate online din magazinul nostru, Laminat-parchet.ro
Pardoseala din vinil – Beneficii si avantaje LVT
În cele mai multe cazuri, la producerea pardoseala LVT de înaltă calitate se utilizează plastifianți fără ftalați. Aceștia sunt, de asemenea, folosiți în recipientele utilizate în sectorul alimentar, precum și în jucăriile cu care ar putea ajunge să se joace copiii și care, prin urmare, nu prezintă un risc pentru sănătate.
Vopselele solubile în apă sunt singurele utilizate pentru imprimarea desenelor, deoarece sunt complet reciclabile. Acest lucru se datorează faptului ca nu emit nici un fel de substante toxice. Acest lucru nu numai că elimină potențialul de emisii toxice, ci și reduce semnificativ cantitatea de emisii de dioxid de carbon. Avand o influență favorabilă asupra calității aerului din încăpere, dar contribuind la sustenabilitatea mediului și a comunității în ansamblu.
Alte beneficii si avantaje ale pardoselii LVT
- Rezistenta foarte buna la umiditate.
- Placile LVT se montează foarte usor (chiar de catre amatori)
- Placile LVT deteriorate pot fi înlocuite cu ușurință fără a fi necesara demontarea întregii pardoseli LVT
- Aspect elegant la un preț redus în comparație cu alte soluții de pardoseală (precum parchetul din lemn masiv)
- Au un design modern
- Din punct de vedere al aspectului, textura și finisajul produsului sunt aproape imposibil de distins de lemnul real
- Are efect antiderapant și aderenta mare (chiar și atunci când este ud). Este recomandata chiar și pentru bucătarii sau bai
- Preia rapid temperatura mediului ambiant și, astfel oferă o senzație de căldură la nivelul picioarelor
- Asigura o foarte buna izolare fonică
- Sunt compatibile cu orice tip de sistem modern de încălzire, precum încălzirea în pardoseala electrica sau pe baza de apa
- Foarte ușor de întreținut
- Asigura un transfer de căldură foarte bun
- Datorita structurii speciale si moale, oferă o senzație de amortizare
- Este disponibila o varietate ampla de modele, de la desene personalizate pana la mozaic
- Poate fi instalat cu ușurință pe podele vechi, precum gresia
- Durata medie de viață a unei pardoseli LVT este de 25-30 de ani. Acest aspect depinde, însă, de modul în care este întreținută și de fluxul de oameni
Montaj pardoseala LVT (pardoselile de vinil pot fi instalate în mai multe moduri)
Puteți obține economii de costuri și reduceri de timp, în funcție de metoda de instalare pe care o alegeți:
– parchet LVT lipit
– LVT autoadeziv
– placi LVT flotant, standard sau herringbone
– pardoseala LVT cu montaj clic
Tipuri de pardoseala LVT
Plăci LVT cu montaj cu clic
– potrivit pentru utilizarea în zonele umede
– posibilitate de dezasamblare rapidă
– sistem de montare cu clic
– material rezistent cu grosime redusa
Plăci de vinil cu montaj clic placa flotanta
– reducere simțitoare a zgomotului (spre exemplu cel produs de pași)
– sistem de montare cu clic
– se adaptează la denivelări ușoare
– posibilitate de demontare ușoară
Plăci vinil tip dușumea
– necesita o tehnică de tăiere simplă
– ideale pentru zonele umede
– ușor de montat (autoadezive sau cu lipire pe toată suprafața)
Sfaturi montaj parchet vinil
De știut ca, înainte de a fi montat, este foarte important ca LVT-ul să fie lăsat pentru aclimatizare timp de 24 de ore în camera în care urmează a fi instalat. Astfel se elimină riscul apariției unor deformări ulterioare
Este necesar un plan de montaj. Se începe din mijlocul spațiului și se continuă spre pereți pentru a obține o configurare armonioasă. In acest mod, parchetul LVT va imita perfect aspectul natural al unei pardoseli de tipul gresiei ori a parchetului din lemn masiv.
In cazul placi LVT, montarea se va face respectând întocmai regulile valabile pentru parchet. Spre exemplu:
– pe hol, montam parchet LVT pe lungimea acestuia
– într-o încăpere dreptunghiulară se așează plăcile paralel cu peretele mai lung
– în cazul în care este pătrată, pune plăcile orientate spre geam
In cazul în care trebuie folosit si adeziv (sunt recomandați cei pe bază de apă) este foarte important sa va informați atent referitor la recomandările si instrucțiunile de utilizare ale producătorului.
Pentru tăiat și ajustări se utilizează cuttere bine ascuțite. Trebuie ținut cont ca, la limita cu peretele, tăierile se fac de asa natura încât sa poate fi mascate ulterior cu plinta.
Ce ar trebui sa mai stii despre pardoseala din vinil?
- pardoseala LVT este una dintre cele mai inovative podele
- parchet LVT este in totalitate rezistenta la apa
- LVT-ul este un material moale si flexibil
- prin tratarea pardoselii LVT cu praf de roca vulcanica, rigidizand astfel placile s-a creat pardoseala SPC
- LVT este considerat un material cu izolatie fonica ridicata
- foarte confortabil de pasit pe acesta
- este considerat o podea premium, produsa in fabrici cu notorietate in lumea podelelor, precum Berry Alloc si Arbiton, si multi altii
In concluzie despre pardoseala LVT
Pardoseala LVT este o alternativă modernă, practică și foarte convenabilă. Atât în ceea ce privește prețul, cât și din perspectiva modului simplu prin care poate fi montată. Această podea este ideală pentru locuințe, dar și pentru spațiile publice, datorită rezistenței excepționale pe care o dovedește.