Sari la conținut

Parchet rezistent la apă: Laminat, LVT sau SPC?

  Ne vedem zilnic în situația de a explica clienților noștri ce înseamnă un parchet rezistent la apa. Care sunt detaliile tehnice importante, cum se montează, care este mai bun sau diferența dintre parchet laminat rezistent la apa și LVT sau vinilul cu aspect de parchet cu montaj prin click.

  Când ajungem la parchet în orice amenajare interioara este reprezentativa culoarea, materialul și prețul. Dar cât timp aloci calităților mai speciale? Cum ar fi să alegi un parchet rezistent la apă pe care îl poți utiliza fără griji în hol, baie și bucătărie, cât este de alunecos, la ce trafic rezista.

  De unde știm ca sigur rezista la apa fiind un produs nou?

  Parchetul rezistent la apă are deja peste 5 ani vechime în piață unde s-a dovedit ca este una dintre cele mai bune alegeri și tot mai populare ce te va ajuta sa eviți multe bătăi de cap din timpul procesului de amenajare și care îți poate face viața mai ușoară pe termen lung.

  Toti utilizatorii de parchet laminat rezistent la apa sunt pe deplin multumiti, atat datorita faptului ca nu mai au grija cu ce mop spala pe jos, dar si datorita rezistentei foarte bune la trafic, fiind clasa de trafic 33, si clasa la abraziune AC5.

  Diferența intre parchet rezistent la apa, LVT, SPC si Egger Design.

  Parchet Rezistent La Apa

  Se referă la un tip de parchet laminat fabricat din HDF = Placa din fibre lemnoase cu densitate înaltă (HDF) este o placă compozită fabricată din fibre lemnoase, prin aplicarea de înaltă presiune şi căldură. Deci vorbim de o proprtie de peste 90% fibre lemnoase.

  Acest HDF este tratat special pentru a rezista la umiditate excesiva si chiar la apa. Astfel nu putem spune ca este impermeabil fiind totuși lemn. La un astfel de parchet discutam de pardoseala rezistentă la apă, unde putem sa analizam gradul de rezistență la apă, dilatare la umezeală și timp de expunere în contact direct cu apa. Mai exact acest tip de parchet are de fel o rezistenta de 24 sau 72 ore la apa. Astfel ca putem sa lăsăm o balta de apa pentru perioada de timp mai sus menționată și nu se va întâmpla nimic cu parchetul.

  Care este cel mai bun parchet laminat rezistent la apa?

  Dacă sunteți în căutarea unei pardoseli laminate impermeabile, vă recomandăm Swiss Krono Grand Origin, care este maximum ce puteți obține atunci cand vine vorba de un parchet laminat rezistent la apa. Acesta combină HDF cu folia din rășină sintetică premium, suprafața pe care pășim cu o structură extrem de dura pentru a crea ceva care nu este doar impermeabil, ci și rezistent la uzură și zgârieturi.

  Poți șterge parchetul laminat rezistent la apa cu mopul?

  Curățarea pardoselilor laminate: Nu utilizați produse de curățat cu abur sau mopuri umede, care pot provoca daune ireparabile podelei. Curățați periodic podeaua cu produse de curățare fabricate special pentru îngrijirea pardoselilor laminate. Nu spălați și nu udați mopul podelei cu săpun, apă, detergent ulei-săpun sau orice alt produs de curățare lichid. Toate acestea nu sunt valabile si la parchetul laminat rezistent la apa precum Swiss Krono Liberty, Swiss Aquastop, Grand Origin sau Grand Evolution. Aceste game de parchet se pot curata folosind chiar si mopul cu aburi.

  Merită parchetul laminat rezistent la apa?

  Se descurca mai bine cu umiditatea decât laminatul tradițional: pardoselile cu tratamant aquastop au un miez rezistent la umiditate, astfel încât rezista mai bine la apă decât parchetul stratificat sau din lemn masiv. Eficient din punct de vedere al costurilor: podelele laminate rezistente la apa sunt o alternativă ieftină față de pardoselile din lemn masiv, ce au o rezistenta in timp de peste 30 de ani.

  Cât durează pana ce apa poate deteriora parchetul laminat?

  În general, pardoselile laminate ce au margini cu sanfren își vor menține dimensiunile originale după aproximativ două ore de expunere la apă, placa fiind scufundată in apa(in cazul inundatiilor). După aproximativ patru ore, parchetul începe să absoarbă apă, iar acest lucru este considerat punctul in care acesta se umfla si nu isi mai revine. La parchetul rezistent la apa avem minim 24 ore de rezistenta la apa, pana la 72 de ore.

  Ce este mai bun, parchet vinil sau laminat?

  Pentru a rezuma, vinilul este o alegere mai bună atunci când aveți nevoie de rezistență totala la apă. Între timp, laminatul este de preferat dacă doriți un aspect mai elegant, costuri mai mici și o senzație confortabilă sub picioare, dar și rezistenta la apa pentru modelele prevazute cu aceste caracteristici tehnice.

  Care mop este cel mai potrivit pentru pardoselile laminate?

  Mop din micro fibră.
  Cel mai bun mop pentru pardoseli laminate este unul care folosește micro fibră. Micro fibra nu numai că absoarbe murdăria și praful, ci și elimină până la 99% din germeni folosind doar apă. Și rezervele de mop din micro fibră se pot spăla la mașina de spălat.

  Care sunt dezavantajele pardoselilor laminate?

  Incapacitatea de a șlefui suprafața pe care călcăm este un dezavantaj major al pardoselilor laminate. Dacă parchetul laminat este uzat puternic, zgâriat adânc sau canelat, acesta nu poate fi șlefuit sau refăcut ca pardoselile din lemn masiv – trebuie înlocuit.

  Este OK să punem parchet laminat în bucătărie?

  Atâta timp cât abordați preocuparea majoră a umezelii, puteți instala parchet laminat rezistent la apa în bucătărie. Dacă doriți să eliminați grijile legate de umiditate total, 100%, instalați parchet SPC. În ceea ce privește aspectul, SPC este un concurent al laminatului și este 100% impermeabil.

  Toate pardoselile laminate sunt rezistente la zgârieturi?

  Nu. Pardoselile laminate care au o clasa de trafic sub 32 se vor zgâria destul de ușor. Unul dintre avantajele pardoselilor laminate este că este mai rezistent la zgârieturi decât parchetul masiv, precum si parchetul triplustratificat, iar dacă o placa se deteriorează, puteți înlocui cu ușurință acea placă fără a vă distruge restul podelei în acest proces.

  Care este cea mai bună culoare pentru parchetul laminat?

  În plus față de aspectul șic și la modă, pardoselile laminate gri dau tonul unei case reci și contemporane. Acestea vă oferă un fundal neutru pentru decorarea practic în orice culoare. Gri deschis, șobolan, ciment, multicolor verzi, culori strălucitoare sau chiar alb-negru – toate vor merge cu pardoseala dvs. elegantă, gri.

  Ce garantie au modelele de parchet laminat rezistent la apa?

  între 30 și 35 de ani
  Durata medie de viață a pardoselilor laminate este cuprinsă între 20 și 25 de ani, dar poate varia pana la 35 de ani. Diferența de speranță de viață depinde de calitatea pardoselii, dacă a fost instalat corect, cantitatea de trafic și de cât de bine este întreținut.

  Puteți pune mobilier greu pe parchetul laminat?

  Ar trebui să fiu îngrijorat de mobila sau aparatele grele care sunt plasate pe laminat? Pardoselile laminate oferă o mai bună rezistență la zgârieturi și lovituri decât majoritatea celorlalte tipuri de pardoseală, în special cu sarcini grele. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă și bun simț atunci când mutați obiecte grele așezate pe podea. Acestea trebuie ridicate și mutate, nu târșâite.

  Top 10 Modele Parchet Laminat Rezistent la Apa.

  Parchet LVT înseamnă Luxury Vinyl Tiles

  Un produs care arată ca pardoseala din lemn și piatră, dar oferă multe alte beneficii practice. Disponibil într-o gamă de forme, dimensiuni și efecte multiple, cu ajutorul cărora puteți crea o podea cu aspect autentic în casa dvs., fără dezavantajele practice ale produselor naturale.

  Avem de a face cu Placi de vinil de grosimi cuprinse intre 2 mm si 8 mm cu posibilitate de montaj prin dublu click, dar și prin lipire direct de sapa. La acest tip de podea putem spune ca este impermeabila din cauza ca este confecționată în întregime din PVC, plastic.

  LVT este mai bun decât laminatul?

  LVT este fabricat din materiale pe bază de PVC, ceea ce îl face incredibil de dur. Datorita acestui lucru, LVT are adesea garanții la fel precum parchetul laminat de calitate, adica peste 30 de ani.

  Pardoseala LVT este bună?

  Durabil și accesibil. LVT este cea mai înaltă calitate a pardoselilor din vinil și este preferat de clienți, în comparație cu VCT (plăci compozite de vinil) și materiale naturale datorită texturii și durabilității sale. LVT este mai rezistent decât orice altă suprafață de pardoseală și vă va economisi bani în costurile de întreținere și înlocuire.

  Arată LVT ieftin?

  LVT nu va arăta niciodată „ieftin” – vă va ușura viața și va spori aspectul și confortul casei, biroului, chiar si a magazinului dvs. Sa nu uitam ca „L” vine de la Luxury.

  Pardoseala LVT are nevoie de suport?

  Majoritatea pardoselilor din vinil sau plăcilor de vinil de lux nu necesită folie. Pardoselile din vinil sunt proiectate cu un strat de bază, ceea ce face ca adăugarea substratului să fie inutilă.

  Singura dată când o podea de vinil poate avea nevoie de un strat de acoperire este atunci când suprafața de dedesubt este inegală sau are probleme cu umezeala, dar si cand se monteaza flotant, adica nu lipit de sapa. Vezi aici folie parchet LVT.

  Care sunt dezavantajele pardoselilor din vinil?

  Unele dezavantaje ale pardoselii din vinil includ:
  Nu poate fi reparat.
  Poate emite compuși organici volatili (COV)
  Durată de viață mai scurtă decât parchetul laminat.
  Greu de îndepărtat, mai ales dacă se utilizează adeziv în timpul instalării.
  Nu este ecologic; greu de reciclat.
  Necesita o sapa perfect dreapta.
  Unele variante nu sunt indicate la încălzirea în pardoseala.

  Poate fi folosit LVT în băi?

  Pardoseala LVT este ideală pentru băi datorită beneficiilor, cum ar fi metode ușoare de instalare, durabilitate extremă și impermeabilitate de 100%. Este, de asemenea, un upgrade al baii la costuri reduse, ușor de întreținut.

  Poți folosi LVT la duș?

  Parchet LVT este cel mai ușor de instalat într-un duș, deoarece nu va avea rosturi de care să vă faceți griji. Dar și LVT poate arata frumos. Amintiți-vă, produsul LVT în sine este impermeabil in contact cu apa in aproape toate cazurile. Nu aveți nevoie de toate aceste caracteristici în camera dvs. de zi, dar aveți nevoie in zone cu umezeala foarte ridicata (dus, sauna etc).

  Animalele de companie vor strica placile de vinil?

  Vinilul este foarte rezistent la zgârieturi. Chiar și pentru animalele de companie cu ghearele foarte ascutite, vinilul poate rezista „daunelor”. Un alt beneficiu major al pardoselii din vinil pentru detinatorii de animale de companie este rezistența la pete. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că animalul dvs. de companie urinează pe podea, optati pentru podele din vinil.

  Cum curățați podelele LVT?

  Păstrați produsul de curățare cu pH neutru. De fapt, unul dintre cei mai buni detergenți pentru podelele de vinil este o soluție simplă, un capac detergent de spălat vase într-o galeata de apă simplă. Este important să folosiți un mop din microfibră atunci când faceți curățenie.

  Puteți instala LVT peste plăci ceramice?

  Din fericire, pardoseala de gresie din vinil de lux este o soluție elegantă și durabilă care poate fi instalată peste gresia dvs. actuală, ceea ce vă va economisi atât timp, cât și bani. LVT nu are decat beneficiul de o întreținere redusă, dar este și foarte ușor de instalat.

  LVT este alunecos?

  Spre deosebire de covor, pardoseala dură nu poate absorbi umezeala de pe suprafața sa, ceea ce înseamnă că daca este umedă suprafețele devin alunecoase. Cu toate acestea, LVT este mai rezistent la alunecare decât majoritatea celorlalte pardoseli cu suprafață dură, făcându-l cea mai bună opțiune dacă următorul proiect de pardoseală necesită în mod special pardoseli cu suprafață dură.

  Top 10 Modele Parchet LVT

  Pardoseli SPC inseamna Stone Plastic Composite

  Pardoseala SPC reprezintă Stone Plastic Composite. Cunoscute pentru a fi 100% impermeabile, cu o durabilitate de neegalat, aceste placi de vinil de lux special proiectate, folosesc tehnologii avansate pentru a imita frumos lemnul și piatra naturală, dar la un preț mai mic. Mai exact sunt un LVT evoluat.

  Pardoseala SPC este bună?

  Durabil. În timp ce pardoselile SPC sunt mai dense și rezistente la impacturi majore, ambele tipuri de pardoseli sunt rezistente la zgârieturi și pete. Se mențin bine la uzură, chiar și în zonele cu trafic intens ale casei. Dacă sunteți îngrijorat de durabilitate, căutați variante cu un strat de uzură mai gros.

  Spc este mai bun decât laminatul?

  Podeaua SPC este mult mai stabilă decât parchetul laminat. În mod normal, rosturile de dilatare în timpul instalării la pardoseala laminată trebuie să fie de 10-15 mm, la pardoseala SPC necesită doar 4-5 mm. Pardoseala laminată este pardoseala din lemn, pardoseala SPC este mult mai mai grea decât pardoseala laminată, datorita densitatii.

  Pardoseala SPC are nevoie de substrat?

  Este important ca podeaua inferioară să fie curată și lipsită de murdărie sau resturi. Se va folosit o folie special conceputa pentru pardoseala SPC. Este important să asigurați o ventilație încrucișată adecvată.

  Pardoseala SPC este toxică?

  Această pardoseală nu este toxică și nu conține formaldehidă, o substanță chimică periculoasă utilizată în multe produse pentru pardoseli, care poate provoca probleme respiratorii, irita ochii, nasul și gâtul.

  Puteți lipi pardoseală SPC?

  NOTĂ: SPC este menit să fie instalat flotant. Adezivul nu trebuie utilizat cu acest produs. Pardoselile SPC nu pot sa fie instalate direct pe niciun tip de pardoseală. Asigurați-vă că suprafața este structural solidă, curată și uscată.

  Cum curățați pardoseala SPC?

  Sfaturi pentru curățarea podelei SPC:
  Îndepărtați murdăria cu o mătură moale.
  Curățați cu un mop umed pentru îngrijirea de zi cu zi.
  Spălați pardoseala ocazional cu un produs de curățare ușor (neabraziv) pentru pardoseli – urmați întotdeauna instrucțiunile de curățare ale produsului și respectați precauțiile înainte de utilizare.

  Pardoseala SPC este mai buna decât plăcile ceramice?

  Atât placile de vinil, cât și plăcile ceramice sunt cunoscute ca fiind opțiuni de pardoseală durabile. Cu toate acestea, ceramica se poate sfărâma și crapa în timp. Plăcile ceramice sunt mai predispuse la deteriorare (gândiți-vă că aruncați ceva greu pe podea) decât placile de SPC. Placă de SPC este, de asemenea, o opțiune mai bună dacă aveți copii sau animale de companie.

  Cum se repara Pardoselile SPC

  Top 10 Modele Pardoseli SPC

  Pardoseli Egger Design Ultra Wood Fibreboard

  Pardoselile EGGER Design GreenTec de înaltă calitate sunt atractive nu doar prin culorile moderne, ci și prin proprietățile extraordinare ale acestora. Comparativ cu pardoselile laminate clasice, pardoselile noastre Design moderne sunt mult mai rezistente.

  Pardoseli Egger Design

  Pardoselile Egger Greentec sunt astfel ideale pentru toate zonele cu trafic intens, comerciale și rezidențiale. Datorită panoului suport UWF (Ultra Wood Fibreboard – placă din fibre de lemn cu densitate foarte înaltă) cu etanșare dublă, pardoselile EGGER Design sunt rezistente la apa pentru 72 ore și pot fi, de asemenea, montate în zone cu nivel ridicat de umiditate. Cu o grosime de material de numai 7,5 mm pardoselile noastre moderne sunt ideale pentru renovări.

  Pardoselile EGGER Design vă oferă multe beneficii:

  • Robuste în mod deosebit și rezistente la micro-zgârieturi, acestea sunt ideale pentru zone cu trafic intens
  • Pardoselile Design sunt permanent atractive datorită suprafeței cu efect autoreparator
  • Pardoseli Design fără PVC, pe bază de lemn
  • Rezistente la umiditate și stabile la nivel de dimensiuni, acestea sunt ideale și pentru zonele cu nivel ridicat de umiditate
  • Plăcile subțiri ale pardoselii Design vă oferă avantaje la procesarea acestora și fac ca pardoseala să fie ideală pentru sistemele de încălzire sub pardoseală
  • Ușor de montat datorită sistemului cu clic
  • Pe suprafețe mari, puteți monta pardoselile EGGER PRO Design GreenTec fara intreruperi. Videoclipurile pentru montaj vă arată cum puteți face acest lucru!

  Pardoselile Design impresionează în toate zonele

  Fie că sunt instalate acasă sau în locațiile comerciale: Pardoselile EGGER Design sunt soluția ideală oriunde pardoseala trebuie să aibă un grad ridicat de rezistență, deoarece acestea sunt deosebit de robuste și rezistente. Mai mult, decorurile de lemn pentru pardoselile Design și cele cu aspect de piatra atrag privirile datorită autenticității ieșite din comun. Cu pardoselile EGGER Design puteți produce un decor de pardoseală perfect în toate zonele, inclusiv în baie. Aceste pardoseli sunt foarte stabile la nivel de dimensiuni și rezistente la umiditate. Nici măcar fluctuațiile mari de temperatură nu pot afecta pardoselile moderne.

  Pardoselile Design de înaltă calitate au o compoziție de produs compactă și sunt disponibile în decoruri și culori deosebite. Plăcile pentru pardoseli Design au o grosime de numai 7,5 mm, ceea ce vă oferă multe avantaje atunci când vine vorba despre procesare. Alte beneficii includ adecvarea perfectă a acestora pentru sistemele de încălzire sub pardoseală, posibilitatea de tăiere simplă cu un cutter, iar tocurile ușilor nu trebuie ajustate în caz de renovări. Pardoselile noastre Design se caracterizează mai presus de toate prin gradul lor înalt de funcționalitate si stratul de pluta pe care-l au incorporat si fac ca Egger GreenTec sa fie o pardoseala perfecta pentru izolarea fonica.

  Datorită suprafeței speciale, precum și plăcilor din fibră de lemn extrem de dense, aceste pardoseli moderne sunt rezistente la apa și la micro-zgârieturi. Datorită efectului SelfRepair, chiar și deformările dispar imediat de la sine, iar pardoselile Design rămân permanent atractive. Pardoselile EGGER Design sunt un talent natural absolut. Pardoselile noastre Design, fabricate în Germania, sunt produse în proporție de 70 % din fibre de lemn naturale. Astfel, acestea sunt mult mai ecologice comparativ cu produsele pe bază de plastic de pe piață. Mai mult, pardoselile EGGER Design sunt fabricate 100 % fără PVC și materiale plastice, fiind astfel complet inofensive pentru sănătate și contribuind la un climat sănătos.

  Pardoselile EGGER Design se potrivesc în orice spațiu

  Pardoselile EGGER Design sunt incredibil de rezistente și ideale pentru toate spațiile cu utilizare intensivă. Pentru băi, bucătării, holuri și toate spațiile în care există un nivel ridicat de umiditate, pardoselile EGGER Design sunt alegerea perfectă.

  Cu aceste pardoseli inovatoare, nici măcar utilizarea intensivă nu lasă urme, ceea ce înseamnă că investiția se amortizează de la sine, de două sau de trei ori. Cu rezistență garantată la decolorare, pardoselile noastre Design GreenTec nu îmbătrânesc în timp și nu se închid la culoare. Vă puteți baza pe acest lucru.

  Colecțiile PRO și HOME ale pardoselilor Design

  Când achiziționați o pardoseală, preferați consultanță specializată și montarea pardoselii de către un specialist? La noi veți găsi colecția de pardoseli Design EGGER PRO, care va îndeplini cu siguranță cerințele dvs. În spațiile comerciale, pardoselile Design sunt montate în siguranță de către un expert prin lipire pe toată suprafața. Preferați să montați pardoseala dvs. înșivă? Montarea pardoselilor Design este foarte simplă grație sistemului nostru de îmbinare cu clic. În videoclipurile pentru montaj vă arătăm pas cu pas ce trebuie să faceți.

  Top 10 Modele Parchet Egger Design

  sursa

  Cocluzie.

  In functie de destinația data unui spatiu, astazi putem opta pentru cel putin 2 – 3 variante diferite. Datorita acestui fapt am decis sa facem acest articol si sa prezentam tot ce tine de podelele calde, rezistente la apa, dar si la zgârieturi, trafic si impact mecanic.
  Odată ce ati citit acest articol veti putea alege pardoseala care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. si astfel puteti spune ca ati facut cea mai buna alegere.
  Va așteptăm cu orice tip de comentariu pertinent pe acest subiect atât de la moda in lumea podelelor, Parchet rezistent la apă.

  Lasă un răspuns