Sari la conținut

Parchet Stratificat Tot Ce Trebuie sa Știi Inainte sa Cumperi

  Parchet-Stratificat-detaliu

  Ce este mai exact parchetul stratificat?

  Pardoseala parchet stratificat din lemn combină mai multe straturi de cherestea cu un furnir din lemn masiv. Conceput pentru a permite un montaj ușor a lemnului pe podea, parchetul stratificat este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală și are un nivel ridicat de toleranță la umiditate fata de parchetul din lemn masiv.

  Parchet Stratificat detaliu

  Unde găsim cea mai buna oferta la Parchet Stratificat?

  Cea mai buna oferta de Parchet Stratificat o găsiți aici cu un simplu click pe imaginile de mai jos.
  Nu uitați ca experiența și renumele producătorului este probabil cel mai important aspect la luarea deciziei de unde achiziționați acest produs.

  Cel mai bun pret:

  Parchet periat Tarkett Step Oak Baron L 550184016 a

   

  Parchet stratificat periat Tarkett Step Oak Baron L 550184016 a

  Parchet Tarkett Timber Stejar Autumn Brown 550176018 i

   

  Parchet Tarkett Stratificat Timber Stejar Autumn Brown 550176018 i

  Parchet periat Tarkett Step Oak Royal Azure L 550184004 a

   

  Parchet stratificat periat Tarkett Step Oak Royal Azure L 550184004 a

  Parchet periat Tarkett Step Oak Baron L 550184014 a

   

  Parchet  periat Tarkett stratificat Step Oak Baron L 550184014 a

  Catre Magazin, Vezi toate ofertele, preturi si detalii tehnice.

  catre magazin

  Parchet stratificat vs laminat

  Parchetul laminat și Parchetul Stratificat sunt uneori confundate între ele, deoarece pot arăta similar. Cel mai important, cel stratificat conține un strat superior de lemn masiv, în timp ce laminatul folosește un strat fotografic acoperit cu un strat de uzură pentru a obține suprafața cu aspect de lemn natural.

  Parchetul masiv vs parchetul stratificat

  Parchetul masiv are grosimea lemnului de esență tare mult mai mare fiind posibil de rașchetat și refinisat de mai multe ori decât cel stratificat care are un strat mult mai mic de lemn masiv. Totodata modalitatea de fabricare a parchetului stratificat îi conferă acestuia o stabilitate la deformare mult mai mare mai ales dacă se va monta în spatii unde umiditatea nu este controlata. Nu în ultimul rând cel stratificat are un preț mai ieftin atât la achiziție cât și la montaj fata de cel masiv

  Cum se montează un Parchet Stratificat?

  In acest film sunt prezentate 3 tipuri de montaj, fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje.
  Vezi filmul mai jos.

   

  Merită pardoselile de tip stratificat?

  Parchetul Stratificat este conceput pentru a reduce problemele de umiditate asociate lemnului masiv de esență tare convențional. Straturile sale blochează umezeala și oferă un plus stabilitate dimensională podelei dumneavoastră. Aceasta nu se va umfla sau deforma, ceea ce face ca întreținerea să fie foarte redusă.

  Parchetul Stratificat este gata finisat?

  In cele mai multe cazuri, da, acesta vine din fabrica cu finisaj lucios sau mat, realizate cu lac sau ulei pentru durabilitate îmbunătățită și întreținere ușoară. Finisajele conferă autenticitate și căldură oricărui interior.

  Care sunt avantajele și dezavantajele parchetului stratificat, dublustratificat sau triplustratificat?

  Spre deosebire de parchet laminat, vinil sau SPC deși nu este integral din lemn masiv de esență tare are același aspect, cu nuanțele naturale ale lemnului, dar va fi adesea mai ieftin.

  Avantaje:

  • Prețul, este mai ieftin decât pardoseala din lemn masiv clasic.
  • Elegant, arata la fel ca lemnul masiv, deci un aspect elegant si natural deosebit.
  • Este fabricat 100 % lemn, astfel aspectul si chiar mirosul este de lemn natural obținut și realizat sustenabil.
  • Rezistență mai mare la temperatură, prin modul în care sunt concepute aceste podele sunt mai rezistente la umiditate și la schimbările de temperatură fata de lemnul tradițional fiind ideale și pentru încălzirea în pardoseala.
  • Montaj ușor și rapid. Beneficiază de un sistem de îmbinare rapid cu click, precum parchetul laminat.
  • Se poate utiliza imediat după ce a fost montat fără o perioada de așteptare precum la lemnul masiv clasic.
  • Adaugă valoare casei tale, este o modalitate excelentă de a adăuga o valoare suplimentară pe termen lung proprietății dvs. Chiar dacă nu căutați să vindeți acum, podelele stratificate pot fi o investiție pentru viitor.

  Dezavantaje:

  • Întreținere, va necesita destul de multă întreținere pentru a-și păstra aspectul. Prin urmare nu este deosebit de potrivit pentru casele cu animale de companie sau copii mici, cu excepția cazului în care sunteți pregătiți să țineți pasul cu întreținerea regulată și mai ales cu protejarea podelei la posibile zgârieturi puternice.
  • Rezistență slabă, Există o mare varietate de pardoseli stratificate din lemn de esență tare și unii producători vor folosi materiale foarte ieftine și slabe pentru a-și construi podelele. S-ar putea să arate bine la suprafață, dar vor ajunge să arate destul de rău după doar o scurta perioada de utilizare. Cercetați cu multa atenție atunci când cumpărați astfel de podele pentru a vă asigura că cumpărați de la un producător de înaltă calitate.
  • Decolorarea. Acesta este un alt dezavantaj pe care acesta podea îl împarte cu podelele tradiționale din lemn masiv de esență tare. Prea mult contact cu razele UV va face ca lemnul să se estompeze și aceasta nu este o problemă care poate fi rezolvată cu ușurință dacă este lăsată prea mult timp. Din fericire, puteți minimiza riscul de decolorare, cumpărând si ținând perdelele sau jaluzelele închise sau folosind unele covoare pentru a acoperi zonele mai vulnerabile.

  Perioada de utilizare

  Acest tip de podea are o perioada de utilizare de obicei între 20 și 30 de ani. Deoarece au un strat superior de lemn de esență tare, cum ar fi lemnul masiv, sunt susceptibile la zgârieturi. Dacă rezistența la zgârieturi este importantă pentru dvs., căutați parchet stratificat cu un strat superior rezistent la zgârieturi.

  Raport calitate / pret pentru parchetul masiv, stratificat, laminat sau SPC

  De reținut ca sunt podele care deși arata la fel ele sunt fabricate diferit. Astfel, fiind vorba de lucruri diferite trebuie sa ne raportam și la locațiile unde se vor utiliza, fiecare dintre ele find ideale în spatii cu destinații diferite de aici și acesta multitudine de variante.

  Zone cu trafic redus, fara animale de companie sau copii mici pot avea podele din lemn masiv sau parchet stratificat.
  Zone cu trafic intens, animale de companie, copii mici, intrat încălțat,etc. sau chiar zone cu umiditate mare precum bucătăriile se recomanda parchet laminat sau Podele SPC.

  De ce sa alegem parchet stratificat pentru proiectul nostru?

  Acest tip de podea are mai multe avantaje din punct de vedere constructiv, al pretului si usurinta la punerea in opera.

  • Prețul este unul mult mai mic fata de parchetul din lemn masiv
  • Este construit pentru a rezista mai bine în medii cu umiditate
  • Se montează mult mai repede de cât cel masiv.

  Concluzie

  Deci, care este concluzia cu privire la parchet stratificat? Deși există, fără îndoială, unele dezavantaje pe care trebuie să le știți, multe dintre acestea sunt probleme pe care le-ați întâlni și cu podelele tradiționale din lemn de esență tare clasice.

  Puteți obține același aspect elegant și atemporal, dar adesea la un preț mai ieftin in cazul acestor podele. Atâta timp cât vă asigurați că cumpărați de la un producător de înaltă calitate și vă veți asigura că este întreținută corespunzător, veți avea o podea frumoasă, naturala, de care vă puteți bucura în anii următori.

   

  Lasă un răspuns