Sari la conținut

Parchet Stratificat vs Parchet Lemn Masiv

  parchet triplustratificat vs parchet masiv
  O întrebare care ni se pune destul de des, este „Care sunt diferentele dintre parchet din lemn masiv și parchet stratificat?” Ei bine, de fapt sunt destul de multe! Deci, să începem cu elementele de bază și să vedem de unde vin diferentele.

  Parchet Stratificat vs Parchet Lemn Masiv: Diferentele Majore

  Ințelegem că este timpul să analizam aceste materiale și să aflăm ce le face așa cum sunt. Începând cu lemnul masiv, care, după cum sugerează și numele, este realizat dintr-o singură scândură de lemn masiv.

  Lemnul trebuie folosit in mod ecologic si sustenabil

  În prezent, mulți comercianți și producători lucrează îndeaproape cu FSC (Forest Stewardship Council) pentru a se asigura că lemnul lor este aprovizionat în mod responsabil. Una dintre cele mai importante certificari, in special necesara pentru proiectele pe fonduri europene. După cum probabil vă puteți imagina, întreagul concept referitor la casele ecologice a contribuit la creșterea numărului de oameni care doresc să știe de unde provin materialele din care-i construita casa lor. În ceea ce privește construcția, parchetul stratificat  este una dintre variantele mai ieftine disponibile pe piață astăzi, avand ca lemn de esenta nobila doar partea superioara, vizibila, pe care pasim. De obicei un strat de 3-4mm grosime, aceasta fiind si partea care se poate slefui de fapt. Restul placii este in general din fasii de lemn de esenta moale precum molid sau brad, dar si adezivi speciali care ajuta de fapt acest parchet sa iasa in evidenta fata de cel masiv prin anumite calitati specifice. Mai exact parchetul stratificat, triplustratificat sau dublustratificat, este mult mai stabil la impactul umiditatii si al diferenteleor de temperatura asupra lemnului. Toate cele 3 denumiri fac referire de fapt la una si aceeasi, dar in functie de fiecare persoana in parte, difera termenul cunoscut ce face referire la parchet stratificat/triplustratificat/dublustratificat, Acesta nu are dilatari sau contractari foarte mari, spre deosebire de parchetul masiv care se comporta ca un lemn natural, fiind mult mai pretentios. Din cauza acestor avantaje, unele modele se pot utiliaza si in zone cu incalzire in pardoseala electrica sau pe baza de apa.

  Parchet Stratificat: realizat folosind materiale naturale

  Parchetul stratificat… Ei bine, este un produs conceput folosind materiale naturale, destul de confuz, nu? Acest tip de pardoseală poate fi alcătuit din lemn în mai multe straturi, cu straturile de miez interior construite de obicei folosind un amestec de placaj moale și adezivi. Stratul superior gros (cunoscut și sub numele de strat de uzură), este, de asemenea, realizat din lemn masiv, apoi este lipit și presat deasupra stratului de bază. Acest strat este ceea ce conferă unui parchet stratificat aspectul și senzația unei podele tradiționale din lemn masiv. Deci, aceasta este construcția fiecaruia dintre cele doua produse. Acum este timpul să te uiți care sunt diferențele atunci când aceste podele sunt amplasate în casa ta?

  Curățare/Întreținere

  Când vine vorba de curățarea regulată, ambele podele necesită un serviciu similar. Una dintre cele mai comune amenințări la adresa oricărei podele este murdăria obișnuită și praful, cel mai probabil aduse din exterior.

  Fara multa Apa

  Acest lucru poate părea minuscul, dar poate duce la zgârierea suprafeței sau la raschetare. Din fericire pentru tine, acest lucru poate fi prevenit cu ușurință prin simpla măturare zilnică a podelei, precum și prin aspirarea și ștergerea acesteia cu o cârpă/mop umedă (fara multa apa) pentru o curățare mai profundă.

  Parchet cu posibilitate de raschetare si refinisare

  Atât parchetul din lemn masiv, cât și parchetul stratificat pot fi refinsate dacă se zgârie sau se deteriorează în timp, ceea ce se întâmplă din cauza uzurii zilnice. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje pentru ambele podele, deoarece în loc să fie nevoie să le înlocuiți, ceea ce poate fi destul de costisitor, tot ce trebuie să faceți este să le raschetati și să le finisați cu alegerea dorită. De retinut ca numai anumite tipuri de parchet stratificat permit slefuirea de pana la 3 ori. Singura diferență este că ambele tipuri de podea vor avea o grosime minimă diferită a stratului de uzură, ca urmare a acestui fapt este mai probabil ca parchetul triplustratificat să nu poată fi raschetat la fel de des ca parchet din lemn masiv.

  Durata de viață

  Atunci când oamenii achiziționează podele din lemn natural, acestea sunt adesea văzute ca o investiție. De fapt, de cele mai multe ori, parchetul din lemn masiv poate fi pe viata in casa ta. Deci, deși pardoseala din lemn masiv poate părea cea mai scumpă opțiune, este de fapt cea mai valoroasă pe termen lung. Parchetul stratificat este, de asemenea, un adversar demn în ceea ce privește durata de viață, de obicei rezista între 20 și 30 de ani, ceea ce înseamna foarte mult. Indiferent de modul în care priviți acest lucru, ambele podele durează incredibil de mult, dar dacă sunteți în căutarea unei longevități maxime, lemnul masiv câștigă această rundă.
  plinta parchet

  Plinte parchet in trend. Cum se monteaza plinta?

  Exista in piata de podele, extrem de multe variante de plinte pentru mascarea rostului de dilatare, precum si a cablurilor. In prezent, variantele de plinta canal cablu nu mai sunt…
  izolare fonica

  Folie izolare fonica parchet. Folie autoadeziva pentru LVT

  Folie parchet aluminizata Variantele standard de folie parchet pe care le recomandam sunt placi polistiren extrudat, precum: Arbiton Secura Extra Aquastop Smart 3mm Arbiton Secura Max Aquastop Smart 5mm  …

  Lasă un răspuns