Sari la conținut

Parchet triplustratificat in Bucatarie

  Parchet triplustratificat Bucatarie

  Parchet triplustratificat in Bucatarie se poate monta, este rezistent pentru o astfel de zona? Ce anume poate distruge un parchet triplustratificat în bucătărie? Cum protejam un parchet din lemn în anumite situații.

  Nu odată am fost puși în situația de a răspunde la astfel de întrebări și astfel am considerat ca un articol despre aceste situați destul de des întâlnite este bine venit pentru cititorii noștri.

  Ce anume strica un parchet triplustratificat in bucatarie si cum îl putem proteja?

  Podelele din lemn de esență tare precum un parchet triplustratificat sunt populare pentru frumusețea, căldura și tradiția lor clasică, însa, nu sunt o opțiune de preferat pentru bucătării, în principal din cauza riscului de deteriorare.

  Click aici pentru modele recomandate de parchet pentru bucătărie.

  De la scurgeri și pete de mâncare la ustensile căzute, căldură și trafic pietonal intens, podeaua bucătăriei dvs. trebuie să reziste mult. Potențialul de a deteriora parchetul din lemn provine din faptul că, spre deosebire de Pardoseala SPC sau parchet laminat rezistent la apa, lemnul este un material organic. Aceasta înseamnă că structura sa celulară se poate descompune cu ușurință atunci când este supusă unei presiuni excesive, umidității dar și luminii solare prin UV.

  Indiferent dacă aveți deja podele din lemn în bucătărie sau doriți să o instalați, trebuie să știți cum să o protejați. Acest lucru îi va prelungi viața. Păstrează-l corespunzător și fă-l să strălucească ca nou.

  Dar înainte de a discuta câteva sfaturi eficiente de întreținere, să învățăm despre unii dintre cei mai mari inamici ai lemnului de esență tare. Când știți ce cauzează cele mai multe daune și mai ales de ce, îngrijirea și întreținerea acestuia vor fi mult mai ușoare.

  Parchet laminat rezistent la apa Classen Vogue Belmonte Oak 54817

  Ce poate deteriora podelele din lemn de esență tare?

  Podelele din lemn de esență tare pot dura zeci de ani dacă sunt îngrijite corespunzător, dar când vine vorba de bucătărie, lucrurile devin puțin mai complicate. Chiar și cea mai mică neglijență îți poate strica pardoseala scumpă. Iată câțiva factori comuni în bucătărie care pot afecta frumusețea acestuia sau chiar funcționalitatea podelelor dumneavoastră din lemn.

  Factorul numărul unu de daune pentru podelele din lemn de esență tare este apa și umiditatea excesivă. Chiar și cantități mici de apă vărsată sau alte lichide se pot infiltra în lemn și pot provoca deformarea, acestuia și creșterea mucegaiului. Mașinile de spălat vase care curg și stropii din chiuveta de bucătărie pot avea, de asemenea, consecințe grave.

  Parchetul stratificat de ultima generație și de la producători de renume au șanse mai mici de deteriorare, deoarece dispun de sistemul V4, respectiv canturile sunt „sigilate” din fabrica cu ulei și ceara pentru a prelungii rezistenta în timp a podelei dvs.

  Acestea fiind spuse, Parchetul triplustratificat poate rezista la o cantitate mică de apă, dar nu la apă acumulată care stă mult timp, așadar ștergeți imediat cu un mop uscat podeaua și nu lăsați apa sa băltească.

  Murdărie, praf sau noroi de pe încălțăminte

  Acestea pot fi mai dăunătoare decât vă dați seama. Când sunt lăsate prea mult timp, funcționează ca șmirghel pentru a uza încet stratul superior al podelei. Murdăria ascunsă, cum ar fi sub mese și chiuvete, este adesea ignorată, ceea ce poate duce la mai multă abraziune. În timp, podeaua dumneavoastră își va pierde stratul superior și vă va obliga să o refinisați.

  În timp ce șlefuirea podelei din lemn este o modalitate excelentă de a-i restabili aspectul, nu ar trebui făcută frecvent și nu poate fi făcută mai mult de doua ori în cazul parchetului triplustratificat.

  Rașchetarea repetata uzează stratul superior și o cantitate suficienta de lemn. În cele din urmă, acest lucru slăbește scândurile de podea, ceea ce face ca acestea să trebuiască sa fie înlocuite.

  Atunci când sunt amestecate cu murdărie și umiditate, firimiturile pot provoca o cantitate egală de daune, deoarece amidonul din alimente, atunci când este udat, duce adesea la mucegai, ciuperci și mucegai. De asemenea, poate duce la insecte și rozătoare ce vor ataca imediat podeaua dvs. din lemn.

  Căldura excesiva.

  Lemnul se dilată și se contractă odată cu schimbările de temperatură și umiditate. Deși fluctuațiile minore nu reprezintă o problemă, cele majore, cum ar fi cele datorate căldurii și aburului excesiv, care sunt comune în bucătării, pot deveni o problemă.

  Parchetul stratificat nu se extinde la fel de mult ca lemnul masiv, datorita modului în care este fabricat din straturi multiple special concepute pentru o stabilitate dimensionala buna la astfel de situații.

  Asta înseamnă că poate suporta aproape orice cantitate de căldură și umiditate. Pe măsură ce căldura crește și aburul vă umple bucătăria, podeaua se va extinde ușor și apoi se va contracta când temperatura revine la normal.

  Parchet laminat rezistent la apa Classen Vogue Dalton Oak 54818

  Sfaturi pentru întreținere Parchet triplustratificat in Bucatarie

  Ca și în cazul altor tipuri de pardoseli, curățarea regulată este importantă pentru a menține un Parchet triplustratificat in Bucatarie în cea mai bună formă. O măturare rapidă la sfârșitul zilei asigură că nu mai rămâne praf, murdărie, noroi sau firimituri de mâncare.

  Utilizați un mop de praf din microfibră pentru a îndepărta resturile sau praful rămase. Cu cât aspiratorul, mătura sau mopul pentru praf sunt de calitate mai bună, cu atât podelele din lemn de esență tare vor rezista mai mult.

  Ștergeți imediat scurgerile de pe podea

  Podelele din lemn de esență tare pot fi pătate de scurgeri de apă, băuturi și sosuri. În timp ce petele vechi necesita chiar și șlefuire, o scurgere proaspătă trebuie curățată imediat. Evitați folosirea mopurilor umede sau cu abur, deoarece acestea pot duce la absorbția de multă apă a lemnului, ceea ce va duce în cele din urmă la crăparea plăcilor și crearea de spatii la nivelul îmbinărilor

  Utilizarea corectă de covoare și traverse poate contribui în mare măsură la protejarea frumuseții podelelor din lemn de esență tare din bucătărie.

  Anumite zone cu risc ridicat, cum ar fi podeaua din fața chiuvetei, mașina de spălat vase și frigiderul, au nevoie de protecție daca folosim Parchet triplustratificat in Bucatarie.

  Asigurați-vă că alegeți un suport de covoraș care să nu rețină umezeala pe podea. De exemplu, covoarele cu un suport de cauciuc pot cauza acumularea de umiditate. Acest lucru duce la mucegai și formarea ciupercilor. În schimb, alegeți un covor cu un suport deschis care nu prinde praful, murdăria și umezeala. Spălați și uscați în mod regulat aceste covoare pentru a vă menține podelele din lemn de esență tare în stare bună.

  Conlcuzie

  Chiar și cu curățarea și întreținerea regulată, sunt șanse ca podelele din bucătărie să sufere un fel de daune, cum ar fi zgârieturi și lovituri. În timp, aceste zgârieturi minore se adună și lemnul poate începe să pară foarte uzat. Prin metode profesionale, le puteți readuce aspectul de nou și strălucirea pierdute.

  Bucătăria este o parte importantă a casei tale și ar trebui să reflecte gustul și stilul tău de viață. O podea deteriorată poate afecta aspectul dar si valoarea proprietății dvs.

  Indiferent de tipul de parchet pe care îl alegeți pentru bucătărie, întreținerea corectă este o necesitate. Cu aceste sfaturi simple, vă puteți bucura de podele din lemn de esență tare impecabile ani de zile.

  Lasă un răspuns