Sari la conținut

Parchet triplustratificat pareri si intrebari

  pareri parchet triplustratificat

  Ce este un parchet stratificat?

  Parchet stratificat este o podea compusa in intregime din lemn. Exista deosebiri intre parchet masiv si parchet stratificat, vom incerca sa le expunem pe scurt.

  In comparatie cu cel masiv, parchetul stratificat este alcatuit din doua straturi (dublustratificat) sau trei straturi (triplustratificat). In ambele cazuri, straturile sunt dispuse perpendicular unul pe celalalt si lipite. Acest lucru face ca stabilitatea dimensionala sa fie una crescuta, mai ales la parchet triplustratificat. Un parchet stratificat lucreaza mult mai putin fata de un parchet masiv atunci cand exista schimbari de temperatura in camera sau umiditate. Stratul  superior al parchetului stratificat este denumit „strat de uzura”.

  Pe laminat-parchet.ro gasesti diferite colectii de parchet stratificat Tarkett.

  Ce tipuri de parchet stratificat exista?

  Exista parchet stratificat cu format dintr-o singura placa lunga (nr. 3 din imagine), acesta aratat cel mai natural. Parchet cu format de placa mai ingusta (nr. 2 in imagine) ce va avantajeaza in spatiile mai mici pentru ca le maresc vizual. Iar ultimul format este cel cu care sunt obisnuiti cu totii, modelele de parchet mai vechi avand acelasi model ci 2 sau 3 placi mai micute, imbinate una cu cealalta (imaginea nr. 1). Modelul din imaginea nu trebuie asamblat placa cu placa, acesta este tot de formatul unei placi mari, dar da senszatia unor placi de dimensiuni mici.

  placi parchet stratificat

  Din ce tipuri de lemn este fabricat parchetul triplustratificat?

  Parchet stratificat poate fi produs din mai multe tipuri de lemn, unele cu durabilitate crescuta sau mai moi. Speciile de lemn reactioneaza in mod diferit la razele UV. De exemplu, stejarul se deschide ca nuanta in timp, iar artarul devine mai inchis.

  Cat costa parchetul stratificat? pret parchet stratificat

  Intotdeauna, pret parchet stratificat depinde de mai multi factori, precum: din ce specie de lemn este conceput stratul superior(cat de rar este si cat de lent creste), cat de gros este stratul de uzura (cele mai groase sunt mai scumpe) si cat de mari sunt placile de parchet (placile mari sunt mai scumpe decat placile mici).

  Parchet stratificat lacuit sau parchet stratificat uleiat?

  Uleiul face ca parchetul stratificat sa arate natural pentru o lunga perioada de timp. Pentru acest lucru, trebuie folosit ulei o data la unu sau doi ani. Atentie, este necesara folosirea anumitor solutii de curatare.

  Lacuirea face ca parchetul stratificat sa se intretina foarte usor. Lacul protejeaza parchetul impotriva zgarieturilor, dar face ca suprafata sa arate a sintetic.

  Avantaje parchet stratificat?

  Parchet stratificat este 100% natural si nicio podea nu poate egala naturaletea pe care o are acesta. Arata si se simte precum un lemn natural.

  Ce sa ai in vedere cand cumperi parchet triplustratificat?

  Specia lemnului. Aceasta nu dicteaza doar aspectul, ci pretul si durabilitatea parchet stratificat. Cel mai popular lemn in momentul de fata este stejarul.

  Stratul superior sau stratul de uzura. Optati pentru o varianta care sa aiba stratul superior mai gros, parchetul va fi mai rezistent in timp si se poate slefui de mai multe ori. Recomandam achizitia unui parchet stratificat cu strat de uzura 3mm.

  Originea lemnului. De obicei, lemnul provenit din Asia contine foarte mult adeziv intre straturi si este un lemn fortat sa creasca prin anumiti stimulenti si substante chimire. Acest lucru are o influenta negativa asupra calitati si durabilitati parchet stratificat.

  Alegerea gamei. Exista mai multe colectii, de la cele cu mai putine noduri si crapaturi, pana la cele ce prezinta aceste caracteristici mai proeminente.

  Finisaj parchet. Aici avem de ales intre parchet uleiat si parchet lacuit.

  In colectia de parchet stratificat Tarkett prezenta pe laminat-parchet.ro gasesti toate aceste clasificari in diverse modele de parchet.

  Pret montaj parchet stratificat?

  Pretul montajului difera. in functie de urmatorul aspect, parchet stratificat lipit sau flotant? Parchet dublustratificat poate fi doar lipit, pe cand parchet triplustratificat poate fi lipit sau montat flotant. Parchetul stratificat se monteaza prin imbinare click. Pentru o izolare fonica mai buna, se recomanda lipirea parchetului pentru ca zgomotul produs de pasi este absorbit mai bine si confortul la pasit este mai ridicat.

  Laminat-parchet.ro cel mai mare magazin online

  Daca v-ati decis sa optati pentru un parchet stratificat, atunci alegeti o varianta premium care sa indeplineasca toate proprietatile importante. Cu siguranta, aspectul si textura sa naturala va oferi o nota specifica fiecarei zile petrecuta in casa. In magazinul nostru gasiti cea mai mare colectie parchet stratificat Tarkett si nu numai, avem de la parchet laminat pana la pardoseala SPC, accesati siteul si convingeti-va.

  Incercam sa oferim cea mai buna experienta de cumparare online, iar pentru a veni in intampinarea nevoilor dvs, oferim cele mai bune preturi din piata si parchet stratificat transport gratuit la cantitati de peste 40 metri patrati. 

  Parchetul Laminat Este Toxic

  Parchetul Laminat Este Toxic?

  Parchetul laminat este toxic? Nu este atât de simplu. În mod surprinzător, la întrebarea „este toxic parchetul laminat?”, răspunsul nu este un simplu da sau nu. Nu fi anxios, informează-te.…
  Parchetul Laminat Arde

  Parchetul Laminat Arde?

  Este parchetul laminat rezistent la foc? Rezistența la foc este determinată în principal de compoziția unui material. Parchetul laminat este compusă din fibre de lemn presate, apoi acoperite cu hârtie…
  Parchet Laminat Peste Parchetul Vechi

  Parchet Laminat Peste Parchetul Vechi

  Puteți instala un parchet laminat peste un alt parchet laminat deja montat? Parchetul laminat este un material excelent, prietenos cu bugetul, care se potrivește unei varietăți de scopuri. Ca material…
  Ce Este Parchetul Laminat

  Ce Este Parchetul Laminat?

  O concepție greșită a parchetului laminat este că-i produs dintr-un material plastic. Parchetul laminat nu este deloc plastic, ci mai degrabă o combinație de plăci din fibre de lemn și…

  Lasă un răspuns